Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LČ badmintonā pirmo reizi specializētie laukumi un bez spēlēm par 3. vietu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jau šajā nedēļas nogalē, no 2.-4. februārim, labākie Latvijas badmintona spēles meistari pulcēsies Baložos un Ķekavā, lai noskaidrotu 2024. gada "VICTOR Latvijas čempionāta" uzvarētājus. Ieeja bezmaksas.

Šogad čempionāts būs īpašs, jo visas pamatturnīra spēles tiks aizvadītas uz specializētiem badmintona korta segumiem. Atšķirībā no iepriekšējā gada kvalifikācijas spēles sāksies jau piektdienas vakarā, un fināli svētdien sāksies ātrāk nekā ierasts – jau 15:00.

Vīriešu vienspēlēs par savu 10. čempiona titulu pēc kārtas cīnīsies nepārspētais Niks Podosinoviks, kurš pirmo reizi kļuva par Latvijas čempionu jau 16 gadu vecumā.

Šogad netiks izspēlētas spēles par 3. vietu un bronzas godalgas saņems abu pusfinālu zaudētāji. Pirmo reizi Latvijas Čempionāts nosaukts rakešu sporta zīmola “Victor” vārdā, kas pagājušogad kļuva par Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsponsoru.

Turnīrs sāksies piektdien, 02.02., 16:30 Baložu vidusskolas Sporta kompleksā ar kvalifikācijas spēlēm. Sestdien, 03.02., 09:40 Ķekavas vidusskolas Sporta kompleksā, Nākotnes ielā 1a, sāksies pamatturnīra spēles. Svētdien, 04.02., no rīta Ķekavā notiks pusfināli visās kategorijās, finālspēles sāksies 15:00.

Finālspēļu tiešraide būs redzama arī TV4 kanālā. Svētdien paredzēti īpaši konkursi skatītājiem, pēc finālspēlēm būs skatītāju loterija ar vērtīgām balvām no Latvijas Badmintona federācijas atbalstītājiem Lavazza, X Jeans un Latvin.lv.

Informāciju sagatavoja
Artūrs Ķelpe
Latvijas Badmintona federācija