Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

43 gadus vecā vingrošanas leģenda tēmē uz Tokijas olimpiskajām spēlēm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

43 gadus vecā vingrošanas leģenda tēmē uz Tokijas olimpiskajām spēlēm
Oksana Čusovitina ar Āzijas spēļu sudrabu
Foto: Anvars Iļosovs, kun.uz

Uzbekistānas sporta vingrotāja Oksana Čusovitina piedalījusies septiņās olimpiskajās spēlēs un, spītējot vecumam, mērķē uz 2020. gada Tokijas olimpiādi.

2018. gada Āzijas spēļu atbalsta lēcienā kļuva par vicečempioni. "Izcīnīju sudrabu, bet tas man ir kā zelts. Viss nebija tik gludi un viegli. Šī medaļa man nāca smagi, esmu priecīga, ka izdevās visu pārvarēt," atzina Uzbekistānas sportiste.

Sporta vingrošanā startē salīdzinoši gados jauni atlēti, bet 43 gadu vecums tur ir kaut kas nereāls.

Oksana Čusovitina (43): "Turpinājumā piedalīšos kvalifikācijā un cīnīšos, lai tiktu uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Tas ir mans sapnis. Esmu piedalījusies septiņās olimpiskajās spēlēs, bet ne reizi nav izdevies izcīnīt medaļu kā Uzbekistānas pārstāvei. Tas ir mans mērķis, uz ko iešu. Ceru, ka viss piepildīsies. Mīlu sportu un vingrošanu, tas mani motivē uzvarai."

Pasaules čempionātā Oksana Čusovitina debitēja ar zeltu un sudrabu zem PSRS karoga 1991. gadā. Viņas kontā šobrīd ir septiņas olimpiskās spēles (1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016) un divas olimpiskās godalgas - zelts Barselonā kā NVS pārstāvei un sudrabs Pekinā kā Vācijas sportistei. 41 gada vecumā Riodežaneiro spēlēs ieguva septīto vietu atbalsta lēcienā zem Uzbekistānas karoga.

Izmantotie resursi:
kun.uz

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-29 21:13, pirms 6 gadiem
Nu šamā ja kā mūsu Afanasijs Kuzmins!