Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vingrošanas leģenda pārliecināta, ka 44 gadu vecumā iegūs PČ medaļu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vingrošanas leģenda pārliecināta, ka 44 gadu vecumā iegūs PČ medaļu
Oksana Čusovitina. Foto: Aleksejs Fiļipovs, rsport.ria.ru

Uzbekistānas sporta vingrotāja, septiņkārtējā olimpisko spēļu dalībniece Oksana Čusovitina (43), spītējot vecumam, piektdien izcīnīja ceturto vietu pasaules čempionātā, kas risinājās Kataras galvaspilsētā Dohā. Ļoti pieredzējusī sportiste ir pārliecināta, kā nākamā gada pasaules čempionātā finišēs vēl augstāk. Mērķē uz 2020. gada Tokijas olimpiādi.

2018. gada pasaules čempionāta atbalsta lēciena kvalifikācijā Oksana Čusovitina ieguva piekto pozīciju un kvalificējās finālam, kur izcīnīja ceturto vietu. Zeltu nopelnīja 21 gadu vecā superzvaigzne Simona Bailsa (ASV).

Sporta vingrošanā startē salīdzinoši gados jauni atlēti, bet 43 gadu vecums tur ir kaut kas nereāls.

Oksana Čusovitina: "Šis man ir 17. pasaules čempionāts. Nesaprotu, kāpēc tam tik ļoti pievērš uzmanību. Varbūt tā ir kaut kāda sensācija, bet es tā neuzskatu. Vienkārši mīlu vingrošanu un gūstu gandarījumu. Pirms čempionāta ļoti slimoju un fiziski nepaspēju sagatavot iecerēto, bet tas nevienu neuztrauc. Esmu ļoti laimīga, ka tiku finālā. Pilnīgi mierīgi varēju cīnīties ar visām meitenēm. Tās pašas pretinieces būs arī 2019. gada pasaules čempionātā Štutgartē, kur man vajadzēs kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Tagad man ir mērķis. Esmu pārliecināta, ka Štutgartē izcīnīšu medaļu."

Planētas meistarsacīkstēs Oksana Čusovitina debitēja ar zeltu un sudrabu zem PSRS karoga 1991. gadā. Viņas kontā šobrīd ir septiņas olimpiskās spēles (1992, 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016) un divas olimpiskās godalgas - zelts Barselonā kā NVS pārstāvei un sudrabs Pekinā kā Vācijas sportistei. 41 gada vecumā Riodežaneiro spēlēs ieguva septīto vietu atbalsta lēcienā zem Uzbekistānas karoga, savukārt pasaules čempionāta godalgu pēdējoreiz saņēma 2011. gadā. Pirms dažiem mēnešiem Āzijas spēļu atbalsta lēcienā Čusovitina izcīnīja sudrabu.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru