Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rašmane iekļūst finālā un ieņem septīto vietu 10 metru šaušanā

Emils Ozerinskis

Rašmane iekļūst finālā un ieņem septīto vietu 10 metru šaušanā
Agate Rašmane. Foto: LOK/ Ilmārs Znotiņš

LETA. Latvijas šāvēja Agate Rašmane ceturtdien Ungārijā ieņēma septīto vietu Eiropas čempionātā šaušanā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli.

Kvalifikācijā Rašmane ar 572 punktiem sešas sērijās bija astotā un kā pēdējā nodrošināja vietu finālā. Tajā šaušanā uz precizitāti pēc 14 šāvieniem Rašmane bija septītā un noslēdza sacensības, labāko sešiniekam, kas turpināja meistarsacīkstes, zaudējot 1,2 punktus.

Par Eiropas čempioni tika kronēta 18 gadus vecā Moldovas šāvēja Anna Dulče, kura finālcīņā pārspēja divus gadus vecāko turcieti Simalu Jilmazu, abām nodrošinot savām valstīm kvotas dalībai Parīzes olimpisko spēļu sacensībās. Bronzu izcīnīja serbiete Zorana Arunoviča, kurai jau iepriekš bija nodrošināta olimpiskā ceļazīme.

Rašmane jau pērn izcīnīja ceļazīmi uz Parīzes olimpisko spēļu sacensībām šaušanā 25 metru distancē ar mazkalibra pistoli.

Vēl kvalifikācijā Jana Agija Linberga ar 551 punktu bija 56., bet Rūta Leila Spriņģe ar 536 punktiem ierindojās priekšpēdējā, 63.pozīcijā. Vīriešiem atlasē Lauris Strautmanis ar 573 punktiem bija 28. vietā, Emīls Vasermanis ar 571 punktu bija 35., Rihardam Zorgem 569 punkti deva 44. pozīciju, bet Ernests Erbs ar 562 punktiem ierindojās 72. vietā 81 šāvēja konkurencē.

Ģērā notiekošajās meistarsacīkstēs pieaugušo un junioru konkurencē Latviju pārstāv 18 šāvēji. Eiropas čempionātā kopumā tiks izcīnītas astoņas ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm - pa divām katrā olimpiskajā vingrinājumā.

Izmantotie resursi:
LETA