Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ar Daugavpils komandas uzvaru noslēdzas Latvijas ziemas čempionāts lietišķajā šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar Daugavpils komandas uzvaru noslēdzas Latvijas ziemas čempionāts lietišķajā šaušanā
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē, 22. un 23.martā, Rīgā norisinājās Latvijas ziemas čempionāts lietišķajā šaušanā, kur uzvaru izcīnīja Daugavpils komanda.

Kuplā dalībnieku skaitā tika aizvadītas sacensības šaušanā ar dienesta pistoli un mazkalibra pistoli 25 metru distancē. Sacensību uzvarētāji tika noteikti divās dalībnieku grupās – 1. grupā sacentās vīrieši, 2. grupā – sievietes un 16 līdz 21gadu veci vīrieši.

Vingrinājumā DP-3 (30 šāvieni ar dienesta pistoli 25 m distancē) uzvarētāja laurus plūca Edgars Vilītis no NBS Mācību vadības pavēlniecības. Andris Raiskums (Latvian practical shooting centre) 2. vietā, bet Daugavpils komandas pārstāvis Pjotrs Krukovskis bija trešais. 2.grupā labākā bija Arta Vagale no Daugavpils, 2.vietā Sanita Ļahnoviča no Valsts robežsardzes, bet 3.vietā Gerda Āboliņa-Lemkena no NBS Mācību vadības pavēlniecības komandas. Komandu konkurencē šajā vingrinājumā labākais rezultāts Daugavpils komandai, 2. vieta NBS Mācību vadības pavēlniecības komandai, bet 3 .vieta tika Latvian practical shooting centre sportistiem.

Vingrinājumā DP-4 (ātršaušana ar dienesta pistoli 25 m distancē) 1. vietu ieņēma Edgars Urtāns no Valsts robežsardzes. Tā pat kā vingrinājumā DP-3, Andris Raiskums (Latvian practical shooting centre) 2. vietā, bet 3. vietā Ģirts Dambis (Sauna serviss). 2. grupā arī šajā vingrinājuma labākā bija Arta Vagale no Daugavpils. Valērija Gudeņa un Juliāna Dzeidzjule (Latvian practical shooting centre) attiecīgi 2. un 3. vietā. Komandu konkurencē labākais rezultāts Latvian practical shooting centre komandai. Daugavpils komanda 2.vietā, Valsts robežsardzes komandai 3.vieta.

Vingrinājumā “Militārā ātršaušana” (30 šāvienu ātršaušana ar mazkalibra pistoli) 1. vieta Marekam Jansonam no Zemessardzes Studentu bataljona. Otrais Daugavpils komandas pārstāvis Dmitrijs Vasiļjevs, bet 3.vietā Andris Binde no NBS Mācību vadības pavēlniecības. 2.grupā jau trešo reizi šajā čempionātā nepārspēta palika Arta Vagale no Daugavpils. 2.vieta Ilutai Gailei no Tukuma, 3.vieta Sanitai Ļahnovičai no Valsts robežsardzes Komandu konkurencē uzvarētāji šajā vingrinājumā bija Daugavpils komanda. Zemessardzes Studentu bataljona komandai 2.vieta, bet 3.vieta – Valsts robežsardzes komandai.

Čempionāta kopvērtējumā uzvarētāji Daugavpils komanda. Valsts robežsardzes komanda otrajā vietā, bet Zemessardzes Studentu bataljons – trešie.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle