Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šodien notiks Latvijas Sporta muzeja 25 gadu jubilejas pasākums

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Šodien notiks Latvijas Sporta muzeja 25 gadu jubilejas pasākums
25 gadu jubilejas afiša
Foto: sportamuzejs.lv

2015. gada 29. janvārī plkst. 17.00 Latvijas Sporta muzejs svētku gaisotnē atskatīsies uz paveikto 25 gadu garumā. Rīgā, Alksnāja ielā 7 jubilejas pasākuma dalībnieki centīsies atsaukt atmiņā muzeja tapšanu, svarīgākos notikumus un sporta izcilības, kas pagodinājušas šo muzeju.

Vecrīgas senākās vēsturiskās apbūves pašā sirdī, kur kādreiz tecēja Rīdzenes upe un līdz pat 17. gadsimtam atradās viduslaiku mūris, atrodas Latvijas Sporta muzejs muzejs. Kaut arī neliels, daudziem apmeklētājiem tas šķiet arī mājīgs un ļoti bagāts, jo glabā un atbild par unikālām materiālās un nemateriālās sporta kultūras vērtībām, kas ir Latvijas Nacionālā muzeju krājuma neatņemama sastāvdaļa.

Sporta muzeja misija: sporta kultūras mantojuma apgūšana, jaunu zināšanu radīšana un izplatīšana par Latvijas sportu no organizētā sporta pirmsākumiem līdz mūsdienu modernā sporta daudzveidībai - nolūkā izglītot sabiedrību, īpaši jaunatni, stiprināt nacionālo pašapziņu un identitāti, iedvesmot indivīdu un radīt vēlmi iesaistīties sporta aktivitātēs, sekmējot veselas, radošas, brīvas, atbildīgas sabiedrības veidošanos.

Muzejam ir ap 7000 apmeklētāju gadā. Vairāk kā 32000 apstrādātu materiālu un vēl divreiz vairāk priekšmetu lūgtin lūdzas tikt iegrāmatotiem. Latvijas Sporta muzejā notiek sarīkojumi izcilām sporta personībām un viņu fenomenālajām uzvarām pasaules sporta arēnās. Izstādes ar neparastiem stāstiem par mūsu sporta milžiem - Jāni Krauzi, Haraldu Blauu, Jāni Daliņu, Alfonu Bērziņu, Ilzi un Jāni Konradiem, Jāni Krūmiņu, Skaidrīti Budovsku, Uljanu Semjonovu, Inesi Jaunzemi, Jāni Lūsi, Pāvelu Seļivanovu, Afanasiju Kuzminu, Ivanu Klementjevu, Viktoru Ščerbatihu, Martinu Dukuru, Māri Štrombergu un desmitiem sportistu un sporta darbinieku, kas veido mūsu sporta vēsturi, mūsu identitāti gadsimtu garumā. Sportistu tikšanās. Jaukas saviesīgās sarunas par dzīvi un sportu. Grāmatu krātuve ar lasītavu zinātkārajiem. Bērnu dzimšanas dienas. Klinšu siena ar mazo kāpēju gavilēm par sasniegto virsotni. Tāda ir Latvijas Sporta muzeja ikdiena.

Izmantotie resursi:
www.sportamuzejs.lv