Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Eiropas jaunatnes čempionātā dažiem Latvijas galda tenisistiem izdodas pārvarēt 1. kārtu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas jaunatnes čempionātā dažiem Latvijas galda tenisistiem izdodas pārvarēt 1. kārtu
Latvijas komandas pārstāvji. Foto: Latvijas Galda tenisa federācija.

Latvijas zēnu junioru un meiteņu un zēnu kadetu izlases piedalījās Eiropas 2023. gada jaunatnes čempionātā galda tenisā, kas norisinājās Polijas pilsētā Glivicē. Komandu sacensībās mūsu izlases ierindojās trešā desmita beigās un ceturtajā desmitā, bet individuāli dažiem Latvijas jaunajiem galda tenisties izdevās pārvarēt pirmo kārtu.

Šoreiz mūsu valsts tika pārstāvēta ar trim izlasēm – divām zēnu un vienu meiteņu. Latviju junioru meiteņu izlase šajā čempionātā nepiedalījās. Sacensībās Latvijas junioru izlasi pārstāvēja rīdzinieks Artūrs Spalis, Romāns Streļčuks no Daugavpils un Maksims Staševskis no Salaspils. Meitenēm kadetēm komandas sastāvā spēlēja Poļina Staševska no Salaspils un Elīza Kučinska no Bauskas. Zēnus kadetus pārstāvēja rīdzinieks Kirils Terentjevs un Artūrs Lūks no Nīcas. Junioriem individuāli startēja arī bijusī rīdziniece Aleksandra Jeršova, kura dzīvo un trenējas Vācijā.

Junioru zēnu izlase sacensībās ierindojās 38. vietā, visvairāk punktu izlases sastāvā izcīnot Artūram Spalim. Zēni kadeti ieņēma 36. vietu, bet meitenes kadetes dalīja 29.-30. vietu ar Melnkalnes komandas galda tenisistēm.

Vienspēlēs sacensību pamattīklā izdevās iekļūt tikai Elīzai Kučinskai, kura vēlāk par iekļūšanu labāko 64 spēlētāju skaitā ar rezultātu 1:4 piekāpās zviedrietei Gabrielai Altonenai. Dubultspēļu sacensībās vislabāk veicās Aleksandrai Jeršovai, kura spēlējot pārī ar Beļģijas pārstāvi Eloīzu Duvivjēru, iekļuva labāko 16 pāru skaitā.

Dubultspēlēs junioriem sacensību pirmo kārtu pārvarēja arī Artūrs Spalis pārī ar bosnieti Anjesu Muičiču, Maksims Staševskis ar Niko Doaga no Ziemeļmaķedonijas un kadetiem jauktajās dubultspēlēs Kirils Terentjevs ar Poļinu Staševsku.

Sacensībās dominēja Rumānijas pārstāvji, kuri kopā šajās sacensībās izcīnīja 17 medaļas aiz sevis atstājot Polijas, Vācijas, Portugāles un Francijas izlases.