Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Galda tenisiste Ališandri centīsies kvalificēties gan paralimpiskajām, gan olimpiskajām spēlēm

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Galda tenisiste Ališandri centīsies kvalificēties gan paralimpiskajām, gan olimpiskajām spēlēm
Foto: Olympics

LETA--AP. Brazīlijas galda tenisiste Bruna Ališandri centīsies kvalificēties gan 2024.gada Parīzes paralimpiskajām spēlēm, gan pirms tam paredzētajām olimpiskajām spēlēm, " aģentūrai "The Associated Press" atklāja sportiste.

Ališandri, kurai nav labās roka, ir starp piecām labākajām parasportistēm galda tenisā, bet olimpisko spēļu rangā viņa ir 220.vietā. Apskatnieki uzskata, ka, salīdzinot ar citiem sportistiem, brazīlietes plusi ir spēcīgi sitieni un laba aizsardzība, bet ne tik laba mobilitāte un darbs ar kājām, kā arī serve.

"Sacenšoties ar parasportistiem, varu vadīt spēli un biežāk ļaut pretiniekam dot iniciatīvu. Olimpiskajās spēlēs tā nevarētu, būtu vairāk jāuzbrūk, jābūt ātrākai un aktīvākai," atzina Ališandri.

Vienā gadā gan olimpiskajās, gan paralimpiskajās spēlēs līdz šim startējuši Jaunzēlandes loka šāvēja Neroli Fērhila, Polijas galda tenisiste Natālija Partika, Dienvidāfrikas Republikas peldētāja Natālija du Toita un sprinteris Oskars Pistoriuss, kā arī Irānas loka šāvēja Zarah Nemati.

Savukārt gan olimpiskajās, gan paralimpiskajās spēlēs, tikai atšķirīgos gados, startējuši Beļģijas šāvēja un ratiņkrēslu sacensību dalībniece Sonja Fetenburga, Itālijas loka šāvēja Paola Fantato un lodes grūdēja Asunta Legnante, kā arī ASV vieglatlēte Mārla Ranaiena.

Ališandra ir Tokijas paralimpisko spēļu vicečempione C10 medicīnas grupā, bet 2016.gada Riodežaneiro viņa izcīnīja divas bronzas medaļas vienspēlēs un komandu sacensībās.

Izmantotie resursi:
LETA