Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LJF kausa posmā uzvar Siliņa, sacensības notiek tikai vienu dienu

Rolands Eliņš

LJF kausa posmā uzvar Siliņa, sacensības notiek tikai vienu dienu
Foto: Vladislavs Rutkovskis

Šajā nedēļas nogalē, 25.un 26.jūlijā tika paredzēts LJF Kausa konkūrā III posms, taču nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ turnīrs norisinājās tikai vienu dienu - svētdien. Maršrutu skaits tika samazināts no 14 uz 11. Gatavojoties LR Nacionālajam čempionātam (08.-09.08.) un Pasaules kausa Rīgas posmam (03.-06.09.), dalībniekiem bija iespēja startēt uz zāles, jo arī minētās sacensības notiks šajā pašā laukumā, uz zāles seguma. Smilšu un zāles laukumiem ir atšķirīga amortizācija un katram ir sava specifika. To virsma nodrošina dažādu zirga atspērienu un piezemēšanos.

Turnīra augstākajā distancē, ar šķēršļu augstumu līdz 140 cm ar vienu pārlekšanu uz laiku, uzvaru izcīnīja Sabīne Siliņa ar KWPN šķirnes zirgu Fantast (Indoctro/Voltaire) no SK Mežstrazdiņi. Pārlekšanai kvalificējās četri dueti, bet kopā maršrutā piedalījās sportisti ar 11 zirgiem. Otrajā vietā ierindojās Ģirts Bricis ar Latvijas šķirnes zirgu For Pleasure II no RJSK Sport De Lux, bet trešajā pozīcijā - Kristaps Neretnieks ar zirgu Go For It no BET.

LJF Kausa konkūrā noslēdzošais, ceturtais, posms paredzēts 3.oktobrī. Kopvērtējumā tiks skaitīti sportistu trīs labākie rezultāti no četriem.

Galvenā maršruta uzvarētāja Sabīne Siliņa: “Laikapstākļu dēļ man bija mazliet apgrūtināti treniņi, jo līdz pēdējam brīdim nevarēju saprast, vai sacensības notiks, vai nē. Šis bija šogad pirmais turnīrs uz zāles, pie tam uzreiz jālec 140 cm augsts maršruts. Mani zirgi labi tika ar to galā un pat leca labāk nekā uz smilts seguma. Man bija patīkami uzvarēt pārlekšanā starp diviem stipriem jātniekiem, kuri ir daudz vecāki par mani. Maršrutā bija interesantas līnijas, bija jādomā līdzi, bet mēs ar Fantast šodien bijām kā viens vesels. Vēlos pateikt paldies savai komandai un jaunajam sponsoram (EPONA), kas dod papildus motivāciju startēšanai.”

Sacensību galvenā ārste, jāšanas sporta trenere Sandra Karisa: “Ar jātniekiem strādāt ir ļoti patīkami. Mēs esam dzīvespriecīgi un veselīgi cilvēki un tikai no mums pašiem ir atkarīgs, kā tiksim galā ar slimībām un infekcijām. Jāsaka, ka reizēm gan jaunieši, esot tik pārņemti ar sportu, pārāk vieglprātīgi izturas pret nopietnām traumām un nedomā, ka visa dzīve viņiem vēl tikai priekšā. Es vēlētos, lai sportisti būtu apdrošināti, jo dzīvē bez zirgiem ir vēl ļoti daudz citu skaistu lietu, ko darīt.”

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone, LJF Preses dienests