Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Favorīts Akmens un citi Latvijas sportisti pārvar priekšsacīkstes pasaules U23 čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Favorīts Akmens un citi Latvijas sportisti pārvar priekšsacīkstes pasaules U23 čempionātā
Roberts Akmens pasaules junioru un U23 čempionāta atklāšanas ceremonijā
Foto: Latvijas Kanoe federācija

Starp favorītiem esošais Roberts Akmens, kā arī daudzi citi Latvijas jaunie smaiļotāji un kanoe airētāji ceturtdien Bulgārijā pārvarēja bieži vien simboliskā nozīmē esošās priekšsacīkstes pasaules junioru un U23 čempionātā.

Jūlija sākumā smaiļotājs Akmens izcīnīja bronzu Eiropas U23 čempionāta 200 metru distancē, tāpat 2014. gadā viņš triumfēja Eiropas junioru čempionāta, bet 2015. gadā bija pasaules junioru vicečempions. Līdz ar to arī šajā čempionātā viņš būs viens no favorītiem U23 grupā un to ceturtdien pierādīja priekšsacīkšu braucienā, kurā ar rezultātu 36,713 sekundes izcīnīja otro vietu. Pusfinālu automātiski sasniedza pirmo septiņu vietu ieguvēji.

Vēl no Latvijas sportistiem U23 grupā 200 metros kanoe airētāja Jūlija Gutova bija ceturtā savā braucienā, kamēr smaiļotāja Sabīne Cirša palika septītā, bet starp junioriem kanoe airētājs Ansis Grišāns guva otro vietu, smaiļotāji Edvards Ceipe un Margarita Oša bija sestie. No šiem visiem sportistiem pusfinālu nesasniedza vienīgi Cirša.

1000 metros Cirša finišēja pēdējā, septītā, braucienā, smaiļotājs Aldis Artūrs Vilde bija trešais U23 grupā, to pašu paveicot arī kanoe airētājam Robertam Lagzdiņam. Tikmēr starp junioriem smaiļotājs Egils Kalns guva piekto vietu, kanoe airētājs Aleksejs Ševcovs finišēja sestais, smaiļotāju divnieks Nauris Tomsons un Aigars Cīrulis bija ceturtie, kamēr kanoe divnieks Grišāns un Matīss Ozols finišēja trešie braucienā. Vēl Gutova izcīnīja septīto vietu kanoe airēšanas U23 grupas 500 metru distances priekšsacīkšu braucienā. Šie visi sportisti sasniedza pusfināla kārtu.

Pasaules junioru un U23 čempionāts turpināsies līdz svētdienai, bet jau piektdien gaidāmi pirmie fināli. Latviju sacensībās pārstāv 20 sportisti un seši treneri.