Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LOK prezidenta amata kandidāte Vlasenko: ''Gribētu, lai LOK vairāk sastrādātos ar IZM''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

LOK prezidenta amata kandidāte Vlasenko: ''Gribētu, lai LOK vairāk sastrādātos ar IZM''
Foto: LOK

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amata kandidāte Gunta Vlasenko ievēlēšanas gadījumā vēlēsies uzlabot sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM), sarunā ar aģentūru LETA norādīja Vlasenko.

11.jūlijā notiks LOK ārkārtas Ģenerālā Asambleja, kurā tiks vēlēts organizācijas vadītājs, kurš pildīs savus pienākumus līdz nākamā gada asamblejai, uz šo amatu pretendējot Latvijas Airēšanas federācijas (LAF) prezidentei Vlasenko, Latvijas Volejbola federācijas prezidentam Jānim Bukam un Latvijas Modernās pieccīņas federācijas (LMPF) goda prezidentam Andrim Feldmanim.

"Gribētu, lai LOK vairāk sastrādātos ar Izglītības ministriju, jo tas ir ļoti svarīgi bērniem un viņiem jābūt ar izvēles iespējam. Liekas nepareizi, ka ministrija piešķir LOK finansiālos līdzekļus, taču LOK tikai pauž sašutumu par to, ka to ir pārāk maz. Tas nav pareizi, jo sanāk, ka kožam rokā, kas mūs baro," teica Vlasenko.

"Ir jāsakārto prioritātes un ir iemesli, kāpēc budžeti sacensībām un federācijām nevar būt vienādi, tāpēc arī visiem kritēriji nevar arī būt vienādi. Katrā federācijā ir prezidents, kas to zina, tāpēc atkal jābūt sadarbībai, lai visi visus izprastu," viņa piebilda.

Vlasenko uzsvēra, ka, neskatoties uz visiem ar finansēm saistītajiem jautājumiem, par kuriem nemitīgi tiek runāts, ir ne mazāk svarīgi pievērsties tieši bērniem un viņu iesaistei fiziskajās aktivitātēs.

"Pirmajā vietā jābūt sportam, bērniem un sportistiem. Visam jāsākas ar pašiem sportistiem, bet bāzē jābūt bērniem. Svarīga arī ir izglītība, jo tad, kad tu beidz savas sportista gaitas, nevienam vairs neesi vajadzīgs. Par to netiek daudz runāts. Sportistiem vajag psihoterapeitus, jo visas dzīves veltīšana sportam un sacensībām var būt graujoša," viņa neslēpa.

Vlasenko arī atzīmēja, ka redz iespējas LOK un federācijām uzlabot savu komunikāciju ar sabiedrību jautājumos, kas saistīti ar finansējumu sportam.

"Vēlētos, lai LOK un federācijas sadarbotos ar žurnālistiem, jo tas ir veids, kā visas šīs problēmas celt gaismā, taču notiek pavisam citādāk - nevajadzīga cīņa pret žurnālistiem," norādīja LAF prezidente.

Maija vidū līdzšinējais LOK prezidents Žoržs Tikmers, kurš nonāca masu mediju uzmanības lokā saistībā ar iespējamu interešu konfliktu, nolēma atstāt amatu.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-06-26 19:49, pirms 10 mēnešiem
Diemžēl nesanāca uztvert domu, kuru dāma centās paust. ☹️

Kāds sakars LOK ir ar bērniem?

     [+] [-]

, 2023-06-27 20:57, pirms 10 mēnešiem
LOK ir izmetis satelītu , lai nolasītu Bukam kādu balsi šo gribētos rakstīt kundzīti, bet līdz kundzītei patālu.....nu te vispār pēcJāņu murmulēšana un saprašana no sporta kopējas pārvaldības ir 0, izrautas vārsmas no bērnu sporta tēmas ar ko LOKam vispār nav nekāda sakara, sapīpējusies tetovētā dāma