Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Roge: "Būtu naivi cerēt, ka Londonas spēlēs nebūs dopinga lietas"

Andrejs Siliņš

Roge: "Būtu naivi cerēt, ka Londonas spēlēs nebūs dopinga lietas"
SOK prezidents Žaks Roge
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge atzinis, ka nelolo ilūzijas par to, ka starp 2012. gada Londonas olimpisko spēļu dalībniekiem netiks pieķerti dopinga lietotāji. Kā ierasts, arī šajās olimpiskajās spēlēs aizliegto vielu meklēšanai tiks lietotas arvien jaunas tehnoloģijas un pārbaužu skaits tiks palielināts.

"Pozitīvas analīzes bijušas katrās olimpiskajās spēlēs kops uzsākām pārbaužu veikšanu," par faktiem atgādina Roge. "Teikt, ka šajās spēlēs nebūs pozitīvu analīžu, būtu naivi un maldinoši. Protams, es uz to ceru, bet realitāte saka man priekšā, ka tādas varētu būt. Viss, kas cilvēciski ir iespējams, ir izdarīts, lai samazinātu dopinga lietotāju skaitu Londonā. Ceram uz zemāko iespējamo [pieķerto dalībnieku] skaitu, mēs darām visu, lai aizsargātu tīrus sportistus."

Tiesa, ar pēdējā mērķa īstenošanu Rogem nav veicies tik labi. 2009. gadā par dopinga lietošanu Pekinas olimpiskajās spēlēs pieķertais Lašons Merits oktobrī uzvarēja tiesā pret SOK par to, ka Roges vadītā organizācija vēlējās aizliegt sportistam dalību arī 2012. gada spēles. Arbitrāžas tiesa savā lēmumā norādīja, ka tas būtu pretēji Pasaules Antidopinga aģentūras noteikumiem par maksimālo sodu divu gadu garumā.

"Esam sarūgtināti, jo tiešām vēlējāmies pēc iespējas tīrākas spēles," komentēja Roge. "Tomēr mēs paši izveidojam arbitrāžas tiesu, tāpēc arī cienīsim tās pieņemtos lēmumus. Neesam priecīgi, taču cienām." Nesen veiktā aptaujā aptuveni 90 procenti britu atlētu norādīja, ka reiz pieķertajam būtu jāpiespriež mūža diskvalifikācija. "Par sportistu nostāju jūtos labi, jo tā ir tieši tāda pati, kā mūsu, taču likums ir jāievēro."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-02-06 15:19, pirms 12 gadiem
Ja Londonā nebūs dopings, es nepiedalos!