Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Roge: "Būtu naivi cerēt, ka Londonas spēlēs nebūs dopinga lietas"

Roge: "Būtu naivi cerēt, ka Londonas spēlēs nebūs dopinga lietas"
SOK prezidents Žaks Roge
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge atzinis, ka nelolo ilūzijas par to, ka starp 2012. gada Londonas olimpisko spēļu dalībniekiem netiks pieķerti dopinga lietotāji. Kā ierasts, arī šajās olimpiskajās spēlēs aizliegto vielu meklēšanai tiks lietotas arvien jaunas tehnoloģijas un pārbaužu skaits tiks palielināts.

"Pozitīvas analīzes bijušas katrās olimpiskajās spēlēs kops uzsākām pārbaužu veikšanu," par faktiem atgādina Roge. "Teikt, ka šajās spēlēs nebūs pozitīvu analīžu, būtu naivi un maldinoši. Protams, es uz to ceru, bet realitāte saka man priekšā, ka tādas varētu būt. Viss, kas cilvēciski ir iespējams, ir izdarīts, lai samazinātu dopinga lietotāju skaitu Londonā. Ceram uz zemāko iespējamo [pieķerto dalībnieku] skaitu, mēs darām visu, lai aizsargātu tīrus sportistus."

Tiesa, ar pēdējā mērķa īstenošanu Rogem nav veicies tik labi. 2009. gadā par dopinga lietošanu Pekinas olimpiskajās spēlēs pieķertais Lašons Merits oktobrī uzvarēja tiesā pret SOK par to, ka Roges vadītā organizācija vēlējās aizliegt sportistam dalību arī 2012. gada spēles. Arbitrāžas tiesa savā lēmumā norādīja, ka tas būtu pretēji Pasaules Antidopinga aģentūras noteikumiem par maksimālo sodu divu gadu garumā.

"Esam sarūgtināti, jo tiešām vēlējāmies pēc iespējas tīrākas spēles," komentēja Roge. "Tomēr mēs paši izveidojam arbitrāžas tiesu, tāpēc arī cienīsim tās pieņemtos lēmumus. Neesam priecīgi, taču cienām." Nesen veiktā aptaujā aptuveni 90 procenti britu atlētu norādīja, ka reiz pieķertajam būtu jāpiespriež mūža diskvalifikācija. "Par sportistu nostāju jūtos labi, jo tā ir tieši tāda pati, kā mūsu, taču likums ir jāievēro."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-06 15:19, pirms 12 gadiem
Ja Londonā nebūs dopings, es nepiedalos!
Gustavs Gailītis un Endija Rūja. Foto no sportistu personīgā arhīva.
1

Latvieši triumfē Eiropas čempionātā skeitborda slalomā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Francijas galvaspilsētā Parīzē norisinājās Eiropas čempionāts skeitborda slaloma disciplīnās, kurā vairākas medaļas, tajā skaitā zelta, nopelnīja Latvijas skeitbordisti, Gustavam Gailītim izcīnot arī kopvērtējuma titulu.
Godalgoto vietu ieguvēji Latvijas čempionāta ieskaitē priekšplānā. Foto: Latvijas Šaha federācija.
3

Rāviņš kļuvis par vienpadsmitkārtējo Latvijas čempionu šaha kompozīciju risināšanā

Rīgā notikušajā jubilejas 50. Latvijas čempionātā šaha kompozīciju risināšanā, kas arī reģistrēts Pasaules risināšanas kausa izcīņai, par uzvarētāju kļuva Modris Rāviņš.
Latvijas orientieristi kļuvuši par Baltijas čempioniem. Foto: LOF.

Latvijas orientieristi Baltijas čempionātā kopvērtējumā uzvar ceturto gadu pēc kārtas

Ar Latvijas orientieristu izcīnītām 22 medaļām, no kurām sešas ir augstākā kaluma, un Latvijas izlases triumfu kopvērtējumā noslēdzies Baltijas čempionāts orientēšanās, kas 18. un 19. maijā notika Lietuvā pie Ignalinas. Latvijas orientieristi Baltijā uzvarējuši ceturto gadu pēc kārtas.