Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nakoņečnijs un Švecovs PČ stafetē izcīna 4. vietu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Nakoņečnijs un Švecovs PČ stafetē izcīna 4. vietu
Ruslans Nakoņečnijs
Foto: emss.gov.eg

Krievijas galvaspilsētā Maskavā sācies pasaules čempionāts modernajā pieccīņā. Vīriešu stafetē mūsu Ruslans Nakonečnijs un Pāvels Švecovs šodien izcīnīja ceturto pozīciju, medaļas izslīdēja pēdējā disciplīnā.

Vīriešu stafetē piedalās 17 valstis, komandu veido divi sportisti. Latvijas duets Ruslans Nakonečnijs un Pāvels Švecovs šodien peldēšanā uzrādīja trešo labāko rezultātu un tāpat arī paukošanā. Pēc divām disciplīnām kopvērtējumā mūsējie ieņēma otro vietu. Jāšanā tik labi nesekmējās - tikai vienpadsmitais rezultāts, līdz ar to kopvērtējumā nācās atkāpties uz 3. pozīciju. Kombinētajā disciplīnā (šaušana + skriešana) mūsējie bija desmitie, savukārt sacensību noslēgumā 1514 punkti deva 4. pozīciju.

Šodien uzvaru izcīnīja Dienvidkorejas duets Vūdžins Hvans / Vūntae Džuns (1563), sudrabu nopelnīja krievi Iļja Frolovs un Oļegs Naumovs (1550), bet uz trešā pakāpiena nokļuva Francijas komanda Aleksandrs Enrārs / Pjērs Dežardēns (1524 punkti). Jāpiebilst, ka modernās pieccīņas stafete nav olimpisko spēļu programmā.

Pasaules čempionāta individuālajām sacensībām pieteikti arī mūsējie - 25. maijā ar kvalifikāciju sāks Jeļena Rubļevska, savukārt 26. maija kvalifikācijā startēs Ruslans Nakonečnijs, Pāvels Švecovs un Deniss Čerkovskis.

Riodežaneiro olimpisko spēļu modernajā pieccīņā piedalīsies 36 sievietes un 36 vīrieši. Vairākas ceļazīmes vēl nav sadalītas. Pasaules čempionātā tiks izspēlētas trīs sieviešu ceļazīmes un trīs vīriešu ceļazīmes. Pēc tam no pasaules ranga kvalificēsies vēl sešas sievietes un seši vīrieši. Ja olimpiskā kvalifikācija beigtos šobrīd, tad no Latvijas uz Rio olimpiskajām spēlēm tiktu vienīgi Ruslans Nakoņečnijs, kurš pasaules rangā patlaban atrodas 39. pozīcijā. Šajā rangā mūsu Jeļena Rubļevska, Pāvels Švecovs un Deniss Čerkovskis ieņem attiecīgi 57., 69. un 84. vietu.

Izmantotie resursi:
pentathlon.org

  +1 [+] [-]

, 2016-05-24 15:18, pirms 8 gadiem
Iespējams, ka šeit būs strīms - Чемпионат Мира 2016. Прямая трансляция /...