Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nakoņečnijam 19. vieta PK trešajā posmā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Nakoņečnijam 19. vieta PK trešajā posmā
Pāvels Švecovs
Foto: Nuno Gonçalves / UPIM

Latvijas modernās pieccīņas līderis Ruslans Nakoņečnijs un sešus gadus jaunākais Pāvels Švecovs šovakar ieguva attiecīgi 19. un 32. vietu Pasaules kausa trešajā posmā, kas risinājās Ungārijas astotajā lielākajā pilsētā Kečkemētā.

PK otrā posma kvalifikācijā sāka 77 sportisti, bet finālā iekļuva 36 sportisti, tostarp mūsu Ruslans Nakoņečnijs un Pāvels Švecovs.

Pāvels Švecovs (22) peldēšanā ierindojās desmitajā vietā, bet paukošanā un jāšanā ieguva attiecīgi 24. un 25. pozīciju. Pirms kombinētās disciplīnas (šaušana + skriešana) kotējās 22. vietā. Summā tika iekrāti 1353 punkti, kas noslēgumā deva 32. vietu.

Ruslans Nakoņečnijs (28) peldēšanā ieguva 15. vietu, paukošanā ieņēma vien 26. pozīciju, bet jāšanā bija 11. labākais. Pirms kombinētās disciplīnas (šaušana + skriešana) kotējās 16. vietā. Summā tika iekrāti 1408 punkti, kas noslēgumā ļāva ieņemt 19. vietu.

Šajā posmā uzvarēja francūzis Valentēns Pradess (1464 punkti), sudrabu ieguva ungārs Bence Demeters (1463), bet uz trešā pakāpiena nokļuva ukrainis Pavlo Timošenko (1461).

Kā jau ziņots, 2015. gada martā Mariupolē dzimušais ukrainis, bijušais doņeckietis Ruslans Nakoņečnijs debitēja zem Latvijas karoga un sensacionāli triumfēja Pasaules kausa otrajā posmā Kairā. 2015. gada oktobrī Saeima atbalstīja lēmumprojektu par Nakoņečnija uzņemšanu Latvijas pilsonībā. Šis sportists vēlējās pārstāvēt mūsu valsti 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kur vajadzīga gan sportisko kritēriju izpilde, gan Latvijas pilsonība.

Atgādinām, ka pēc olimpiskās kvalifikācijas noslēguma Nakoņečnijs palika pirmais zem svītras un plānoja doties uz olimpiskajām spēlēm kā rezervists par Starptautiskā modernās pieccīņas federācija (UPIM) līdzekļiem. Ja no 36 atlētiem kāds tomēr nevarētu startēt, tad šī iespēja tiktu mūsu pieccīņniekam. 2016. gada 26. jūlijā UPIM paziņoja, ka tiek atstādināts krievu sportists Maksims Kustovs (minēts Maklarena ziņojumā), un viņa vieta tiek atdota Latvijas pārstāvim Ruslanam Nakoņečnijam. Rio spēlēs ieguva 28. vietu.

Izmantotie resursi:
uipmworld.org

  +1 [+] [-]

, 2017-05-07 19:41, pirms 7 gadiem
Mūsējiem švaki ar paukošanos, bet pieccīņā tieši paukošanās punkti ir paši svarīgākie.