Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ambiciozie Pranks un Tints droši pārvar pasaules čempionāta priekšsacīkstes

Ints Megnis
Ints Megnis

Ambiciozie Pranks un Tints droši pārvar pasaules čempionāta priekšsacīkstes
Gatis Pranks un Aivis Tints
Foto: Tinta "Facebook" profils

Ambiciozie Latvijas kanoe airētāji Gatis Pranks un Aivis Tints ceturtdien droši pārvarēja Portugālē notiekošā pasaules čempionāta priekšsacīkstes 1000 metru distancē. Priekšsacīkstes kanoe airēšanā un smaiļošanā parasti ir simboliskas un pusfinālā iekļuva visi startējušie Latvijas sportisti.

Tints un Pranks 1000 metru distances pirmajā kārtā finišēja pēc trim minūtēm un 43,722 sekundēm, kas deva trešo vietu braucienā. No uzvaras un automātiskas vietas finālā viņi atpalika par piecām sekundēm un turpinājumā spēkosies pusfinālā.

Negaidīti neveiksmīgi kanoe airēšanas 500 metru distancē nostartēja Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieks Dagnis Iļjins. Viņš ar rezultātu divas minūtes un 7,080 sekundes palika pēdējā, septītajā, vietā savā braucienā, bet jau pirms starta bija zināms, ka nākamo kārtu sasniegs visi sportisti. No uzvarētāja latvietis atpalika par 17 sekundēm.

Vēl priekšsacīkstes ceturtdienas rītā droši pārvarēja smaiļotāja Madara Aldiņa, kura savā 500 metru priekšsacīkšu braucienā bija piektā, kā arī kanoe airētāja Jūlija Gutova, kura identiskā distancē guva trešo vietu braucienā. Savukārt visgrūtāk gāja smaiļotājam Robertam Altmanim, kurš 500 metros savās priekšsacīkstēs palika pēdējā, astotajā, pozīcijā. Nākamo kārtu sasniedza pirmie seši katra brauciena dalībnieki un labāko trīs nākamo rezultātu uzrādītāji, Altmanim pusfinālā iekļūstot kā pašam pēdējam.

Vēlāk ceturtdien uz starta izies Latvijas smaiļotāju divnieks Edvards Ceipe un Kristofers Lamberts 200 metros, kuriem veiksmes gadījumā notiks gan priekšsacīkstes, gan pusfināls, kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš 1000 metros, smaiļotāja Laura Skukauska 1000 metros, kā arī Gutova 200 metru distancē. Starp šiem atlētiem jāizceļ Lagzdiņš, kurš 2017. gadā bija trešais Eiropas junioru čempionātā.

Latvijas izlasi pasaules čempionātā pārstāvēs 16 smaiļotāji un kanoe airētāji.