Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Īrijas latvietei Pušpurei sudrabs arī PK trešajā posmā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Īrijas latvietei Pušpurei sudrabs arī PK trešajā posmā
Sanita Pušpure (pa kreisi)
Foto: World Rowing

Šveices pilsētā Lucernā noslēdzies Pasaules kausa trešais posms akadēmiskajā airēšanā. Īrijas latviete Sanita Pušpure svētdien izcīnīja otro vietu, atkārtojot karjeras labāko sasniegumu šajā līmenī.

Kā jau ziņots, jūnija sākumā Sanita Pušpure ieguva otro vietu PK pirmajā posmā, kas risinājās Serbijas galvaspilsētā. Šajā līmenī tas bija latvietes karjeras labākais rezultāts.

Trešajā posmā Latvijas pārstāvji nepiedalījās, toties airēja Īrijas latviete Sanita Pušpure. Vieninieku sacensības startēja 22 airētājas, pirmajā kārtā latviete bija ātrākā starp visām sportistēm, bet pēc tam uzvarēja savā pusfinālā un iekļuva izšķirošajā braucienā.

A finālā startēja sešas labākās, latviete kotējās kā pretendente uz pjedestālu. Pēc pirmajiem 500m Pušpure bija vadībā, otrajā pozīcijā iekārtojās pērnā gada pasaules čempionāta bronzas medaļniece Magdalēna Lobniga (Austrija), bet trešajā vietā tika reģistrēta pašreizējā pasaules čempione Žanīna Žmelēna (Šveice). Otrajā nogrieznī latviete zaudēja līderes godu un bija otrā. Atlikušajos metros Pušpure pozicionējās kā vicelīdere un tā arī finišēja.

Zeltu izcīnīja minētā Žanīna Žmelēna (07:35.94 minūtes), sudrabu nopelnīja Sanita Pušpure (07:36.17), bet uz pjedestāla trešā pakāpiena nokļuva kanādiete Karlinga Zēmana (07:37.03).

Atgādinām, ka 2004. gadā Sanita Pušpure kā Latvijas pilsone ieguva pasaules Universiādes čempiones titulu. 2006. gadā šī latviete pārcēlās uz Īriju. Londonas olimpiskajās spēlēs kā Īrijas pilsone viņa izcīnīja 13. vietu. Divkārtējā Eiropas bronzas medaļniece Rio spēlēm kvalificējās pēdējās atlases sacensībās, kas 24. maijā notika Lucernā, Šveicē. Izšķirošajā kvalifikācijas braucienā piedalījās arī mūsu Elza Gulbe, taču palika otrā zem svītras - pasaules airēšanas vadība oficiāli atzina, ka nevienlīdzīgu apstākļu dēļ Gulbe nevarēja nopietni cīnīties par ceļazīmi. Riodežaneiro spēlēs Pušpure ierindojās 13. vietā.

2017. gada gada pasaules čempionātā izcīnīja ceturto vietu, kas ir Pušpures karjeras augstākais sasniegums šajā līmenī. Latvijas labākā airētāja Elze Gulbe toreiz ierindojās 15. pozīcijā.

Pušpure un Gulbe tieši sacentušās vairākkārt. Latvijas pārstāve bijusi pārāka tikai vienu reizi - kā jau ziņots, 2016. gada Eiropas čempionāta finālā, cīnoties ar brāzmainu vēju, Gulbe izcīnīja sudraba medaļu, bet Pušpure nopelnīja bronzu.

Izmantotie resursi:
worldrowing.com

  -2 [+] [-]

, 2018-07-16 13:35, pirms 6 gadiem
Nesaprotu jēgu no šī raksta? Tad jau rakstam jābūt par Žanitu Žmelēnu in var pieminēt ka Īrijas un Kanādas pārstāvji ieguva subrabu un bronzu.
Viss raksts par sudraba vietas ieguvēju un pus teikums par uzvarētāju. #LatviešuŽurnālisti

  -3 [+] [-]

, 2018-07-16 14:30, pirms 6 gadiem
Piekrītu. Kāpēc jāraksta par kaut kādu tur Pušpuri? Tas, ka viņa pēc tautības ir latviete? Un? Viņa nepārstāv Latviju, tātad nav latviete kura būtu pelnījusi pieminēšanu. Līdzīgi kā tas kārklu krievs Podziņš. Tādi nodevēji vnk jādzēš no tautas atmiņas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja