Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kembridža slavenajā britu airēšanas regatē uzveic Oksfordu, Kreknels labo vecuma rekordu

Agris Suveizda

Kembridža slavenajā britu airēšanas regatē uzveic Oksfordu, Kreknels labo vecuma rekordu
Džeimss Kreklnels malko uzvarētāja šampanieti. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Kembridžas Universitātes airētāji svētdien Temzā, Londonā, pārspēja savus kolēģus no Oksfordas Universitātes, svinot panākumu slavenajā airēšanas regatē starp divu augstskolu komandām. Kembridžas airētāji pēdējo četru gadu laikā izcīnījuši trīs uzvaras.

Kembridžas komanda 6,8 kilometru distanci starp Putniju un Mortleiku veica 16 minūtēs un 57 sekundēs, par divām sekundēm pārspējot Oksfordas komandu. Kembridžas universitātes komandas uzvaru palīdzēja kaldināt divkārtējais olimpiskais čempions akadēmiskajā airēšanā Džeimss Kreknels, kurš 46 gadu vecumā kļuva par visu laiku vecāko airētāju, kurš piedalījies slavenajā regatē.

Kreknels 2000. un 2004.gada olimpiskajās spēlēs tika kronēts par čempionu bezstūrmaņa četrinieku sacensībās. Tāpat brita kontā ir sešas pasaules čempionātu zelta medaļas. 2010.gadā Kreknelu no velosipēda notrieca smagā automašīna, kā rezultātā viņam pēc smadzeņu bojājumiem ir epilepsija un uzvedības traucējumi. Tas gan viņam nav traucējis uzsākt studijas Kembridžas Universitātē, kur brits mācās filozofiju. Viņam bija piedāvājums arī studēt Oksfordas Universitātē. Viņš ir gandrīz 25 gadus vecāks par saviem komandas biedriem, kā arī astoņus gadus vecāks par iepriekšējo rekordistu Endiju Probertu, kurš regatē piedalījās 1992.gadā.

Kembridžas un Oksfordas universitāšu regate, kas ir viena no senākajām un prestižākajām astoņnieku sacensībām akadēmiskajā airēšanā, notika jau 165.reizi. Arī pērn par uzvarētājiem tika kronēti Kembridžas airētāji. Kembridžas airētāji šajā regatē ir izcīnījuši 84 uzvaras, kamēr Oksfordas studentu kontā ir 80 panākumi. Savukārt dāmām no 74 regatēm 44 uzvarējusi Kembridžas komanda, bet 30 reizes virsroku guvusi Oksforda.

Izmantotie resursi:
LETA