Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti valsts čempioni dambretes ātrspēlē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti valsts čempioni dambretes ātrspēlē
Pirmais trijnieks dāmām. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Vakar Rīgā norisinājās 2022.gada Latvijas čempionāts ātrspēlē sievietēm un vīriešiem 64 lauciņu dambretē, uzvaru izcīnot Guntim Valnerim un regīnai Piroņenai.

Sacensības notika atsevišķi sievietēm un vīriešiem, kur sievietes spēlēja pēc 150 un vīrieši pēc 745 sākuma gājienu izspēles variantu izlozes. Tika spēlēts pēc mikromaču principa ar laika kontroli 3 minūtes + 2 papildus sekundes gājienam uz katru mikromača partiju.

Sievietēm cīņas notika pēc riņķa sistēmas, kur 7 dalībnieču konkurencē ar 11 punktiem pārliecinoši uzvarēja Nacionālā lielmeistare Regīna Piroņena. Otro vietu ar 8 punktiem dalīja divas dalībnieces, kur pēc papildus rādītājiem sudraba godalga tika Nacionālajai lielmeistarei Antrai Valnerei, trešajā vietā aiz sevis atstājot Nacionālo meistari Mariju Magdalēnu Neredu.

Vīriešiem 20 dalībnieki cīnījās pēc Šveices sistēmas 11 kārtās. Turnīra sākumā vadībā izvirzījās Nacionālais meistars Gunārs Gribuška, kuru turnīra vidusdaļā savstarpējā mačā pārspēja Nacionālais lielmeistars Guntis Valneris, tādējādi pārņemot vadības grožus, kurus neatdeva līdz pat finišam un noslēgumā ar izcīnītajiem 19 punktiem kļuva par 2022.gada valsts čempionu ātrspēlē. Otrajā vietā ar 17 punktiem finišēja Gunārs Gribuška. Par trešo vietu sīvi cīnījās Nacionālais lielmeistars Guntars Purviņš un viens no perspektīvākajiem jauniešiem Pēteris Kripans, kuri noslēgumā izcīnīja 15 punktus un turnīra beigās labāki papildus kritēriji godalgoto trijnieku ļāva noslēgt Guntaram Purviņam.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija