Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jaunā sportiste Ovčaruka pārsteidzoši izcīna 10. vietu EČ lēcienos uz batuta priekšsacīkstēs

Ints Megnis
Ints Megnis

Jaunā sportiste Ovčaruka pārsteidzoši izcīna 10. vietu EČ lēcienos uz batuta priekšsacīkstēs
Darja Ovčaruka (pa labi) un mākslas vingrošanas trennere Valda Stūrmane
Foto: Latvijas Vingrošanas federācija

Jaunā Latvijas sportiste Darja Ovčaruka pārsteidzoši izcīnījusi desmito vietu Eiropas junioru čempionāta lēcienos uz batuta priekšsacīkstēs.

Eiropas čempionāts vingrošanā lēcienos uz batuta notiek reizi divos gados. Iepriekšējās sacensībās pirms diviem gadiem Latvijas sportisti nepiedalījās, tomēr šoreiz uz Baku devušies arī Latvijas pārstāvji un Ovčaruka turnīra ievadā pārsteigusi ar augstu rezultātu.

Turnīrā vispirms norisinās priekšsacīkstes, kur treneres Veras Antones audzēkne Ovčaruka starp juniorēm tika pie 93,860 punktiem, kas deva desmito vietu starp 68 dalībniecēm. Labākās 24 sportistes iekļuva sestdien gaidāmajā pusfinālā, to pārliecinoši paveicot arī Ovčarukai. Pēc tam astoņas labākās pusfināla dalībnieces iekļūs finālā.

Tikmēr junioriem puišiem no Latvijas startēja Iļja Fjodorovs, bet viņš kvalifikācijā ar 49,855 punktiem palika pēdējā, 65. pozīcijā.

Savukārt pieaugušo sacensībās vīriem Latviju pārstāv Dmitrijs Antons, kurš ar 103,550 punktiem guva 38. vietu starp 62 dalībniekiem. Līdz pusfinālam viņam pietrūka trīs punkti.