Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Leitānei švaka peldēšana un 20. vieta Eiropas junioru kausā Rīgā, uzvar titulēta itāliete

Leitānei švaka peldēšana un 20. vieta Eiropas junioru kausā Rīgā, uzvar titulēta itāliete
Rīgas triatlona medaļnieces. Foto: Evita Priedīte

Peldēšanā zaudējot daudz laika, Latvijas izlases favorīte Daniela Leitāne svētdien Rīgas centrā izcīnīja 20. vietu Eiropas junioru sprinta kausa sacensībās triatlonā, kamēr uzvaru svinēja itāliete Bjanka Serenji, kura ir pēdējo divu gadu Eiropas čempione akvatlonā.

Pēc ielēkšanas Daugavā visas gandrīz 30 dalībnieces peldēja ļoti līdzvērtīgi, vien uz 750 metru distances beigām lēnām izretojoties. No ūdens pirmā izskrēja Serenji, kamēr latviete Kristiāna Maskava bija vienpadsmitajā vietā, bet Leitāne izpeldēja vien pēdējā sportistu trijniekā un centās uzsākt pakaļdzīšanos. Kā atzīst Leitāne, haotiskā peldējumā viņai jau distances pirmajā pusē tika nosistas peldbrilles, kā arī sportiste vairākas reizes ūdenī aizrijusies un tādējādi zaudējusi savu ritmu.

Riteņbraukšanā, kas pārsvarā ritēja pa Mūkusalas ielu, izveidojās trīs sportistu līderu grupa, ilgstoši konkurentes velkot britu sportistei Sofijai Grīnai. Tāpat tajā bija viņas tautiete Īdena Šillere un Serenji, kamēr Maskava turējās trešās grupas izskaņā, bet Leitāne joprojām atradās starp atpalicējām. Ja pirmās trīs grupas brauca diezgan līdzvērtīgā tempā, Leitāne arvien atpalika - pēc otrā apļa zaudēja divas minūtes un 50 sekundes, pēc trešā vēl par pusminūti vairāk, bet skriešanu uzsāka jau gandrīz četras minūtes pēc līderēm.

Maskava uz AB dambja notiekošo skriešanas distanci uzsāka minūti un 35 sekundes pirms Leitānes un Latvijas līdzjutējiem galvenā intriga vai trijos skriešanas apļos potenciālā mūsu izlases līdere panāks komandas biedreni. Pirmā apļa izskaņā Leitāne samazināja deficītu līdz tieši minūtei, bet pēc otrā apļa abas latvietes šķīra vairs tikai 15 metri un finišu Leitāne sasniedza 58 sekundes ātrāk. Skriešanā Leitānei bija četrpadsmitais rezultāts, latvietei atzīstot, ka katrā aplī jutusies arvien labāk.

Līderu galā Serenji riteņbraukšanā noturējās līdzi britu sportistēm un skriešanā izcīnīja uzvaru. Itāliete ir ļoti spēcīga tieši peldēšanā un skriešanā, jau divus gadus pēc kārtas kļūstot par Eiropas čempioni akvatlonā (peldēšana + skriešana) elites grupā, bet šogad arī par pasaules junioru čempioni. Uzvarētāja finišēja pēc 58 minūtēm un 27 sekundēm, par deviņām sekundēm apsteidzot Grīnu, kamēr bronzas medaļu kaklā kāra zviedriete Īda Lusija Borousa.

Leitāne finišā uzvarētājai zaudēja četras minūtes un 56 sekundes, kamēr Maskava bija 22. vietā starp 25 finišējušajām atlētēm, zaudējot piecas minūtes un 54 sekundes.


Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix

Razma Eiropas tūres posmā zaudē pirmajā kārtā

LETA. Latvijas šautriņu metējs Madars Razma piektdien Austrijā Eiropas tūres piektajā posmā piedzīvoja neveiksmi pirmajā kārtā.
Keilebs Viljamss. Foto: AFP/Scanpx
2

NFL drafta pirmajā desmitniekā izvēlas piecus saspēles vadītājus

Detroitā notiekošajā Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā uzsvars tika likts uz saspēles vadītājiem. Par pirmo izvēli kļuva Keilebs Viljamss, kurš turpmāk diriģēs Čikāgas "Bears" spēli. Bez Viljamsa starp pirmajām desmit izvēlēm tika nosaukti vēl četri saspēles vadītāji.

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).