Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rašmanei 24. vieta pasaules junioru čempionātā šaušanas sportā

Rašmanei 24. vieta pasaules junioru čempionātā šaušanas sportā
Treneris Vilnis Celmiņš un šāvēja Agate Rašmane
Foto: dobele.lv

Jaunā Latvijas šāvējā Agate Rašmane šodien palika 24. vietā pasaules junioru čempionātā Granadā (Spānija). Kvalifikācijā kopumā piedalījās 50 sportistes.

Vakar 25 metru šaušanas ar pistoli kvalifikācija startēja ar precizitātes pārbaudījumu. Viena no dalībniecēm junioru konkurencē bija Agate Rašmane, kura pēc pirmās dienas ieņēma pieklājīgo 14. vietu 50 dalībnieču konkurencē. Šodien notika otrā kvalifikācijas daļa (ātršaušana), kurā Rašmane mēģināja cīnīties par labāko astotnieku jeb vietu finālā.

Ātršaušanā Rašmanei gan neveicās tik labi kā precizitātes pārbaudījumā. Otrajā dienā Rašmanei 278 punkti, kas summā (562) lika noslīdēt uz 24. pozīciju. No astotās vietas latviete beigās atpalika par 10 punktiem.

Spānijas pilsētā Granadā notiekošajā pasaules čempionātā piedalās arī junioru trio Lauris Strautmanis, Emīls Vasermanis un Kristaps Smilga. Vakar Latvijas trio izcīnīja ceturto vietu 50 metru šaušanas ar pistoli komandu ieskaitē, bet Strautmanis palika punkta attālumā no fināla individuālajās sacensībās. Rīt visi trīs Latvijas sportisti piedalīsies 10 metru šaušanā ar gaisa pistoli (parīt tāda pati disciplīna gaida arī Rašmani), bet 17. septembrī apaļā stenda šaušanā piedalīsies Dainis Upelnieks.

Izmantotie resursi:
ISSF - International Shooting Sport Federation...