Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LJF kausa otrajā posmā uzvar Šakurovs

Rolands Eliņš

LJF kausa otrajā posmā uzvar Šakurovs
Aleksandrs Šakurovs. Foto: LJF

Latvijas Jātnieku federācijas sporta centrā “Kleisti” 4. un 5. jūlijā notika LJF kausa izcīņas otrā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Galvenajā sacensību maršrutā uzvarēja Aleksandrs Šakurovs ar KWPN šķirnes zirgu Grietje - G (Eldorado vd Zeshoek/Unitaire). Sacensības notika 14 maršrutos dažādās jātnieku un zirgu vecuma un meistarības grupās.

Pieaugušo konkurencē maršruts bija ar 135 cm augstiem šķēršļiem, ar vienu pārlekšanu uz laiku. No deviņpadsmit duetiem tikai trīs pamatdistancē bija nekļūdīgi. Pārlekšanu bez soda punktiem veica Aleksandrs Šakurovs (43,54 sek.) ar Grietje - G un Laura Penele (44,05 sek.) ar KWPN šķirnes zirgu Dundas V.D.M., attiecīgi sadalot goda pjedestāla pirmās divas vietas. Trešajā pozīcijā ierindojās Mārtiņš Pilders (8 s.p. 52,90 sek.) ar Latvijas šķirnes zirgu Kavallo.

Šajā posmā I un II grupas poniji, amatieri un piecgadīgie zirgi tika vērtēti ar atzīmi. Piecgadīgo zirgu maršrutā piedalījās 16 jaunzirgi, no kuriem septiņi bija Latvijas šķirnes. Augstāko atzīmi (7,9) uzrādīja KWPN šķirnes zirgs Kuzco Kruimer (Eldorado/Warant), jātnieks Ģirts Bricis. Otrais augstākais rezultāts (7,8) Latvijas šķirnes ķēvei Finiksa (Fumo Twirre/Centyrio), jātnieks Anna Šellere, bet trešais (7,4) - Latvijas šķirnes ķēvei Abby (Aromāts/Fans), jātnieks Iveta Biruma.

Aleksandrs Šakurovs: “Karantīnas laiku aizvadīju ļoti produktīvi. Man bija laiks kārtīgi patrenēties. Koncentrējos tieši uz darbu mājās un zirgu fiziskās formas uzlabošanu. Es daudz strādāju. Šis, patiesībā, man bija noderīgs laiks - pabūt mājās un sajust, ko var uzlabot. Man bija liels gods pārlekšanā būt ātrākam par Lauru Peneli ar Dundas V.D.M. - zirgu, ar kuru viņa uzvarēja Pasaules kausa posmā Tallinā. Neteikšu, ka maršruts būtu bijis viegls. Līnijas bija tehniskas, ko pierādīja tikai trīs nulles no deviņpadsmit. Daudzi bija ar vienu gāztu šķērsli.”

Visi rezultāti pieejami šeit: Latvijas Jātnieku Federācija - 4-5.07.2020. LJF...

Informāciju sagatavoja:
Kate Ansone,
LJF Preses dienests