Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Volejbols un futbols sagalabā līderpozīcijas Rio olimpiādes biļešu topā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Volejbols un futbols sagalabā līderpozīcijas Rio olimpiādes biļešu topā
Rio olimpisko spēļu talismani
Foto: rio2016.com

Brazīlijas iedzīvotāji no aprīļa jau var iesniegt pieteikumus uz 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu biļetēm. Aizvadītajā mēnesī apkopotie dati liecina, ka lielākais pieprasījums ir biļetēm uz volejbolu, futbolu un peldēšanu.

Kā jau ziņots, janvārī līdzjutēju aptaujā tika noskaidrots, ka lielākā interese ir par biļetēm uz volejbolu (27%), futbolu (21.9), peldēšanu (21.0) un vieglatlētiku (20.6), bet vismazākā interese ir par biļetēm uz golfu (1.7%), kanoe slalomu (1.7), badmintonu (1.8) un šosejas riteņbraukšanu (1.8).

Patlaban organizatoru apkopotā informācija liecina, ka brazīlieši uz biļetēm piesakās daudzmaz atbilstoši iepriekš veiktajai aptaujai. Biļešu pieprasījumu rangs: 1. volejbols, 2. futbols, 3. peldēšana, 4. basketbols, 5. vieglatlētika, 6. sporta vingrošana, 7. atklāšanas ceremonija, 8. pludmales volejbols, 9. teniss, 10. handbols.

2016. gada olimpiādes biļešu tirdzniecības direktors Donovans Fereti: "Mūsu kultūra ir pilnīgi atšķirīga no angļu [Londonas olimpiskajās spēlēs], kur biļešu līderos bija riteņbraukšana un vieglatlētika. Mums vairākās pilsētās biļešu līderis ir futbols, taču Riodežaneiro un Sanpaulu [divās lielākajās pilsētās] pirmajā vietā ir volejbols, kas ieņem pirmo pozīciju arī kopumā."

Kopumā pārdošanā nonāks 7.5 miljoni Rio biļešu. Vairāk kā puse no biļetēm maksās 70 Brazīlijas reālus (apmēram 20 eiro) vai mazāk. Brazīlijas iedzīvotāji jau var iesniegt pieteikumus uz biļetēm, bet iegūt savā īpašumā tās varēs no jūnija. Tiek plānots, ka vietējie iedzīvotāji veidos ap 70% no Rio spēļu apmeklētājiem. Citu valstu iedzīvotāji biļetes varēs iegādāties ar oficiālā izplatītāja starpniecību, detalizēta informācija tiks sniegta nedaudz vēlāk.

Izmantotie resursi:
esportes.estadao.com.br
www.rio2016.com

  +2 [+] [-]

, 2015-05-05 22:59, pirms 9 gadiem
nu bet loģiski