Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pilsonībā uzņemtā Polstjanaja izcīna divas vietas EČ juniorēm divdesmitniekā

Ints Megnis
Ints Megnis

Pilsonībā uzņemtā Polstjanaja izcīna divas vietas EČ juniorēm divdesmitniekā
Jeļizaveta Polstjanaja ar ziediem
Foto: Ernests Dinka, Saeima

Nesen Latvijas pilsonībā uzņemtā mākslas vingrotāja Jeļizaveta Polstjanaja šajā nedēļas nogalē Spānijā izcīnījusi divas vietas Eiropas čempionāta junioru sacensību divdesmitniekā.

Visaugstvērtīgāk Polstjanaja nostartēja vingrojumos ar apli, kur ar 14,950 punktiem ieņēma 18. vietu un palika tikai pozīcijas attālumā no kļūšanas par fināla rezervisti. Tāpat šajā disciplīnā 14,900 punktus izcīnīja Nikola Ivanauska, gūstot 20. vietu. Tikmēr vingrojumos ar vālītēm Polstjanaja savāca 14,450 punktus un guva 20. vietu. Vēl šajā ieskaitē 22. vietā bija Ivanauska.

Vingrojumos ar bumbu Evelīna Ivanova ieņēma 24. vietu, kamēr Arina Jevstafjeva bija 32. pozīcijā, bet vingrojumos ar lentu Jevstafjeva guva 23. vietu un Ivanova bija 36. pozīcijā.

Ja juniores medaļas dalīja individuālajās disciplīnās, pieaugušo konkurencē labākās tika noskaidrotas daudzcīņā. Prognozējamu dubultuzvaru guva krievu māsas Arina un Dina Averinas, kamēr Latvijas sportistes nesacentās.

Tomēr Latvija bija pārstāvēta komandu sacensībās un grupu vingrojumos. Pieaugušo konkurencē grupu vingrojumos Latvija guva 14. vietu summā, kamēr juniorēm komandu sacensībās tika ieņemta 11. vieta.

Kā zināms, Polstjanajai aprīļa beigās Saeima piešķīra pilsonību par īpašiem nopelniem Latvijas labā.