Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kanoe airētājai Gutovai 11. vieta pasaules U23 čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Kanoe airētājai Gutovai 11. vieta pasaules U23 čempionātā
Latvijas delegācija pasaules junioru un U23 čempionāta atklāšanas ceremonijā. Foto: Latvijas Kanoe federācija

Latvijas kanoe airētāja Jūlija Gutova piektdien Rumānijā finišēja otrā pasaules U23 čempionāta 500 metru distancē, kas kopējā ieskaitē deva 11. vietu. Pasaules junioru un U23 čempionātā Latviju kopā pārstāv 26 atlēti.

Gutova vispirms piektdien aizvadīja pusfinālu, kurā finišēja ceturtā. A finālā iekļuva labākais trijnieks, bet Latvijas sportiste no tā atpalika par septiņām sekundēm. B finālā viņa ievērojami uzlaboja savu rezultātu un tikai 0,2 sekundes atpalika no uzvaras.

Tāpat piektdien B finālu 1000 metru sacensībās U23 grupā aizvadīja smaiļotājs Aldis Vilde, kurš finišēja pēdējā, devītajā, pozīcijā un kopējā ieskaitē tika klasificēts 18. pozīcijā, kamēr kanoe airēšanā junioriem astotais B finālā bija Aleksejs Ševcovs. Pirms tam šodien pusfinālā Vilde bija ceturtais savā braucienā vien par 0,4 sekundēm atpaliekot no A fināla, bet Ševcovs finišēja sestais.

Vēl vairākiem Latvijas sportistiem 1000 metros piektdien neizdevās izkļūt no pusfināliem - U23 smaiļotāja Laura Skukauska bija ceturtā savā braucienā, kanoe airētāji Ansis Grišāns un Matīss Ozols finišēja piektie, bet Nils Mediņš un Juris Ševcovs palika pēdējie, devītie.

Čempionāts turpināsies arī sestdien un svētdien.

Pirms pāris nedēļām notika Eiropas junioru un U23 čempionāts, kurā Vilde izcīnīja ceturto vietu 1000 metros, bet kanoe airētājs Roberts Lagzdiņš U23 vecuma grupā bija piektais 1000 metru distancē.