Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti MLB izslēgšanas spēļu pāri

Juris Miņins
Juris Miņins

Noskaidroti MLB izslēgšanas spēļu pāri
Alekss Gordons
Foto: AFP/Scanpix

Līdz ar 162. mača aizvadīšanu, ir noslēgusies Augstāko beisbola līgu (MLB) regulārā sezona, kas nozīmē, ka ir noskaidroti arī tie komandu pāri, kas sāks savas cīņas izslēgšanas spēlēs.

Augstāko beisbola līgu izslēgšanas spēļu formāts ir mazliet atšķirīgs no tā ko parasti ir pieradis redzēt Eiropas sporta līdzjutējs, jo no katras līgas – Nacionālās un Amerikas, "play-off" mačos iekļūst piecas komandas – trīs divīziju uzvarētāji, kā arī divas komandas, kas ir uzrādījušas labākās uzvaru-zaudējumu bilances.

Pirmajā kārtā, ko sauc par "Wild card" raundu, savā starpā tiekas kā reiz šīs divas "labākās no atlikušajām" vienības, kuras aizvada vienu savstarpējo spēli, kuras uzvarētājs tiek tālāk, bet zaudētājs var būt brīvs.
Šogad Amerikas līgā par tiesībām turpināt sezonu cīnīsies Oklendas "Athletics" un Kanzassitijas "Royals" (spēle notiks 30. septembrī), bet Nacionālajā līgā – Sanfrancisko "Giants" un Pitsburgas "Pirates" (mačs ieplānots 1. oktobrī).

Nākamā kārta, Divīziju sērija, risinās jau līdz vienas komandas trim uzvarām un šajā posmā iesaistās arī pārējās komandas. Komandu pāri tiek nokomplektēti pēc klasiskā principa – pirmā izsētā komanda tiekas ar "Wild card" mača uzvarētāju, bet otrā un trešā vienība izspēlē sēriju savā starpā.
2014. gada rudenī, Amerikas līgā tās vadošā komanda Losandželosas "Angels" tiksies ar Oklendu vai Kanzassitiju, bet otrajā pārī cīnīsies Detroitas "Tigers" un Baltimoras "Orioles". Savukārt Nacionālās līgas labākā komanda Vašingtonas "Nationals" vēl gaida savus pretiniekus, bet jau zināmajā pārī Sentluisas "Cardinals" tiksies ar Losandželosas "Dodgers".

Pēc šī posma seko līgu čempionāti, t.i., sērijā līdz četrām uzvarām tiek noteikti Amerikas un Nacionālās līgas čempioni, kuri vēlāk jau tiekas Pasaules sērijā, kuras uzvarētāji arī tiek noteikti septiņu maču sērijā.
Šogad Pasaules sērijas sākums ir ieplānots 21. oktobrī un, ja būs nepieciešamas visas septiņas spēles, tā noslēgsies 29. oktobrī.

Izmantotie resursi:
MLB.com: The Official Site of Major League...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Kura "Wild card" komanda izslēgšanas spēlēs tiks vistālāk?

  • 2

  • 1

  • 4

  • 1