Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

ASV trillerī izrauj uzvaru pret Venecuēlu un pusfinālā tiksies ar Kubu

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV trillerī izrauj uzvaru pret Venecuēlu un pusfinālā tiksies ar Kubu
Trejs Tērners, Foto:AP/Scanpix

ASV beisbola izlase pateicoties Treja Tērnera četriem izsistiem punktiem astotajā iningā, ar 9:7 pārspēja Venecuēlas komandu un kvalificējās 2023. gada Pasaules beisbola klasikas (WBC) pusfinālam.

Šonakt tika aizvadītā pēdējā no četrām Pasaules beisbola klasikas ceturtdaļfinālu cīņām un tajā spēku samērus noskaidroja ASV un Venecuēlas komandas.

Lai arī, iespējams, kādam varētu likties, ka amerikāņi šajā cīņā bija nospiedoši favorīti, tad jāsaka, ka ne gluži. Protams, ka mājiniekiem bija pārsvars "uz papīra", taču tieši uz tā paša papīra venecuēlieši varēja nolikt savus argumentus, kaut vai Augstāko līgu MVP ieskaitē pret amerikāņu Maiku Trautu un Mūkiju Betsu Venecuēlas izlase varēja piedāvāt Migelu Kabreru (ceturtdaļfinālā gan veterāns nepiedalījās) un Hosē Altuvi. Arī MLB zvaigžņu, jeb "All-Star" izlašu dalībnieku, ziņā venecuēlieši neizskatījās daudz sliktāk par amerikāņiem.

Jau no spēles pirmajiem iningiem bija redzams, ka neviena no komandām piekāpties netaisās un pirmais cīņas cēliens tika noslēgts ar rezultātu 3:2 amerikāņu labā. Savukārt līdz piektā ininga vidum mājinieki panāca jau 5:2.

Piektā ininga otrā puse gan mainīja spēles gaitu, jo tajā, gan savu veiksmju, gan pretinieku neveiksmju dēļ, venecuēlieši guva četrus punktus un pārņēma spēles vadības grožus. Savukārt septītajā iningā Luiss Arajezs raidīja bumbiņu ārpus laukuma, panākot 7:5 par labu Venecuēlai.

Divu punktu deficīts beisbolā nav pārāk liela problēma, taču amerikāņiem sev labvēlīgu rezultātu bija jāpanāk divu iningu laikā, kas sakāpināja emocijas līdz maksimumam. Šajā situācijā pirmajam nervi neizturēja metējam Hosē Kvihadam, kurš astotajā iningā vispirms zaudēja Timam Andersonam, palaižot viņu uz pirmo bāzi, tad pieļāva sitienu pret Pītu Alonso, bet vēlāk arī ar bumbiņu trāpīja Tīdžejam Realmuto, kurš pēc tam arī drīkstēja doties uz pirmo bāzi.

Venecuēlieši lēma par labu metēja nomaiņai, bet amerikāņi laukumā laida Treju Tērneru. Līdz šai epizodei Tērners ceturtdaļfināla cīņā nebija spējis tikt pie atsitiena un arī šajā izgājienā attiecībā pret metēju jau bija iedzinējos ar 0-2, taču tam nebija nekādas nozīmes, jo izšķirošajā brīdī viņš raidīja bumbiņu tribīnēs un ar "Grand Slam" houmranu atgrieza vadību amerikāņiem un, kā izrādījās vēlāk, nodrošināja ASV izlasei vietu pusfinālā.

Jāpiebilst arī, ka dienu iepriekš savu vietu pusfinālā nodrošināja Meksika, kas ar 5:4 pārspēja divu iepriekšējo klasiku finālistus Puertoriko.

Šobrīd ir noskaidrojušies arī abi WBC pusfinālu pāri. Meksikas pretinieki būs līdz šim vēl nezaudējusī Japānas izlase, bet ASV pretinieki būs kaimiņi no Kubas. Vispirms laukumā dosies amerikāņi un kubieši, kuru cīņa paredzēta jau naktī uz pirmdienu, bet naktī uz otrdienu tiks izspēlēts Japānas un Meksikas pusfināls.

2023. gada Pasaules beisbola klasika, ceturtdaļfināli

ViesiMājiniekiRezultāts
AustrālijaKuba3:4
ItālijaJapāna3:9
PuertorikoMeksika4:5
ASVVenecuēla9:7

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/