Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Japāna iekļūst pusfinālā, Dominikānai - fiasko

Juris Miņins
Juris Miņins

Japāna iekļūst pusfinālā, Dominikānai - fiasko
Foto:AFP/Scanpix

Vakardien noslēdzās 2023. gada Pasaules beisbola klasikas grupu turnīrs pēc kura kļuva zināms, ka Dominikānas Republikas izlasei izslēgšanas mači ies secen. Savukārt Japāna ar 9:3 pārspēja Itāliju un iekļuva pusfinālā.

Pasaules beisbola klasikas turnīra izspēles specifika ir tāda, ka tas norisinās ne tikai dažādās pasaules malās, bet arī ar dažādu grafiku un kamēr Āzijas "zarā" ir noskaidrotas abas pusfinālistes (Kuba un Japāna), tikmēr ASV "zarā" tikko tik noslēdzās grupu turnīrs.

Noslēdzās tas kopumā bez lieliem pārsteigumiem, taču tas nenozīmē, ka bez drāmas un intrigas.

No C apakšgrupas uz izslēgšanas mačiem dosies Meksika un ASV, taču tieši meksikāņi uzvarēja šajā piecu komandu grupā, turklāt, četru maču nogrieznī viņi pamanījās gan zaudēt vēlāk pēdējā vietā palikušajai Kolumbijai, gan pārspēt zvaigžņoto ASV izlasi. Amerikāņi, kuriem neveiksme pret meksikāņiem arī bija vienīgā grupu turnīrā, palika otrajā vietā.

Savukārt D apakšgrupa uz cceturtdaļfinālu sūtīs Venecuēlu, kas vietu izslēgšanas mačos nodrošināja priekšlaicīgi, turklāt, uzvarēja visās četrās grupas spēlēs, gan Puertoriko.

Tieši ar Puertoriko nonākšanu "playoff" mačos ir saistāma drāma. Proti, līdz pat pēdējai turnīra spēlei nebija skaidrs kura komanda, Puertoriko vai Dominikāna, ieņems otro vietu apakšgrupā un, kas vēl interesantāk, tieši abas šīs komandas arī aizvadīja šo pēdējo maču. Jāsaka, ka šī bija starptautiskā beisbola grandu cīņa, jo abās komandās bija pirmā lieluma MLB zvaigznes, tiesa, Dominikānai, kā jau ierasts, sastāvs bija mazliet zvaigžņotāks.

Zvaigznes gan šoreiz bija sastājušās Dominikānai neizdevīgās pozīcijās, jo, neskatoties uz Huana Soto "Home run" sitienu, Puertoriko vienība uzvarēja ar 5:2 un aizsūtīja 2013. gada čempionus mājās.

Interesanti, ka tieši pirms 10 gadiem abas komandas spēlēja Pasaules beisbola klasikas finālā un toreiz ar 3:0 labāki bija dominikānieši, tāpēc var droši teikt, ka puertorikāņi šoreiz revanšējās. Tāpat ir jāatzīmē, ka Puertoriko beisbola izlase līdz finālam ir tikusi divos iepriekšējos turnīros, tiesa, abos zaudējusi (2017. gadā – 0:8 pret ASV).

Tikmēr Tokijā Japānās izlase pilnu tribīņu priekšā ar 9:3 pārspēja Itālijas izlasi un bez lielām problēmām sasniedza pusfinālu. Jau trešajā iningā mājinieki bija sasnieguši četru punktu pārsvaru un ar to, kā izrādījās vēlāk, bija gana itāļu komandas pieveikšanai.

Pusfinālā gan Kuba, gan Japāna gaida savus pretiniekus un jāatzīst, ka ASV zonas ceturtdaļfināli solās būt ar lielāku intrigu kā tie, kas tika izspēlēti Japānā. Pirmkārt, Venecuēlas un ASV cīņa, kuras uzvarētājiem pusfinālā būs jātiekas ar Kubu. Abas šīs izlases tīri labi un ticami izskatītos kā visa turnīra čempioni, taču vienai no tām nāksies izstāties no turnīra tā pa īstam nemaz neiesaistoties cīņā par medaļām.

Savukārt Japānas pusfināla pretinieki noskaidrosies Meksikas un Puertoriko cīņā, kas, vismaz "uz papīra" arī izskatās diezgan līdzvērtīga, lai gan, ne tik zvaigžņota kā pirmā spēle.

Šie pusfināli norisināsies naktī uz sestdienu un svētdienu, Maiami, "Lone Depot Park" arēnā, jeb laukumā, kurā ikdienā mačus aizvada Maiami "Marlins" vienība. Fināls ir ieplānots 21. martā.

2023. gada Pasaules beisbola klasika, grupu turnīrs

A grupa

#KomandaSU-Z
1.Kuba42-2
2.Itālija42-2
3.Nīderlande42-2
4.Panama42-2
5.Taivāna42-2

B grupa

#KomandaSU-Z
1.Japāna44-0
2.Austrālija43-1
3.Dienvidkoreja42-2
4.Čehija41-3
5.Ķīna40-4

C grupa

#KomandaSU-Z
1.Meksika43-1
2.ASV43-1
3.Kanāda42-2
4.Lielbritānija41-3
5.Kolumbija41-3

D grupa

#KomandaSU-Z
1.Venecuēla44-0
2.Puertoriko42-2
3.Dominikānas Rep.42-2
4.Izraēla41-3
5.Nikaragva40-4

2023. gada Pasaules beisbola klasika, izslēgšanas spēles (ceturtdaļfināli)

ViesiMājiniekiRezultāts
AustrālijaKuba3:4
ItālijaJapāna3:9
PuertorikoMeksika
VenecuēlaASV

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/world-baseball-...