Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Kuba un Japāna kvalificējas beisbola klasikas ceturtdaļfināliem

Juris Miņins
Juris Miņins

Kuba un Japāna kvalificējas beisbola klasikas ceturtdaļfināliem
Kubas beisbolisti, Foto:AP/Scanpix

Kubas un Japānas beisbola izlases kļuvušas par pirmajām komandām, kas uzvarēja savās apakšgrupās 2023. gada Pasaules beisbola klasikā un garantēja sev vietu izslēgšanas mačos. Tāpat plejofos spēlēs arī Itālija.

Šajā nedēļā startēja 2023. gada Pasaules beisbola klasika, kas faktiski ir analogs citu sporta veidu Pasaules kausam, jeb četrgades nozīmīgākajiem starptautiskajiem mačiem. Turnīrā piedalās 20 labākās planētas izlases, kas sadalītas četrās apakšgrupās un pēc viena apļa izspēles tiek noskaidrotas tās divas vienības, kas turpinās cīņu izslēgšanas mačos, kā arī vēl divas, kuras tiks pie iespējas spēlēt 2026. gada klasikā. Apakšgrupas vājākā komanda gan paliek tukšā.

Interesanti, ka, lai arī spēles sākās jau šīs nedēļas vidū, dažas apakšgrupas startēja vēlāk, tāpēc A grupā visas spēles ir beigušās, kamēr, piemēram, C grupas komandas ir izspēlējušas vien trīs no desmit mačiem.

Atgriežoties pie notikumiem A grupā, jāsaka, ka tie bija gana aizraujoši un iznākums – neparedzams. Pēc 10 maču aizvadīšanas noskaidrojās, ka visām komandām ir divas uzvaras un divi zaudējumi, tāpēc, lai vienības saranžētu pa vietām vajadzēja ņemt talkā papildus rādītājus.

Tā par grupas uzvarētājiem kļuva kubieši, kas turnīra ievadā zaudēja gan Nīderlandei, gan Itālijai un bija soli no fiasko, taču vēlāk sekoja Panamas un Taivānas pieveikšana ar graujošiem rezultātiem (13:4 un 7:1) un tie lielā mērā nodrošināja kubiešiem nokļūšanu izslēgšanas mačos. Otrajā vietā ierindojās Itālija, kura piekāpās panamiešiem un taivāniešiem, taču pieveica nīderlandiešus un, kā minēts, arī kubiešus.

Nīderlande, kas bija vieni no favorītiem gan apakšgrupā, gan arī visā turnīrā, klasiku sāka ar divām uzvarām, taču ar to viņu veiksme beidzās un punktu bilance -6 viņiem aizvēra durvis uz ceturtdaļfinālu, taču garantēja iespēju mēģināt vēlreiz pēc trim gadiem. Tāpat automātisko ceļazīmi uz 2026. gada turnīru saņēma Panama.

B apakšgrupā perfektu sniegumu nodemonstrēja Japāna, uzvarot visos četros mačos un ieņemot pirmo vietu. Jāpiebilst, ka visās cīņās japāņi uzvarēja vismaz ar sešu punktu pārsvaru, kas beisbolā uzskatāms par diezgan lielu.

Otrā komanda un galīgais vietu sadalījums šajā grupā kļūs zināms rītdien, pēc divu atlikušo cīņu aizvadīšanas. Savukārt jau tagad zināms, ka tukšā no šīs grupas ir palikuši Ķīnas beisbolisti, kuri zaudējuši trijās spēlēs no trim aizvadītajām.

C apakšgrupā ar uzvaru (6:2) turnīru sāka zvaigžņotā ASV izlase, kas pārspēja Lielbritānijas beisbolistus, bet D grupā, ko var uzskatīt par "nāves grupu", ar negaidītu zaudējumu startēja ne mazāk zvaigžņotā Dominikānas Republikas komanda, kas bija spiesta atzīt Venecuēlas pārākumu ar 1:5. Savukārt Izraēlas izlase ar 3:1 pārspēja Nikaragvas komandu. Gan C, gan arī D apakšgrupās cīņas vēl ir tikai sākušās un kandidāti uz izslēgšanas mačiem nav sevi pārliecinoši pieteikuši.

2023. gada Pasaules beisbola klasika, grupu turnīrs

A grupa

#KomandaSU-Z
1.Kuba42-2
2.Itālija42-2
3.Nīderlande42-2
4.Panama42-2
5.Taivāna42-2

B grupa

#KomandaSU-Z
1.Japāna44-0
2.Austrālija32-1
3.Dienvidkoreja31-2
4.Čehija31-2
5.Ķīna30-3

C grupa

#KomandaSU-Z
1.ASV11-0
2.Kolumbija11-0
3.Kanāda00-0
4.Meksika10-1
5.Lielbritānija10-1

D grupa

#KomandaSU-Z
1.Puertoriko11-0
2.Venecuēla11-0
3.Izraēla11-0
4.Dominikānas Rep.10-1
5.Nikaragva20-2

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/world-baseball-...