Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Nationals" uzvar un panāk ceturto spēli

Juris Miņins
Juris Miņins

"Nationals" uzvar un panāk ceturto spēli
Vašingtonas "Nationals"
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas maču turnīrā Nacionālās līgas pusfinālsērijā starp Sanfrancisko "Giants" un Vašingtonas "Nationals", vašingtonieši izcīnīja pirmo uzvaru, kas viņiem deva iespēju uz vēl vienu maču.

Iepriekšējās divās cīņās kas notika Vašingtonā, pie divām uzvarām tika no "Wild card" spēles kvalificējušies Sanfrancisko beisbolisti, kas nozīmēja to, ka, ja vien Vašingtonai vēl ir kādas domas un cerības šīs sērijas sakarā, tad viņiem ir jāuzvar visas iespējamās atlikušās spēles, no kurām divas notiks viņu oponentu laukumā.

Pagaidām programma tiek izpildīta, jo sērijas trešajā mačā "Nationals" ar 4:1 izcīnīja uzvaru. Komandas savus pirmos punktus guva vien septītajā iningā, kad "Giants" pieļāva rupju kļūdu aizsardzībā, jo pēc Vilsona Ramosa banta "Wild card" spēles varonis Madisons Bumgārners izvēlējās izslēgt trešās bāzes skrējēju, taču kļūdījās ar metienu Pablo Sandovala virzienā un viņš nespēja notvert bumbiņu. Rezultātā pie apskrieta laukuma tika Aiens Desonds un Braiss Hārpers. Papildus tam, tai pašā septītajā izspēlē, Asdrubals Kabrera veica vienu veiksmīgu sitienu, pēc kura pats tika līdz otrajai bāzei, bet jau pieminētais Ramoss guva trešo punktu.

Savukārt noslēdzošajā iningā abas komandas apmainījās ar punktu guvumiem, jo no sākuma "Home run" sitiens padevās Hārperam, bet vēlāk, pēc Brendona Krauforda sitiena, vienīgo punktu Sanfrancisko komandas labā guva Sandovals.

Uzvarētāju rindās Dags Fīsters nospēlēja septiņus iningus, kuru laikā pieļāva četrus sitienus, taču trīs metējus aizsūtīja bez kontakta ar bumbiņu. Tailers Klipards un Drū Storens bija tie metēji, kas nāca nomainīt Fīsteru, katrs izspēlējot pa vienam iningam.
Bumgārners arī aizvadīja septiņus iningus, taču pieļāva sešus sitienus, trīs skrējienus un zaudēja divus punktus, uzstādot ERA rādītāju pie 2.57 atzīmes.

Otrajā Nacionālās līgas sērijā, starp Sentluisas "Cardinals" un Losandželosas "Dodgers" rezultāts pēc šīs dienas spēles arī kļuva 2-1, taču tajā scenārijs ir pavisam cits, jo uz Sentluisu komandas devās pie neizšķirta rezultāta, taču pašlaik Kalifornijas komanda, kas regulārajā sezonā ieņēma augstāku vietu, ir nonākusi bezdibeņa malā, jo viņiem, tāpat kā Vašingtonai, lai tiktu tālāk, nav iespēju kļūdīties un ir jāuzvar divas atlikušās sērijas spēles.

Par šī mača varoni atkal kļuva Mets Kārpenters, kurš arī trešajā sērijas spēlē prata gūt "Home run" sitienu. Tas gan nebija izšķirošais punktu guvums, jo dažus iningus vēlāk Henlijs Ramirezs izpildīja sitienu, kas ļāva Jasielam Puigam, kurš aizvada ārkārtīgi vāju sēriju, sasniegt mājas plati. Tomēr losandželosiešu priekiem nebija lemts būt ilgiem, jo jau nākamajā izspēlē Koltens Vongs raidīja bumbiņu ārpus spēles laukuma un kopā ar Jadieru Molinu guva punktus. 3:1 Sentluisas "Cardinals" labā šajā spēlē un 2-1 vadība sērijā.

Abu sēriju ceturtie mači notiks jau šonakt un tajos var noskaidroties Nacionālās līgas finālspēles sastāvs. Zīmīgi, ka uz sev tik nozīmīgo spēli Losandželosas "Dodgers" laidīs laukumā Kleitonu Keršonu, kurš jau spēlēja šajā sērijā, taču piedzīvoja izgāšanos, jo zaudēja astoņus punktus.

Izmantotie resursi:
MLB.com: The Official Site of Major League...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports