Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Royals" izcīna fantastisku uzvaru 12. iningā un soļo tālāk

Juris Miņins
Juris Miņins

"Royals" izcīna fantastisku uzvaru 12. iningā un soļo tālāk
Kanzassitijas "Royals"
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, Amerikas līgas "Wild card" spēlē, Kanzassitijas "Royals", tikai spēles 12. iningā spēja uzveikt Oklendas "Athletics" ar 9:8.

Lai arī Kanzassitijas "Royals" izslēgšanas spēlēs nebija piedalījusies 29 gadus, kas bija ilgākais "sausais" periods visās Ziemeļamerikas profesionālajās sporta līgās, atgriežoties pēcsezonā, viņi sevi pieteica jo īpaši skaļi.

Vēl spēles vidū, sestajā iningā, Oklendas "Athletics" atradās salīdzinoši komfortablā vadībā ar 7:3, kad Brendons Moss bija guvis divus "Home run" sitienus, bet Dereks Noriss un Koko Krisps viņam asistēja. Likās, ka šī mača favorīti ir apliecinājuši savu statusu, jo tieši "A's" šajā sezonā vienu brīdi bija labākā komanda visā MLB, taču, kā izrādījās vēlāk, viņu sezonas otrās puses izgāšanās turpinājās arī izslēgšanas spēlēs, kurās, starp citu, viņi iekļuva vien pēdējā spēļu dienā.

Mača turpinājumā Oklendieši guva vairs tikai vienu punktu, kamēr Kanzassitija – sešus. Taču līdz izšķirošajiem momentiem vēl bija neizšķirts rezultāts spēles devītajā iningā, kas beisbolā nozīmē, ka ir jāspēlē papildus iningi līdz tam brīdim, kamēr kāda no komandām ininga beigās neizrādīsies pārāka. Šoreiz bija nepieciešami vēl trīs papildus iningi.

Lai arī 12. izgājienā pirmie punktu guva Oklendas beisbolisti, pēdējais vārds šajā mačā pienācās Kanzassitijas atsitējiem, kuri prata atspēlēties un pateicoties debitanta Kristiana Kolona lieliskajai spēlei uzbrukumā, kad viņš nozaga otro bāzi, arī uzvarēt. Interesanti, ka piepildījās arī daudzu beisbola apskatnieku prognozes par to, ka "Royals" šajā spēlē centīsies spēlēt agresīvu beisbolu, jo viņi nozaga četras bāzes, atkārtojot MLB izslēgšanas spēļu rekordu.

Ilgi gaidītais Džona Lestera un Džeimsa Šīldsa duelis beidzās jau piektajā iningā, kad Šīldss tika nomainīts pret Jordano Venturu. Piecos izspēlētajos iningos Šīldss pieļāva piecus sitienus un četrus skrējienus, kā arī zaudēja četrus punktus (ERA 7.20), savukārt Džona Lestera kontā 7.1 aizvadīts inings, astoņi sitieni, seši skrējieni un seši zaudēti punkti, kas viņa vidējo zaudēto skrējienu rādītāju nostādīja pie atzīmes 7.36.
Uzvara šajā spēlē tika Džeisonam Freisoram, bet zaudējums CV tika Denam Otero.

Savukārt uzbrukumā labākais uzvarētājiem bija Eriks Hosmers, kurš trijos no četriem gadījumiem spēja atsist bumbiņu, guva vienu punktu, bet vēl divos gadījumos sasniedza mājas bāzi pats.
Zaudētājiem bez Brendona Mosa jāizceļ arī Džošs Rediks, kurš divos gadījumos spēja atsist bumbiņu un guva divus punktus apskrienot visu laukumu.

Pēc šīs spēles ir kļuvis skaidrs, ka Kanzassitijas "Royals" Amerikas līgas divīziju uzvarētāju kārtas sērijā tiksies ar Losandželosas "Angels", kur sērijā līdz trim uzvarām cīnīsies par iekļūšanu nākamajā kārtā.
Savukārt Nacionālās līgas "Wild card" mačs notiks šonakt un tajā Pitsburgas "Pirates" uzņems savā laukumā Sanfrancisko "Giants".

Izmantotie resursi:
MLB.com: The Official Site of Major League...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2014-10-01 15:26, pirms 10 gadiem
Oklendas spēlēšana play-off ir katastrofa. Komanda, kas sezonas izskaņas 45 spēlēs zaudē 32 reizes... loģiski, ka arī izslēgšanas mačos viņi nevar tālu tikt. "Mariners" šādā gadījumā bija daudz cienīgāka komanda tikšanai PO.

Kanzassitija gan labi sevi parādīja un ar agresīvu spēli izrāva uzvaru.

Šaubos, vai viņi spēs kaut ko tālāk parādīt, pret Losandželosu, taču pēc gandrīz 30 gadu izkrišanas no PO aprites, atgriešanās sanāca laba.