Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Grifins savainojuma dēļ varētu izlaist divus mēnešus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Grifins savainojuma dēļ varētu izlaist divus mēnešus
Bleiks Grifins
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Losandželosas "Clippers" palicis bez lielākās zvaigznes – spēka uzbrucēja Bleika Grifina. Viņam konstatēts nopietns ceļgala savainojums, kura dēļ varētu nākties izlaist līdz pat astoņām nedēļām.

Pirmdien uzvarētajā spēlē pret Losandželosas "Lakers" Bleiks Grifins un viņa komandas biedrs Ostins Riverss devās pakaļ bumbai, tomēr sekoja neveiksmīga sadursme, kuras rezultātā spēka uzbrucējs savainoja ceļgalu. Grifins palika laukumā un nākamajā uzbrukumā netrāpīja āķa metienu, taču pēc Losandželosas "Clippers" minūtes pārtraukuma viņš devās taisnā ceļā uz ģērbtuvēm.

Šodien klubs paziņoja, ka Grifins savainojis iekšējo sānu saiti kreisajā ceļgalā, un tas nozīmē, ka viņam būs jāizlaiž līdz pat diviem mēnešiem no sezonas. TIesa, veiktās pārbaudes nesa arī pozitīvu vēsti, jo sākotnēji bija bažas, ka saites varētu būt sarautas, un tad būtu nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās, kā arī rehabilitācijas process aizņemtu ilgāku laiku.

Grifins, kurš piecas reizes piedalījies Visu zvaigžņu spēlē, šajā sezonā vidēji mačā iemetis 23,6 punktus un savācis 7,9 atlēkušās bumbas. Jūlijā viņš parakstīja piecu gadu līgumu 173 miljonu vērtībā, lai paliktu kopā ar Losandželosas "Clippers", kamēr saspēles vadītājs Kriss Pols devās pie Hjūstonas "Rockets".

Pēc ilgas zaudējumu sērijas Losandželosas "Clippers" izdevies izcīnīt trīs panākumus pēc kārtas, un tagad komandas bilance ir 8-11. Savainojuma dēļ sezona jau beigusies vadošajam saspēles vadītājam Patrikam Beverlijam, tāpat spēlēt nevar Milošs Teodosičs un Danilo Galināri.

Pagājušās sezonas izslēgšanas spēlēs Losandželosas "Clippers" piekāpās Jūtas "Jazz", un sērija pēc trim mačiem beidzās Grifinam, kuram tika veikta kājas pirksta operācija. Tāpat viņš izlaida 18 mačus ceļgalam veiktās operācijas dēļ.

Izmantotie resursi:
LA Clippers' Blake Griffin has sprained MCL,...