Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: "Man šajā līgā noteikti ir nākotne"

Ints Megnis
Ints Megnis

Dāvis Bertāns: "Man šajā līgā noteikti ir nākotne"
Foto: Antonio Morano / kens5.com

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ir pārliecināts, ka izdosies noslēgt jaunu līgumu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), tomēr viņš cer, ka izdosies palikt Sanantonio "Spurs" vienībā, spēlētājs pauda intervijā "Sporta studijai".

Jaunāko no brāļiem Bertāniem 2011. gada NBA draftā ar 42. numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" vienība, bet uzreiz pēc tam viņš nokļuva "Spurs". Turpinājumā Bertāns divas reizes pārrāva ceļgala krusteniskās saites, pēc šīm traumām ilgstoši veica rehabilitāciju Sanantonio un 2016. gada vasarā noslēdza sākuma līmeņa kontraktu ar "Spurs", kas pēc šīs sezonas noslēgsies.

"Šobrīd neviens nedrīkst runāt par tādām lietām, koncentrējos būt gatavs katrā spēlē," intervijā izteicās Bertāns. "Zinu, ka mana nākotne šajā līgā noteikti ir, jo pieprasījums pēc ceturtās pozīcijas spēlētājiem ar labu metienu ir. Domāju, ka bez darba nepalikšu, bet Sanantonio man ir māju sajūta un negribētos prom. Domāju, ka iederos "Spurs" sistēmā."

Atceroties pagātni, Bertāns pauda, ka savulaik Sanantonio pavadītais laiks viņam radīja papildus motivāciju. "Bija laba motivācija tikt atpakaļ, jo katru dienu redzēju kā viss notiek darbībā - mērķis priekšā stāv, bet vēl ir tāls ceļš ejams," latvietis atcerējās brīžus pēc smagajām traumām.

"Nezināju, ko no viņa varēs sagaidīt. Zināju, ka viņš ir labs ceturtās pozīcijas spēlētājs ar labu metienu, bet nevarēja zināt kā ķermenis jutīsies pēc abām operācijām," par Bertānu stāstīja slavenais argentīniešu basketbolists Manu Džinobili. "Tad redzēju viņu pirmssezonas nometnē, saprotot, ka atlētisms un ātrums nekur nav pazudis, metiens joprojām labs. Tas bija tikai laika jautājums, lai viņš tiktu iekļauts komandas rotācijā. Viņam piemīt unikālas metiena dotības, ļoti ātri spēj izmest, īpaši no tālienes, met augstā lēcienā, viņu ir grūti nosegt."

"Viņš jau zina, ka šobrīd galvenā lieta, kam jāpievērš uzmanība, ir lēmumu pieņemšana. Viņa spēle turpina uzlaboties. Ir grūti, kad nav regulārs spēles laiks. Viņš ļoti labi izmantoja savas minūtes, kad Rūdijs Gejs savainojās. Popovičs viņam uzticas, vienkārši mums komandā ir daudz labu spēlētāju, viņa pozīcijā labas sezonas aizvadīja Rūdijs Gejs un Kails Andersons. Dāvis ir pierādījis, ka ļoti labi iederas šajā komandā, viņš ir smagi strādājis un viņam priekšā ir gaiša nākotne," pauda Džinobili.

Abas šīs sezonas Bertānam periodi ar ilgiem spēles laikiem mijušies ar ilgu palikšanu rezervē. Tā šajā janvārī 16 spēlēs laukumā bija vidēji 23,8 minūtes, kurās izcēlās ar vidēji 10,0 punktiem un 3,1 atlēkušo bumbu, bet, piemēram, novembrī viņš spēlēja vien vidēji 5,9 minūtes.

"Spurs" komandai izdevās 21. sezonu pēc kārtas kvalificēties izslēgšanas turnīram, tomēr traumu dēļ šīs sezonas otrā puse vienībai neizdevās, tāpēc "play-off" pirmajā kārtā jātiekas ar pašreizējo čempioni Goldensteitas "Warriors".

Slēpts komentārs: kuklitis
Slēpts komentārs: Emka953

  +1 [+] [-]

, 2018-04-17 02:48, pirms 6 gadiem
Es tiešām nesaprotu, kāpēc viņu neiespēlē 3nr pozīcijās, viņš būs labāks kā Green tagad

     [+] [-]

, 2018-04-17 05:27, pirms 6 gadiem
spēlējot pie Popa, noteikti nav

  -4 [+] [-]

, 2018-04-17 06:15, pirms 6 gadiem
ka tad nespregā
-parliecināts ka dabys ligumu.musdienas par neko nevari vairs but parliecināts.šuters viņš nau.un skraida pa laukumu apmaldijies dažbrid tā šķiet.jo vairak viņš speële.jo vairāk komanda zaudējusi ir.diemžēl statistika to pierāda.izdevigāk ka viņš ir mala uz soliņa,bet tas iekš spūrs ir.tajau puisis malacis.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-17 06:27, pirms 6 gadiem
kuklitis rakstīja: ir jāpieņem sāpīgs lēmums un vecais lezīgais bomzis - POPs ir jaauzmet un jaaiet uz citu komandu ! Tikai un vieniig tad buus taa naakotne
Spuru vadībai jāpieņem sāpīgs lēmums, tas gan! Jāpasaka paldies Popovičam un jāatvadās no viņa! Visnesmukākais sportā ir tad kad cilvēki gan sportisti, gan treneri balstoties uz saviem agrākajiem panākumiem neadekvāti izvērtē savas spējas! Šinī gadījumā nāk klāt arī visparastākās veca cilvēka problēmas!

     [+] [-]

, 2018-04-17 07:44, pirms 6 gadiem
Muļķības. Pops lai paliek. Viens no top trenneriem pedejos 20 gadus. Padomājiet paši. Komandas līderis un vilcējs lenards nav spēlējis gadu. Komandā 3 vecie kas visticamāk var būt kā 7,8,9 rezervists ar padsmit min laukumā. Viens oldrigs. Labi grīns mills un gejs. Paris pusjaunie. Da tur sastāva remonts pa visiem 100% prasās.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-17 08:29, pirms 6 gadiem
Kaa cilveks Davis simpatize,bet nu nav vins nekads snaiperis. Parasti var trapit tiksi tad, kad nekas spele vairs neizskiras. Sonakt ari speles laiks lielaks, bet precizitate ... drausmiga

  -2 [+] [-]

, 2018-04-17 08:43, pirms 6 gadiem
Jaa, savus 2-4 punktus spele iemest vares !!!

  -2 [+] [-]

, 2018-04-17 09:13, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Jaa, savus 2-4 punktus spele iemest vares !!!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-17 10:16, pirms 6 gadiem
nākotne noteikti ir - skaidrs, ka var mierīgi spēlēt.
bet diezgan specifiskā lomā - labā komandā apm 8-10 spēlētājs, citās arī augstāk. jo diemžēl stabili nevar dot rezultātu, kā uznāk tā lādē (kā piem kautkāds Belinelli vsi Bīzlijs).
Cerams nākotni nesabojās aģents spiežot 5 miljonus. pa 3-4 būs pieprasīts.
SAN nav vērts maksāt 5 - tādas lomas izpildītāju dabūs atkal kādu jauno pa 1 mlj..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja