Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis: "Šobrīd domāju tikai par traumu, nevis "Knicks" plāniem"

Rolands Eliņš

Porziņģis: "Šobrīd domāju tikai par traumu, nevis "Knicks" plāniem"
Kristaps Porziņģis
Foto: Newsday

Latvijas basketbola superzvaigzne Kristaps Porziņģis Ņujorkas „Knicks” sezonas noslēguma dienā izteicās Ņujorkas medijiem, ka šobrīd savu uzmanību velta tikai savas ceļgala traumas sadziedēšanai, un tikai pēc tam sāks domāt par „Knicks” ilgtermiņa plāniem. Tāpat Porziņģis noraidīja pieņēmumu, ka nākamo sezonu varētu izlaist pilnībā, lai neriskētu ar sava nākamā līguma parakstīšanu.

Ņujorkas „Knicks” šodien aizvada savu sezonas noslēguma sapulci starp spēlētājiem un komandas vadību. Pirms piedalīšanās šajā sapulcē Kristaps Porziņģis sniedza interviju Ņujorkas medijiem, kurā viņam tika vaicāts, ko viņš par domā par „Knicks” vadības aicinājumiem pēc pacietības, proti, ka uzvarēt gatava komanda varētu tikt uzbūvēta tikai pēc dažiem gadiem.

„Es dzīvē vispār esmu nepacietīgs, ieskaitot arī mazās lietas,” sacīja Porziņģis. „Taču vienu es zinu noteikti – man jābūt pacietīgam ar savu ceļgalu. Tā ir mana galvenā prioritāte. Ir grūti šobrīd domāt par jebko citu. Kad tiks sperts viens solis uz priekšu, varēšu domāt par nākamo. Tāpēc arī par komandas pārbūvi sākšu domāt tad, kad būšu atguvies no traumas.”

Taču Porziņģis apstiprināja, ka vēlas palikt Ņujorkā ilgu laiku, kas ir viņa publiskā nostāja jau kopš NBA drafta. Porziņģis šovasar teorētiski var noslēgt jaunu līgumu ar „Knicks”, kas stātos spēkā tikai 2019. gada rudenī pēc viņa debitanta līguma beigām un varētu būt pat 150 miljonu dolāru apmērā, taču „Knicks” vadība savos komentāros ieturējusi piesardzīgāku nostāju, kas varētu nozīmēt „Knicks” vēlmi multimiljonu līgumu parakstīt tikai nākamvasar, kad Porziņģim vajadzētu būt tikušam galā ar krustenisko saišu plīsumu.

Porziņģim tika vaicāts, vai viņš apsvērtu nākamās sezonas izlaišanu pilnībā, ja šovasar tomēr nenoslēgs līgumu ar „Knicks”. Kā vēsta Ņujorkas mediji, Porziņģis vilcinājies ar atbildi, tomēr norādījis, ka šādu iespēju neizskatītu. Visoptimistiskākās prognozes liecina, ka Porziņģis laukumā varētu atgriezties ap Ziemassvētkiem, kad regulārajā sezonā aizvadīti jau divi mēneši, un, ja vien „Knicks” būtiski neuzlabos sastāvu un spēli, diez vai bez Porziņģa pratīs turēties „play-off” tuvumā.

Pats Porziņģis gan visas runas par atgriešanos centās pieklusināt, apgalvojot, ka tas vēl ir tālu, taču rehabilitācijas periods noris gludi: „Es ceru, ka manas traumas sadzīs kā ķirzakai. Esmu apmierināts par atgūšanās procesu. Taču pat tad, ja viss norisinās pēc plāna, nepieciešama pacietība un ilgs laiks, viss jādara soli pa solim. Mēs nesteidzamies un rūpējamies, lai viss tiktu darīts pareizi. Taču nekāda termiņa nav. Nevēlamies nosaukt nekādus datumus, vēlāk redzēsim, kad es varētu atgriezties laukumā.”

Porziņģis arī izteicās, ka sazinājies ar nu jau bijušo komandas treneri Džefu Hornačeku: „Vienmēr ir nepatīkami, kad kāds zaudē darbu. Sazinājos ar Džefu, novēlēju viņam veiksmi un pateicos par šajos divos gados padarīto. Tas arī viss. Tagad jāiet uz priekšu.”

„Knicks” šobrīd aktīvi sākusi jauna galvenā trenera meklēšanu, un kandidātos tiek piesaukti Džefs van Gandijs, Marks Džeksons, Deivs Fizdeils, Džerijs Stakhauss un Frenks Vogels. Tieši pirms tikšanās ar kluba prezidentu Stīvu Milzu un ģenerālmenedžeri Skotu Periju Porziņģis gan norādīja, ka negrasās iejaukties šajā procesā: „Esmu drošs, ka kluba vadība pieņems pareizos lēmumus. Man ir jāuzticas viņiem.”

Porziņģis pēc sezonas noslēguma sapulces ar „Knicks” atgriezīsies Latvijā, kur dosies arī Karlons Kolkers, ārsts, kurš palīdz viņa atlabšanas procesā un iepriekš strādājis ar Šakilu O`Nīlu. Porziņģim uz šodienas sarunu ar medijiem līdzi bija ieradies arī viņa sabiedrisko attiecību speciālists, un latviešu basketbolists norādīja, ka visas vasaras garumā ar viņu kopā būs savi cilvēki.

„Mēs vēl strādājam pie rīcības plāna, kad un kur es būšu,” Porziņģis nevarēja atbildēt, kad atgriezīsies Ņujorkā. „Ar mani visu laiku būs savi cilvēki. Šis ir savainojums, kurš pieprasa pastāvīgu uzmanību un darbu.”


Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2018/04/14/reluc...

  +6 [+] [-]

, 2018-04-14 21:47, pirms 6 gadiem
Kā var uzrakstīt tik debīlu virsrakstu!!!???

     [+] [-]

, 2018-04-14 21:53, pirms 6 gadiem
Van Gandijs Ņujorkā tas tik būtu bomba ar laiak degli

  +3 [+] [-]

, 2018-04-14 21:53, pirms 6 gadiem
Pareiza nostāja. Pirmajā vietā veselība.
Veselību KP.

     [+] [-]

, 2018-04-14 23:08, pirms 6 gadiem
Knicks vadoņi būs B&B - Blats un Bagatskis!

  +1 [+] [-]

, 2018-04-15 00:54, pirms 6 gadiem
vienigais_anonims rakstīja: Van Gandijs Ņujorkā tas tik būtu bomba ar laiak degli
Stresa nav, Eļļiņš šito izvilka no viena SC komentāra. JvG ir ASV izlases treneris. Un tas nekādā veidā nav savienojams ar NBA. Un (.)

     [+] [-]

, 2018-04-15 09:14, pirms 6 gadiem
Superzvaigne....autors palī

  +1 [+] [-]

, 2018-04-15 11:39, pirms 6 gadiem
Te kaut kas nav tirs!

     [+] [-]

, 2018-04-15 13:09, pirms 6 gadiem
ritvars_lerme_1524489964338087 rakstīja: Superzvaigne....autors palī
Lai kā Tev to negribētos atzīt...

     [+] [-]

, 2018-04-15 15:59, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Te kaut kas nav tirs!
Es ceru, ka tas ir teātris ko viņš spēlē un netaisās palikt tajā NYK kur viņa karjera tik grims uz leju...

     [+] [-]

, 2018-04-15 21:50, pirms 6 gadiem
Un tā pauzīte pēc jautājuma par līgumu! KP grib uz lakers,bostonu vai 76ers,un tas ir tikai saprotami! Jaunas komandas,kuras nākotnē dominēs un kā vēl dominēs! Ja neparakatīs Knicks līgumu vasarā ar KP,piedevam treneri-losi nolīgs,viņs nespēlēs un pieprasīs maiņu februārī!

     [+] [-]

, 2018-04-16 11:53, pirms 6 gadiem
Impērija rakstīja: Un tā pauzīte pēc jautājuma par līgumu! KP grib uz lakers,bostonu vai 76ers,un tas ir tikai saprotami! Jaunas komandas,kuras nākotnē dominēs un kā vēl dominēs! Ja neparakatīs Knicks līgumu vasarā ar KP,piedevam treneri-losi nolīgs,viņs nespēlēs un pieprasīs maiņu februārī!
Kāpēc, lai KP pieprasītu maiņu savā pēdējā līguma gadā? ja neparakstīs līgumu, tas būs nebijis precedents un pie tāda scenārija NYK vadība meklēs maiņas darījumu variantus, ne KP.