Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kristaps Porziņģis: "Ceru, ka Dāvim būs jauns gredzens" (2. daļa)

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kristaps Porziņģis: "Ceru, ka Dāvim būs jauns gredzens" (2. daļa)
Kristaps Porziņģis preses konferencē Liepājas Olimpiskajā centrā 2017. gada 24. aprīlī
Foto: Vladislavs Proškins, f64

"Par atlaidēm sev nedomāju, taču starpsezona ir pietiekami gara, lai paspētu atpūsties. Šovasar būs jāieliek ļoti daudz darba – tad būšu gatavs gan izlasei, gan trešajai sezonai," komentējot tuvākās nākotnes plānus pirmdien, 24. aprīlī, preses konferencē Liepājas Olimpiskajā centrā teica Ņujorkas "Knicks" basketbolists Kristaps Porziņģis.

Preses konferencē ledus izkusa ātri, ja tāds vispār bija. Atklātās un drošās Kristapa atbildes uz brīžiem visai āķīgajiem jautājumiem lika atplaukt smaidā pat cilvēkiem ar nopietnākajām sejām. Brāļi Jānis un Mārtiņš papildināja teikto ar svarīgākajām lietām savās atbildības jomās, pārliecinot par vienu – Porziņģu ģimene kopā ir liels spēks.

Kādas ir ieceres par vasaras nometni?
Jānis Porziņģis: Otrā nometne jauniešiem – tāpat kā pērn – būs četru dienu garumā. Galvenais rīkotājs ir Mārtiņš Porziņģis, mans darbs ir spēlētāju un treneru uzaicināšana, kā arī viesu kalendāra plānošana. Nometnes būtība – iepazīstināt, kā diendienā gatavojas profesionāli spēlētāji. Rītos individuālais darbs un tehnika, dienā teorētiskās apmācības, vakaros treniņspēles.

Nometnē piedalīsies 20 dalībnieki 14-16 gadu vecumā. Tas ir mūsu standarts, lai vakaros varētu sadalīties divās komandās un uzspēlēt. Ja trijiem spēlētājiem apgūtais paliks atmiņā, tas jau būs labs rezultāts. Kristaps cenšas radīt apstākļus, lai jaunie spēlētāji varētu ātrāk attīstīties.

Ņujorkas komandā tev bija ļoti nozīmīga loma, taču stabilos 20 punktus vispirms gaidīja no citiem - Entonija, Rouza. Latvijas izlasē spiediens būs cits, tu būsi centrālā persona, no kuras katrā spēlē gaidīs šos 20 punktus - un kāds varbūt prasīs pat 30 vai 40. Tevi nedaudz nebaida, ka Tev piedēvēs zināmu mesijas lomu?
Nebaida, taču izlasē samest 30-40 punktus nav vienkārši (smaida). Pagaidām ir daudz nezināmo – piemēram, nav nosaukts kandidātu saraksts (paredzēts publiskot maija beigās – Sportacentrs.com). Zinu, ka man gaidāma liela loma un būs daudz jāpalīdz komandai. No tā nebaidos.

Vai vari salīdzināt abas NBA aizvadītās sezonas – kura bija vieglāka, kura grūtāka?
Pirmā sezona bija vieglāka un interesantāka. Katra diena sagādāja ko jaunu, tādējādi pirmā sezona paskrēja diezgan ātri. Pērn nospēlēju par dažām spēlēm vairāk. Rezultāts bija tāds pats, taču pēc sajūtām pirmā sezona bija daudz pozitīvāka.

Otrajā sezonā “Knicks” bija augstāki mērķi, no komandas vairāk gaidīja. Kad nevarējām izdarīt prasīto, atmosfēra vairāk nebija tik laba. Nebija vairāk tik pozitīvu sajūtu. Emocionāli otrā sezona bija daudz smagāka, taču man vērtīga. Kā topošais līderis varēju mācīties un ieraudzīt, kas notiek apkārt spēlēšanai. Iemācījos daudz jaunu lietu.

Kristap, ko sagaidi no trešās sezonas?
Cenšos iet uz priekšu dienu pa dienai. NBA sezona vēl ir ļoti tālu, tāpēc galveno uzmanību tagad pievērsīšu izlasei. Kad beigsies spēles izlasē, centīšos būt maksimāli gatavs trešajai sezonai.

Līgums ar "Adidas" paredz dažādus bonusus. Kādus bonusus sanāca šosezon izpildīt?
Pārsvarā ir dažādi mazi bonusi par iekļūšanu “Top 5” kādā no statistikas kategorijām. Tādu kategoriju ir ļoti daudz. Lielākas summas paredzētas par lielāku lietu paveikšanu.

Vai noslēgti jauni līgumi?
Jānis Porziņģis: Pagarinājām līgumu ar “Body Armour”.

Mārtiņš Porziņģis: Jauna vienošanās noslēgta ar NBA2K – nākamsezon Kristaps būs redzams uz spēles aplikācijas mobilās versijas vāka. Viņš būs arī video versijā – būs iespējama dzīvā mijiedarbība ar Kristapa piedalīšanos (interaction).

Kristaps Porziņģis: Jāpiestrādā pie aktiera prasmēm. Sākumā gāja smagi.

"Adidas" vēlējās Tavu piedalīšanos reklāmas braucienos uz Ķīnu un Filipīnām. Vai jābrauc uz abām valstīm?
Jānis Porziņģis: Ķīnas brauciens bija paredzēts jūlijā, taču tika atcelts no mums neatkarīgu iemeslu dēļ. Filipīnu brauciens paliek spēkā. Šķiet, Jāņos, 22.-25. jūnijā.

Nākamsezon varam gaidīt pirmo apģērbu vai apavu līniju?
Nākamsezon pārdošanā būs pieejami “Adidas” apavi ar KP iniciāļiem. Logo vēl nav izstrādāts. Plašāku plānu pagaidām vēl nav.

Vai vasaras darba laikā "Knicks" atsūtīs uz Latviju kādu treneri, lai tu varētu labāk sagatavoties treniņnometnei?
Zinu, ka “Knicks” treniņnometne sāksies pēc Eiropas čempionāta beigām. Tādā ziņā neko nekavēšu, jo varēšu ierasties vismaz dienu pirms treniņnometnes.

Jānis Porziņģis: Uz Latviju atbrauks treneris Džošua Longstafs, ar kuru Kristaps diendienā strādā.

Vai esi gandarīts par pirmo tikšanās reizi laukumā ar Dāvi Bertānu?
Prieks, ka vēsturē paliks ieraksts par latviešu spēlētāju pirmo tikšanos NBA laukumā. Bija forši, tikāmies arī ārpus laukuma. Biju dusmīgs uz Dāvi par Ņujorkā iemesto trīspunktnieku no stūra (smaida). Vēlāk satikāmies Sanantonio un priecājāmies, ka NBA ir vēl viens latvietis.

Kāds ir tavs iespaids par valstsvienības galveno treneri Ainaru Bagatski un izlases spēlētājiem pirmā numura pozīcijā?
Ainars Bagatskis Eiropā kotējas kā augsta līmeņa treneris. Sīkāk varēšu spriest, kad sāksim strādāt kopā. Mums ir augsta līmeņa saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks. Vēl neesam spēlējuši kopā, taču domāju, ka varēsim sastrādāties. Tas prasīs laiku, taču ar ieguldīto darbu panāksim nepieciešamo.

Vai esi saņēmis kādus signālus par Dāvja iespējamo spēlēšanu valstsvienībā?
Dāvis katru vasaru bijis gatavs braukt uz izlasi, ja viss ir kārtībā ir veselību. Tagad viņš cīnās izslēgšanās spēlēs. Tas ir ļoti atbildīgs sezonas posms, tāpēc gala atbildi pirms “play-off” beigām viņš nevar dot. Daudz atkarīgs, ko no viņa vēlas “Spurs” organizācija. Ceru, ka Dāvim būs jauns gredzens un viņš varēs pieņemt lēmumu.

Nākamajos gados NBA spēlētājiem būs maz iespēju spēlēt valstsvienībās. Piemēram, viņi nevarēs piedalīties 4 no 6 Pasaules kausa kvalifikācijas sabraukumiem. Vai šis apstāklis spēlēja kādu lomu lēmuma pieņemšanā?
Neesmu tik tālu skatījies uz priekšu, taču...pēc šādas sezonas gribēju spēlēt izlasē. Atslēgties no notikušā. Iepriekšējās reizēs, kad sēdēju malā, iekšējā sajūta bija, ka...varbūt vajadzēja (spēlēt). Nemaz neaizdomājoties par iespēju, ka vēlāk tāda būs retāk. Sapratu, ka vajag spēlēt un būšu.

Latvijas grupā spēlēs Beļģija, Lielbritānija, Serbija, Turcija, Krievija. Vai ir kādas domas par pirmajiem pretiniekiem?
Supergrūta grupa. Neviena spēle nebūs pastaiga. Pagaidām sīkāk nevaru spriest. Kad tuvosies Eiropas čempionāts, zināsim, cik labi esam. Tad varēšu pateikt vairāk.

Kāda bija "Knicks" reakcija par sezonā nesasniegtajiem mērķiem?
Labprātāk nerunāšu par klubā notikušo. Komandai nesanāca saspēlēties no paša sākuma un nebija tas, ko visi gaidīja. Spiediens auga. Jāsakrīt ļoti daudzām lietām, lai pirmajā gadā izveidotos komanda un sasniegtu gribēto. Ņujorkā tas ir sevišķi grūti.

Ģimene visai emocionāli sekojusi līdzi tavām spēlēm.
Kad komanda spēlē izbraukumā, ģimene spēles skatās Ņujorkas dzīvoklī. Pēc vienas no spēlēm bija vajadzīgs jauns televizors (smaida). Kurš? Neteikšu. Tas tikai parāda, cik ļoti mana ģimene jūt līdzi. Bija brīži, kad uzvilkos. Gadās visādas situācijas, bet Jānim piedošu.

Eiropas junioru čempionātā 2013. gadā saka runāt par "Dvīņu torņiem" – Kristapu Porziņģi un Anžeju Pasečņiku. Vai Tev ir īpaša saikne ar viņu?
Man ir ļoti liels prieks par Anžeju, par viņa izaugsmi. Pēdējā sezona ACB līgā viņam izdevusies ļoti laba – vakar bija 24 punkti? Uzturam kontaktus visu laiku. Anžejs katru nedēļu man raksta, ka vajadzētu sazvanīties “Facetime”. Saku jā, bet viņš nekad nezvana (smejas).

Pirmās un otrās sezonas beigās biji spiests izlaist vairākas spēles. Vai nedomāji sezonas vidū ņemt pauzi, lai varētu nospēlēt beigās?
Par atlaidēm sev nedomāju. NBA sezona ir smaga, spēļu daudz, taču starpsezona ir pietiekami gara, lai paspētu atpūsties. Regulārā sezona beidzās aprīļa vidū, dažas dienas atpūties un, šķiet, ka esi atpakaļ zirgā, ideāli jūties. Nav tā, ka jāatpūšas divus vai trīs mēnešus. Vairāk jāatpūšas mentāli, nekā fiziski. Man šovasar būs ļoti svarīgi daudz strādāt. Būs jāieliek ļoti daudz darba – tad būšu gatavs gan izlasei, gan trešajai sezonai.

Kādu basketbola laukumu izveide paredzēta šajā vasarā?
Mārtiņš Porziņģis: Otrais laukums tiks uzbūvēts Ventspils ielas parkā Jaunliepājā, kvartālā starp Stārķu, Ventspils, Skuju un Riņķu ielām. Atklāšana varētu notikt jauniešu nometnes laikā – 13., 14. vai 15. jūnijā. Trešais laukums top Rīgā, tā atklāšana gaidāma jūlijā.

Laukumi un grozi būs tādās pašās krāsās kā Jūrmalas parkā. Iespējams, pieliksim kameras, lai notikumiem varētu sekot internetā. Piemēram, vienā laukumā ir vairāk spēlētāju, braukšu uz turieni. Vai arī, ja vecāki palaiž bērnu vienatnē uz basketbola laukumu, paši var apskatīties.

Rīgā laukums būs Latvijas Universitātes stadiona teritorijā (starp Krišjāņa Barona un Aleksandra Čaka ielām, netālu no Daugavas sporta nama – Sportacentrs.com). Rīgas pašvaldība jau plānoja tur ierīkot basketbola laukumus. Salikām galvas kopā un izdomājām, ka tur būs Kristapa laukums.

Kristaps Porziņģis: Atbraucot mājās, uzreiz aizbraucām līdz laukumam. Tajā bija liela burzma, tāpēc nemaz nekāpām ārā. Kad paliks nedaudz siltāks, noteikti aizbraukšu vēl – patīk uzspēlēt ar bērniem un uzmest no centra (smaida).

Esi teicis, ka ceturtā vieta Eiropas U18 čempionātā joprojām kremt. Ar kādām iekšējām ambīcijām Latvijas izlasei jabrauc uz čempionātu?
Galvenais, jābūt izsalkušiem. Kurā vietā varētu finišēt, skaidrāk sapratīsim pēc pārbaudes spēlēm. Pagaidām grūti spriest, kā mums varētu veikties. Jābūt ļoti izsalkušiem un jāatdod laukumā visu, ko var.

Kāda ir tava saistība ar Mairi Briedi?
Viņš jau ilgi mēģina sarunāt cīņu ar mani, taču nesakrīt datumi (zālē smiekli). Patiesībā Mairis man ir nācis pretī. Meklējām vietu, kur pēc sezonas beigām varētu patrenēties boksā. Paldies brāļiem, kuri sarunāja, ka varētu pāris nedēļas patrenēties kopā ar Mairi. Esmu priecīgs par iespēju un centīšos Mairim nenodarīt pāri (smaida).

Kristaps teica, ka otrā sezona bija smagāka un sarežģītāka. Jāni, kāds ir Tavs vērtējums par Kristapa paveikto?
Visi statistikas rādītāji ir labāki. Ņemot vērā, kādā kolektīvā viņš spēlē un kā viņš to dara, uzskatu, ka viņš ir pietiekami labi sevi parādījis. Viņam pievērš lielāku uzmanību (aizsardzībā). Pagājušajā gadā bija daudz “put-back” danki. Šogad – kurš viņu laidīs pie groza? Visi skatās virsū, daudz lielāks fokuss.

Pēc pirmās sezonas Kristaps vasarā noteica lietas, pie kurām viņam jāpiestrādā. Šovasar būs tieši tāpat. Lidojot uz Latviju, izgājām cauri vairākiem video. Kristaps spēj strādāt arī vienatnē – viņš skaidri zina, kuras lietas viņam jāuzlabo. Jāatkārto un jāatkārto, kamēr izkopj kustības.

Grūtāk bija mentāli – komanda nevinnēja tik daudz spēļu. Mentāli sēdies, sēdies, sēdies... Kristaps līdz sezonas beigām koncentrējās katrai spēlei. Gadījās neveiksmīgas spēles, taču tā notiek ar visiem.

Jautājums Mārtiņam – cik liela bija amerikāņu preses interese pēc regulārās sezonas beigām 12. aprīlī?
Pēdējās divas nedēļas bija pasmagas. Jautājumi nerimstas, taču atbilžu īsti nav. Spiediens bija pamatīgs – pēdējās četrās dienās nevarēju sagaidīt, kad braukšu mājās (smejas). Nekas, viss kārtībā!

Pie kurām lietām tev šovasar vajadzētu vairāk piestrādāt, salīdzinot ar pagājušo gadu?
Daudzas lietas atkārtojas. Pirmkārt, fiziskais – jāstrādā, lai kļūtu spēcīgāks un labāks. Pie tā strādāšu ļoti daudz. Klāt nāk daudz basketbola lietu – kā rīkoties garāmgājienos, saņemot bumbu un spēlējot postā. Ja esi spēcīgs un atrodies zemu, tevi grūtāk izkustināt. Pievērsīsim uzmanību metienam, driblam.

Ņujorkā teikuši, ka jāpievērš uzmanība noteiktām lietām?
Visu sezonu strādāju ar vienu treneri. Mūsu domas par nākotni sakrīt – zinu, kurās lietās jāpaliek labākam un uz ko ejam.

Boksa treniņi iecerēti līdzsvara trenēšanai?
Nē, man patīk bokss.

Jānis Porziņģis: Bokss ir labs, jo palīdz mainīt sajūtas un rutīnu. Otrkārt, ja pasaku, ka esmu labs (boksā), brāļi saka, ka dabūtu pa muti. Kristaps patrenēsies un varbūt uzboksēsim. Viņš ir garš, grūti tikt klāt (smaida).

Kristaps Porziņģis: Nākamais Valujevs (slavens krievu bokseris – Sportacentrs.com).

Kā sevi enerģētiski uzlādē un atjaunojies pēc spēlēm? Ineta Radeviča teica, ka viņai pietrūka viens centimetrs līdz (Olimpiskajai) medaļai, jo trenējās kā mašīna – treniņi, ēšana, gulēšana un zaudēta iedvesma.
Labs jautājums. Vislabāk atpūšos un uzlādējos, pavadot laiku ar ģimeni. Tad atslēdzos no visa un esmu tik mierīgs, ka atjaunojos vislabāk. Ir mazi hobiji – piemēram, galda teniss. Atslēgšanās no ikdienas režīma uzlādē gan mentāli, gan fiziski.

Katru dienu jāpavada divas stundas svaigā gaisā (balss no zāles).
Mārtiņš Porziņģis: Ņujorkā tas ir principā neiespējami.

Kristap, cik liels svaiga gaisa malks bija piedalīšanās NBA zvaigžņu spēlē Ņūorleānā?
Tā bija patīkama pārmaiņa. Priecājos, ka uzvarēju prasmju konkursā un ieguvu balvu. Šķiet, ka balva palikusi komandas ģērbtuvē (“Knicks” treniņbāzē Grīnburgā – Sportacentrs.com). Kādā brīdī atvedīšu uz Latviju, jo katru gadu konkursā nepiedalīšos. Ņūorleānā varēju atslēgties no komandas problēmām un arī uzvarēt.

Vai seko līdzi Latvijas Basketbola līgas spēlēm?
Man patīk skatīties spēles, taču – septiņu stundu laika starpības dēļ – tās parasti notiek “Knicks” rīta treniņa laikā. Šovakar...ir doma palikt mājās un paskatīties televizorā (smaida).

Karmelo ir izcils spēlētājs ar lielu ego. Šosezon komandai pievienojās vēl divi lieli ego – Deriks Rouzs un Žoakims Noā. Vai ģērbtuvē brīžiem bija uzvelkoša vai eksplodējoša atmosfēra?
Bija, īpaši sezonas sākumā. Noā vienmēr spēlējis sistēmā. Zina, kā pareizi jādara un negrib no tā atkāpties. Īstenībā mums tāds cilvēks bija vajadzīgs. Pats varbūt nespēlē tik augstā līmenī, kā gribētu, tāpēc bija grūtāk palīdzēt ārpus laukuma.

Karmelo ārpus laukuma ir diezgan mierīgs. Viņš uzvelkas ļoti reti. Un Rouzs ir kluss. Viņš reti vispār kaut ko saka. Noā bija tas, kurš sezonas sākumā mūs centās uzvilkt un runāt ar treneri. Bija grūti kaut ko ietekmēt. Sarežģīta situācija, taču viņš varēja pateikt lietas, ko citi negribēja teikt.

Par 2017. gada vasaru nav jautājumu – Latvijas basketbola savienībai ir jāsamaksā tava apdrošināšana. Skatoties nākotnē, vai pieļauj iespēju rīkoties kā Dirks Novickis, kad Vācijas basketbola federācija nevarēja apmaksāt visu summu pēc lielā līguma noslēgšanas?
Noteikti. Ja būšu vesels un gribēšu piedalīties, tas arī tiks darīts. Tam naudu nežēlošu. Priecājos, ka LBS nāk pretī un ir gatava palīdzēt.

Vai redzi sevi Ņujorkā līdz pirmgadnieka līguma beigām 2019. gadā?
Detaļas nezinu, taču šo jautājumu man labāk nekomentēt. Koncentrējos darbam un tam, ko varu izdarīt tagad. Ticu, ka viss atrisināsies.

Jānis Porziņģis: Tādam jautājumam nav pamata. Tur nav, ko komentēt.

Tev šosezon bija vairākas tikšanās ar futbolistiem Vilju un Grīzmanu.
Patīkami bija satikt tāda līmeņa zvaigznes. Vilja ļoti labi nospēlēja spēlē, kuru apmeklēju klātienē – guva divus vārtus. Viņš man atdeva savu kreklu. Tas bija netīrs, taču priecājos. Grīzmans viesojās pie vairākām NBA komandām un iepazinās ar spēlētājiem. Forši, ka ir saite starp futbolu un basketbolu! Arī basketbolisti pēc sezonas beigām brauc skatīties futbola spēles.

Vai pārdzīvo kritienu pārdotāko kreklu topā?
Mārtiņš Porziņģis: Kāds bija kritiens? Viena vai divas vietas (smaida)?

Kristaps Porziņģis: Tas bija viens no smagākajiem kritieniem (plati smaida). Joprojām nevaru to pārdzīvot.

Skatoties no Latvijas, šķiet, ka ažiotāža, salīdzinot ar pirmo sezonu, nedaudz pierimusi. Piemēram, Centrālparkā 16. aprīlī varēji vizināties ar velosipēdu.
Tikai nedrīkst apstāties (smaida).

Jānis Porziņģis: Braucām uz Centrālparku ar riteņiem, jo nevarējām aiziet ar kājām.

Kristaps Porziņģis: Tāpat uz ielas kāds nostājās tā, ka nevarēju pabraukt garām. Cilvēki ievēroja, ka esmu uz ričuka. Braucot gan bija vieglāk nekā apstājoties.

Nākamajā sezonā uz NBA pošas vairāki jaunie spēlētāji. Kādi būtu tavi ieteikumi viņiem?
Spēlētājiem, kuri pošas, ir mans numurs. Ja būs kādi jautājumi, pateikšu individuāli. Katra situācija atšķiras, taču, protams, palīdzēšu.

Ar Māri Verpakovski saista tikai draudzība, vai arī ir kādas biznesa intereses?
Tikai draudzība. Kad iepazinos ar Māri, par biznesu vispār nedomāju. Vienkārši esam čomi.

Liepājas jaunieši, tevi pamanot, liek bildes instagramā. Vai tev tas divu gadu laikā nav apnicis?
Bijuši brīži, kad apnīk. Vairāk tas uzvelk, kad esmu Ņujorkā. Latvijā to tik ļoti nejūtu – arī cilvēki tādi patīkamāki. Neuzbāžas tik ļoti, ir piezemētāki. Ņujorkā ir atvērti cilvēki, taču spiediens ir nenormāls. Nav bail, nāk klāt. Latvijā es to izbaudu.

Šobrīd nav nepieciešams pat ieraksts sociālajos tīklos, lai taptu raksts. Pietiek pat dalīties ar kādu ziņu vai nospiest "patīk"... Vai ņem to vērā, darbojoties sociālajos tīklos?
Jābūt ļoti, ļoti uzmanīgam. Viena bilde var mainīt tavu likteni. Šķiet – nekas īpašs, taču cilvēki to pagriež savādāk un viss var uzsprāgt. Bieži gribu veikt kādu ierakstu, lai nebūtu garlaicīgi. Padomāju un saprotu, ka tas būtu par traku. Sociālie tīkli paliek lielāki un bīstamāki.

  +6 [+] [-]

, 2017-04-26 18:50, pirms 7 gadiem
Labi jautājumi un KP tiešām atbildēt māk!

  +6 [+] [-]

, 2017-04-26 18:59, pirms 7 gadiem
Labs balanss starp lietišķumu un veselīgu humoru un savā ziņā.. jāsaka paldies "Knicks" par "lāča pakalpojumu" izlases kontekstā

  +6 [+] [-]

, 2017-04-26 19:24, pirms 7 gadiem
Pēc vienas no spēlēm bija vajadzīgs jauns televizors (smaida). Kurš? Neteikšu. Tas tikai parāda, cik ļoti mana ģimene jūt līdzi. Bija brīži, kad uzvilkos. Gadās visādas situācijas, bet Jānim piedošu.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-26 21:02, pirms 7 gadiem
Veselīgs un sakarīgs jaunēklis

  +4 [+] [-]

, 2017-04-26 21:05, pirms 7 gadiem
Esports labākajās tradīcijās. Izpratne par jaunākajām tehnoloģijām, pieprasījumu un mūsdienīgu sporta portālu. Es pajokoju.

Kad pirmās dienas vakarā meklēju pilnu video, jo zināju, ka te būš ko redzēt, atradu Ytube, ko noskatījies jau 2 reizes esmu.

Esports piedāvā mazu video, lai arī paši filmēja un piedāvāja tiešraidi! Ko tālāk? Tālāk veidos rakstu sērijas, kurās transkribēs video konferenci??? Nopietni? Jūs tiesām zināt ko vēlas lasītājs. Veči, pilotāža. Es nesaprotu, kā Esportu nav izspiedis kāds cits portāls, es tiešām nesaprotu, skaidrs, ka pašlaik līderi ir parastie ziņu portāli, kas dienā ieliek pāris svarīgākās ziņas. Vai mums nav tirgus un pieprasījuma pēc kvalitatīva satura, aks būtu mūsdienīgs? IR bijuši piemēri kā sportaavīze+, icebox, kuri apliecināja ka pieprasījums, ir un kā citādi, ja esam internetsporta lielvalsts!!! Kāpēc nemākam/negribam ražot kvalitatīvus sporta portālus? Vienīgā atbilde - nav menedžeru. Esports turas virs ūdens vienīgi uz tradīcijām, uz lietotājiem, kam sporta ziņas ir svarīga dienas sastāvdaļā, kas dzīvo forumā un komentāru sadaļā nekvalitatīvos rakstiņos, kas zagti citās lapās, jo kvalitatīvu materiālu te neražo, visi atzīsies, ka vairumā gadījumu ūdeņainos esports rakstus pat nelasa, bet noscrollo uz komentāriem?! Kas uztur esportu? viennozīmigi lietotāji, jo tas ir forums, forums ar ziņu lentu, nekas vairāk.

Labi, pie sākuma. Kā skaidrot šo esports intervijas transkripciju? Es negribētu domāt, ka cilvēks, kas bijis menedžeris dažos lielos sporta turnīros ir tik stulbs, ka nesaprot manis iepriekš pārskaitīto. Lai gan... . Iespējams tā ir nekaunība, necieņa pret lasītāju, jo tagad viena topika/video vietā ir 3 ( būs 4?) , proti uz Porziņģa haipa rēķina, var taisīt vairākus sīkus sūdiņus, ko tāpat komentēs, vērs vaļā un krās topika statistiku un... un tad ko? Iespējams tāds ir reklāmdevēju noteikums, daudz raksti, daudz hiti un Noviks krāj centu pie centa? Laikam. Laikam, pa laikam man citu skaidrojumu nav, bet skaidrs, ka tā ir necieņa, nekvalitatīvs saturs un pilnīga vienaldzība, bet vai tas pārsteidz kādu? Pārsteidz vienīgi, ka vēl arvien viņus starp kopētiem rakstiem, kas papildināti ar garlaicīgu statistiku, rakstiņiem, kuru apmeklējumus var panākt vien ar kropļotiem skandināvu uzvārdiem, uz dzelteniem, divdomīgiem, virsrakstiem, iemanās nodēvēt par žurnālistiem. Pat PORZIŅĢU ģimene konferencē veltīja nosodījumu. Tas vairs nav pat Esports, tas ir Sportacentrs. Lēti.

     [+] [-]

, 2017-04-26 21:11, pirms 7 gadiem
visvaldis clinstons rakstīja: Pat PORZIŅĢU ģimene konferencē veltīja nosodījumu.
Par ko? Kas tur bija?

  +3 [+] [-]

, 2017-04-26 21:36, pirms 7 gadiem
O PAMODAAS AR OTRO DALU!!!!

Kas tu novik no telefona sho zinju raksti?

  +3 [+] [-]

, 2017-04-26 21:37, pirms 7 gadiem
Visu jau 5x esmu izklausijies un apollo izlasijies, a te pa daljaam publicee

Nee nu vechi piedodiet, tas tacu ir smiekliigi!!!

  +3 [+] [-]

, 2017-04-26 21:43, pirms 7 gadiem
sapņoju, ka gredzens pirkstā, pamostos, bet pirksts ir d1r5ā

  +5 [+] [-]

, 2017-04-26 21:49, pirms 7 gadiem
senscore rakstīja: sapņoju, ka gredzens pirkstā, pamostos, bet pirksts ir d1r5ā
Rouza un Karameles staasts

  +2 [+] [-]

, 2017-04-26 21:53, pirms 7 gadiem
BayernM rakstīja: O PAMODAAS AR OTRO DALU!!!!

Kas tu novik no telefona sho zinju raksti?
Jau vakar teicu, ka viņiem nav laptops. Tad nu jāgaida, kad atgriezīsies no Liepāja. Vakar uzrakstīja no founa. Bet tad uzreiz ziņa no bites, ka palielināsies tarifi par 2 EUR. Nu neko. Jābrauc uz Rīgu drukāt, jo dārgi maksā.

Bet bez jokiem. Nožēlojami. Tiešām nožēlojami. Es jau teiktu ko, ja vakar ieliktu 5h vēlāk par apollo, bet ieliek 24h vēlāk + ja vēl bija tiešraide SC TV kanālā?!?!?!

     [+] [-]

, 2017-04-26 21:54, pirms 7 gadiem
senscore rakstīja: sapņoju, ka gredzens pirkstā, pamostos, bet pirksts ir d1r5ā
respekt, tas ir gada komentārs

     [+] [-]

, 2017-04-26 22:23, pirms 7 gadiem
Novik.. ehh, Novik..
Šāds facepalm no Novika kopotajiem rakstiem nav likts sen.
Tāpat kā skatoties video no preses konferences un dzirdot gan Novika jautājumus, gan šodien (!!!!) redzot daļu atreferējuma, kurš aizņēma cik..? 36 stundas, nopietni?!? Novikam par stundām maksā, vai viņš vienkārši praksi ilgāku laiku iziet esport[khm.., atvainojos] sportacentrā?

  +1 [+] [-]

, 2017-04-26 23:51, pirms 7 gadiem
Mjām, par šīm daļām smīns uznāca, tur tak viss ir skaidrs, kas skatijās/redzēja video.

     [+] [-]

, 2017-04-27 15:12, pirms 7 gadiem
Nezinu, kas uzdeva otro jautājumu, bet viņam vajadzētu aiziet stūrī un nokaunēties.. no sērijas visi stulbi es viens gudrs.