Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Viljamss pievienojas "Caja Laboral", Batlers uz "Gran Canaria"

Viljamss pievienojas "Caja Laboral", Batlers uz "Gran Canaria"
Redžijs Viljamss uzbrukumā
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) spēlētāji Redžijs Viljamss un Rasūls Batlers pēdējās dienas laikā uz laiku nolēmuši karjeras turpināt Spānijas ACB līgā, pievienojoties attiecīgi Vitorijas "Caja Laboral" un "Gran Canaria". Tāpat šādu soli izvēlējušies arī citi spēlētāji.

Viens no Spānijas labākajiem klubiem "Caja Laboral" līgumu ar Redžiju Viljamsu noslēdzis uz vienu gadu par 1,5 miljoniem ASV dolāru. Viljamsam būs iespēja atgriezties NBA, bet tādā gadījumā vajadzēs maksāt viena miljona dolāru lielu izpirkumu. Pēc iepriekšējā NBA kolektīvā līguma noteikumiem klubi var dot līdz 500 000 dolāru par šādiem izpirkumiem, kas nozīmē to, ka atlikušo daļu vajadzēs segt Viljamsam. Iepriekš 24 gadus vecais basketbolists bija Goldensteitas "Warriors" sastāvā, kur pagājušajā sezonā 80 spēlēs vidēji laukumā pavadītajās 20 minūtēs guva 9,2 punktus. Viljamss būtu bijis NBA ierobežoti brīvais aģents, tāpēc "Warriors" paturēs šīs priekšrocības, kad atsāksies līgas darbība. Pirms pusotra gada "Warriors" Viljamss izsaukumu uz turieni izpelnījās pēc lieliska snieguma NBA Attīstības līgā. Savukārt vēl pirms tam Viljamss sezonu spēlēja Francijā.

Tikmēr cits Spānijas ACB līgas klubs "Gran Canaria" paziņojis par līguma parakstīšanu ar 32 gadus veco uzbrucēju Rasūlu Batleru. Arī Batleram būs iespēja atgriezties NBA, bet bez izpirkuma maksas. Pagājušo sezonu 201 cm garais basketbolists noslēdza Čikāgas "Bulls", bet krietni veiksmīgāk spēlēja iepriekšējos klubos. 2009./2010. gada sezonā visās 82 regulārās sezonas spēlēs Losandželosas "Clippers" rindās viņam vidēji 11,9 punkti un 2,9 atlēkušās bumbas. Laba bija arī 2008./2009. gada sezona, kad 82 spēlēs Ņūorleānas "Hornets" rindās viņam vidēji 11,2 punkti un 3,3 atlēkušās bumbas. Pēc tam ar "Hornets" izdevās uzspēlēt arī NBA "play-off".

Uz citu Spānijas klubu "Alicante" dosies nesenā Djūkas universitātes zvaigzne Kails Singlers (pagājušajā sezonā vid. 16,9 punkti un 6,9 atl. b.), kuram būs iespēja atgriezties NBA pēc lokauta beigām. NBA draftā Singleru izvēlējās Detroitas "Pistons". Savukārt Melnkalnē uz lokautu laiku atgriezusies Filadelfijas "76ers" drafta izvēle 20 gadus vecais Nikola Vučevičs, kurš pievienojies "KK Budučnost". Šis klubs piedalīsies arī Viļņā gaidāmajā Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā.

Izmantotie resursi:
Yahoo! Sports - Sports News, Scores, Rumors,...
ACB

Slēpts komentārs: Q

  +3 [+] [-]

, 2011-08-23 11:29, pirms 13 gadiem
Q rakstīja: mosh drīz kadu nba veci redzēsim arī DALā! Gaidiet parsteigumus!
Adams Morisons un Brians Skalabrini

  +5 [+] [-]

, 2011-08-23 11:35, pirms 13 gadiem
Q rakstīja: mosh drīz kadu nba veci redzēsim arī DALā! Gaidiet parsteigumus!
ko?

  +2 [+] [-]

, 2011-08-23 11:39, pirms 13 gadiem
Bet sitas viss taa sagroziis speletaju tirgu - murgs!! varu iedomaties, kaadas problemas sagadas sadabuut normalu liigumu tiem pashiem muusu jaunajiem izlases dzhekiem, kam vel nav ligums. Speelet vari kaa supermens, bet ligumu normala liga ar sakarigu ciparu nedabuusi, jo visi atbildes, ka pieliekot klaat var dabuut NBA dzheku, taka spele pa santiimiem vai neesi mums vajadziigs! Protams sezonas viduu, kad atsaksies NBA buus loti interesantas paarejas un klubi kas koncentreejushies uz Eiropas, ne NBA speletajiem iespejams varees nopelniit, jo visiem NBA chaliem vajadzees aizstaajeejus!

  +1 [+] [-]

, 2011-08-23 11:51, pirms 13 gadiem
Robis rakstīja: Bet sitas viss taa sagroziis speletaju tirgu - murgs!! varu iedomaties, kaadas problemas sagadas sadabuut normalu liigumu tiem pashiem muusu jaunajiem izlases dzhekiem, kam vel nav ligums. Speelet vari kaa supermens, bet ligumu normala liga ar sakarigu ciparu nedabuusi, jo visi atbildes, ka pieliekot klaat var dabuut NBA dzheku, taka spele pa santiimiem vai neesi mums vajadziigs! Protams sezonas viduu, kad atsaksies NBA buus loti interesantas paarejas un klubi kas koncentreejushies uz Eiropas, ne NBA speletajiem iespejams varees nopelniit, jo visiem NBA chaliem vajadzees aizstaajeejus!
Ja ta tas ir , bet tagad viss ir BIZNESS
ja tu butu kada kluba ipasnieks , direktors , menidzeris tu jau ari nemtu NBA veci nevis jaunu gurki

Uz NBA gurki uztaisitu normalu marketingu un viss bumbas

  +1 [+] [-]

, 2011-08-23 12:50, pirms 13 gadiem
Q rakstīja: mosh drīz kadu nba veci redzēsim arī DALā! Gaidiet parsteigumus!
WTF?

  -1 [+] [-]

, 2011-08-23 12:52, pirms 13 gadiem
marcux rakstīja: ko?
Cik dzirdeju ir komanda kurai ir biznesa saistības ar kādu no NBA speletajiem un viņš kādu spēli varētu DAL aizvadīt! Tie kas nezin - DAL - Dubultamatieru basketbola līga.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-23 12:55, pirms 13 gadiem
Q rakstīja: Cik dzirdeju ir komanda kurai ir biznesa saistības ar kādu no NBA speletajiem un viņš kādu spēli varētu DAL aizvadīt! Tie kas nezin - DAL - Dubultamatieru basketbola līga.
Dons Nelsons vai Fils Džeksons?