Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kuruca pārstāvētā "Nets" maiņas darījumā iegūst Dadliju un drafta izvēli

Rolands Eliņš

Kuruca pārstāvētā "Nets" maiņas darījumā iegūst Dadliju un drafta izvēli
Džareds Dadlijs
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

NBA komanda Bruklinas „Nets” turpina savu pārbūves procesu un maiņas darījumā ieguvusi kārtējo drafta izvēli – šoreiz tā tikusi pie 2021. gada otrās kārtas izvēles no „Suns”. Vēl Bruklina ieguvusi veterānu Džaredu Dadliju, bet uz Fīniksu aizmainīts Darels Arturs.

Rodionu Kurucu šovasar draftējusī Bruklinas „Nets” atrodas pārbūves procesā, cenšoties no jauna izveidot komandu, kuru lielā mērā sagrāva pirms dažiem gadiem neveiksmīgi veiktie darījumi. Kluba ģenerālmenedžeris Šons Markss savu aktīvo darbību turpinājis ar maiņas darījumu, kura rezultātā iegūs Džaredu Dadliju un 2021. gada otrās kārtas izvēli draftā.

„Nets” rīcībā līdz ar to nākamajos trīs gados būs desmit drafta izvēles – visas savas pirmās kārtas izvēles, kā arī aizsargātā „Nets” pirmās kārtas izvēle nākamgad, kā arī sešas otrās kārtas izvēles.

„Nets” iegūtais Džareds Dadlijs ir 33 gadus vecs uzbrucējs, kurš var spēlēt trešā un ceturtā numura pozīcijās un izceļas ar labu tālmetienu. Savā NBA karjerā viņš trāpījis 39.6% trejaču. Pēdējās sezonas Dadlijam bijušas visai pieticīgas, un pagājušajā sezonā Fīniksā viņš spēlēja maz un guva tikai 3.2 punktus vidēji spēlē Tieši Fīniksā viņš aizvadījis savas karjeras labākos gadus, 2012. gadā arī izceļoties ar 12.7 punktiem vidēji spēlē.

Dadlijam nākamsezon vēl būs spēkā līgums par 9.5 miljoniem dolāru gadā, un Fīniksa bija vēlējusies šo līgumu izpirkt. Tā vietā Dadlijs nonācis „Nets” rindās, kas arī varētu izpirkt viņa līgumu, taču ESPN vēsta, ka „Nets” varētu vēlēties izmantot Dadlija snaipera dotības, kuru pašreizējā komandas sastāvā pietrūkst.

Šajā darījumā uz Fīniksu atdots Darels Arturs, uzbrucējs, kurš tika nesen iegūts darījumā ar „Nuggets”. Artura līgumu, kas nākamsezon ir par 7.4 miljoniem dolāru, „Suns” plāno izpirkt.

Tikmēr atkal neierastā situācijā nokļuvusi Dalasas „Mavericks” – tā bija panākusi mutisku vienošanos ar aizsargu Jogi Ferelu par divu gadu līgumu 5.3 miljonu dolāru vērtībā un pēc vienošanās arī atsaukusi savu kvalifikācijas līguma piedāvājumu (2.9 miljoni uz vienu sezonu), tādējādi padarot Ferelu par neierobežotu brīvo aģentu.

„Mavericks” šādu rīcību uzskatīja par formalitāti, taču šodien Ferela aģents pavēstījis, ka spēlētājs mainījis domas.
„Mēs nejūtamies ērti pašreizējā situācijā un izvērtēsim savas iespējas,” spēlētāja aģents izteicās „Yahoo Sports”. Ferelam ar „Mavericks” līgums oficiāli vēl nebija noslēgts, līdz ar to šobrīd juridiski viņam nav šķēršļu pieņemt jebkuras citas komandas piedāvājumu.

Izmantotie resursi:
Brooklyn Nets acquire Jared Dudley, 2021...

     [+] [-]

, 2018-07-20 19:18, pirms 6 gadiem
Jogijs ar šādu gājienu ātri vien var nonākt Eiropā. NBA komūna tomēr ir gana vienota.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-21 08:58, pirms 6 gadiem
Maveriks no neveiksmēm nemācās. DJ gadījums jau lika aizdomāties par solījumiem. Kādā sakarā viņi atsauca to kval.līguma pied.? Tagad Jogijs uz Kings dosies.

     [+] [-]

, 2018-07-21 10:41, pirms 6 gadiem
Rons Veikers rakstīja: Maveriks no neveiksmēm nemācās. DJ gadījums jau lika aizdomāties par solījumiem. Kādā sakarā viņi atsauca to kval.līguma pied.? Tagad Jogijs uz Kings dosies.
Tāpēc,ka viņiem reāli viņu nevajag.Viņiem jau tagad ir četri čaļi,kas teorētiski var vadīt saspēli,vai spēlēt combo guard