Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hornačeks: "Esmu pārliecināts, ka Porziņģis atlabšanas laikā rīkojas prātīgi"

Agris Suveizda

Hornačeks: "Esmu pārliecināts, ka Porziņģis atlabšanas laikā rīkojas prātīgi"
Džefs Hornačeks
Foto: AP/Scanpix

Latvijas un Nacionālās basketbola asociācijas komandas Ņujorkas "Knicks" zvaigzne Kristaps Porziņģis, gada sākumā iedzīvojies smagā traumā, nesen devās uz zāli un izdarīja metienus pa grozu. Tas gan ir normāls process, un latvieša atgriešanās iespējamais datums arvien nav zināms.

"Nezinu, ko viņam ārsti ļauj darīt, taču pēc tādas operācijas basketbolists allaž vēlas atgriezties laukumā un mest pa grozu. Esmu drošs, ka viņš visu dara prātīgi. Ja viņš tikai stāv un met, tam nevajadzētu radīt nekādas sekas atlabšanas procesā. Cik es zinu, viņš pagaidām nav iesaistīts nekādos intensīvākos basketbola elementos," sacīja "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks.

Porziņģis šosezon paguva aizvadīt 48 spēles, vidēji 32,4 minūtēs gūstot 22,7 punktus, izcīnot 6,6 atlēkušās bumbas un bloķējot 2,4 metienus, kas ir dalīts labākais rādītājs līgā. Tikai septiņus mačus aizvadījis cits garais spēlētājs Žoakims Noā, kurš vidēji 5,7 minūtēs atzīmējies ar 1,7 punktiem un 2,0 atlēkušajām bumbām. Franču centrs savu pēdējo spēli šosezon visdrīzāk jau ir nospēlējis, tomēr viņa dārgā līguma dēļ situāciju atrisināt un šķirties nebūs vienkārši.

"Neesmu drošs," Hornačekam tika vaicāts, kā tiks atrisināta situācija starp "Knicks", kas vairs nevēlas izmantot Noā pakalpojumus, un francūzi, kurš nevēlas zaudēt līgumā paredzēto naudu un kuram janvārī treniņā radās konflikts ar Hornačeku. "Vasarā [ģenerālmenedžeris] Skots Perijs un [prezidents] Stīvs Milzs runās ar viņu. Domāju, ka tādā veidā situācija arī tiks atrisināta." Ja "Knicks" neizdosies Noā aizmainīt – un maz ticams, ka kāda komanda vēlēsies uzņemties viņa līguma nastu -, reālākais attīstības scenārijs būs Noā atlaišana un līguma summas izstiepšana ilgākā laika posmā, tādējādi samazinot tēriņus individuālā sezonā un atbrīvojot algu budžetu 2019. gada vasarai.

Tāpat Hornačekam tika lūgts komentēt Klīvlendas "Cavaliers" galvenā trenera Tairona Lū veselības problēmas, kuru dēļ viņš kādu laiku nevadīs komandu: "Tagad jūs saprotat, kam cauri ir jāiziet treneriem. Arī ["Hornets" trenerim] Stīvam Klifordam šosezon bija līdzīga situācija. Tagad tam visam cauri iet Tairons. Tas ir smags un stresa pilns darbs. Un tas ir grūts darbs, jo visi treneri strādā ārkārtīgi ilgas stundas. Allaž ir vēl kāda spēle, kas jānoskatās, allaž ir vēl kāds video, kas jāvēro. Vienmēr gribi būt gatavs pēc iespējas labāk, tādēļ nepamani, ko tavai veselībai nodara miega trūkums un tamlīdzīgas lietas. Klīvlenda ir izslēgšanas spēlēs, tā ka cerams, ka viņam līdz tam laikam viss būs kārtībā."

Ņujorkas "Knicks" (26-45) ir uzvarējusi divās spēlēs un šonakt apspēlēja arī tiešo sāncensi Čikāgas "Bulls", nenoslīdot uz 12. vietu Austrumu konferencē.

Izmantotie resursi:
https://www.newsday.com/sports/bask...

     [+] [-]

, 2018-03-20 19:14, pirms 6 gadiem
KP uz savu roku atkal trenējas, niki neko nezin atkal, tāpat kā vasarā. Jānis labāk zin.

     [+] [-]

, 2018-03-20 19:23, pirms 6 gadiem
Feisbukā bija redzams ka trenējas stāvus ar svaru stieni. Man arī diezgan nedroši un to skatīties

  +3 [+] [-]

, 2018-03-20 19:45, pirms 6 gadiem
Jā, KP noteikti būs tas kurš ignorēs ārstus un darīs kā pašam tīk. Pēc 1 mēneša kauli saaug un sportists var turpināt kapāt, domājams ka ar saiti ir vienkāršāk. Atliek tikai nelēkāt pus gadu, bet mest sodiņus, ko viņš arī darīja. Tādi sava darba fanāti tā vnk nespēj neturēt bumbu rokās, tieši tāpēc viņš arī strādā labākajā vietā, kur vien basketbolists var strādāt

  -4 [+] [-]

, 2018-03-20 20:20, pirms 6 gadiem
hornaček-tad kad tu busi treners,kas kautko sajēdz,tad busi cienīgs mācit ko porzingis dara vai nedara pareizi.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-20 20:59, pirms 6 gadiem
Tad kad KP atgriezīsies laukumā,tad tu vairs nebūsi Knicks galvenais treneris.

     [+] [-]

, 2018-03-21 07:08, pirms 6 gadiem
Nu KP jau tur uzrauga riktīga ārstu un fizioterapeitu brigāde gan jau, nedomāju, ka viņš tur var kko uz savu galvu darīt. Ja viņš met jau pa grozu, tad ārsti viņam to ir atļāvuši un tas ir normāls atlabšanas process. Noteikti, ka ar tādu medīcinas līmeni kāds ir NBA, tas viss notiek daudz straujāk, tā kā lieka satraukšanās. Un tas, ka treneris neko nezina, ir tikai normāli. Kāpēc trenerim butu jāzina? Viņam jākoncentrējas spēlei un visiem veselajiem spēlētajiem. Viņš nav nekāds fizioterapeits un neko Porziņģim nespēj palīdzēt.