Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Veselības problēmu dēļ Lū uz laiku atstāj "Cavaliers" galvenā trenera posteni

Rolands Eliņš

Veselības problēmu dēļ Lū uz laiku atstāj "Cavaliers" galvenā trenera posteni
Lebrons Džeimss un Tairons Lū
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

NBA klubs Klīvlendas „Cavaliers” paziņojis, ka galvenais treneris Tairons Lū veselības problēmu dēļ atstājis savus pienākumus, vismaz uz laiku tos uzticot savam asistentam Lerijam Drjū, kurš kļuvis galvenā trenera vietas izpildītāju. Lū potenciālais atgriešanās laiks netiek nosaukts.

„Pēc vairākām sarunām ar ārstiem un kluba ģenerālmenedžeri Kobī Altmanu, kā arī veltot savas pārdomas tam, kas nāks par labu komandai un manai veselībai, esmu nolēmis uz laiku paiet malā no basketbola un censties ielikt savai veselībai stingrākus pamatus, ar kuriem varētu turpināt trenera darbu atlikušajā sezonas gaitā,” kluba paziņojumā citēts Tairons Lū.

Lū šosezon trīs reizes bijis spiests atstāt maču tā gaitā sliktas pašsajūtas dēļ. Viņš paskaidrojis, ka izjutis pēkšņas sāpes krūtīs un citus satraucošus simptonus, kā arī ilgstošu bezmiegu. Lai arī viņam veiktas vairākas medicīniskās pārbaudes, Lū pavēstījis, ka konkrēta diagnoze viņa veselības problēmām šobrīd nav noteikta.

„Vēlējos strādāt par spīti visam tam, taču nevēlos arī, lai manas problēmas ietekmētu komandu,” turpināja Lū. „Izmantošo brīvo laiku, lai sekotu ārstu ieteiktajam režīmam, ko nav iespējams savienot ar NBA sezonu. Mans mērķis ir atgriezties spēcīgākam un palīdzēt aizvest šo komandu līdz titulam.”

„Cavaliers” komandas vadību Lū prombūtnes laikā pārņems Lerijs Drjū, 59 gadus vecs treneris, kurš iepriekš strādājis piecās NBA komandās kā trenera asistents, bet galvenā trenera lomā vairākas sezonas pavadījis Atlantā un Milvoki.

„Cavaliers”, kas NBA finālu sasniegusi trīs gadus pēc kārtas, neaizvada savu spožāko sezonu un, brīžiem rādot ļoti viduvēju sniegumu aizsardzībā, ieņem tikai trešo vietu Austrumu konferencē, turklāt piektajā vietā esošā "Pacers" ir tikai viena zaudējuma attālumā.

Komandas līderis Lebrons Džeimss atzinis, ka tāpat kā pārējie spēlētāji ir satraukts par Lū veselības situāciju un uzskata to par daudz svarīgāku lietu nekā komandas panākumi vai neveiksmes basketbola laukumā: „Viņš ir mūsu kuģa kapteinis, līdz to, protams, ka Lū prombūtne mūs ietekmēs. Taču viņam vajag darīt visu, lai savestu savu veselību kārtībā, tas ir pats svarīgākais. Viss tas, kas šosezon noticis ar „Cavaliers, un visas mūsu problēmas, ir pavisam cita tēma.”


Izmantotie resursi:
Cleveland Cavaliers coach Ty Lue steps back to...

  +5 [+] [-]

, 2018-03-19 17:36, pirms 6 gadiem
Ta jau Lebrons būs spēlējošais treneris. Ā pareizi.... viņš jau tāds ir

  +1 [+] [-]

, 2018-03-19 18:49, pirms 6 gadiem
Protams, tam nav nekāda sakara ar Lebronu. Heiteri tikai domās savādāk!

     [+] [-]

, 2018-03-19 19:21, pirms 6 gadiem
LeGM kļūs par Cavs treneri

  +1 [+] [-]

, 2018-03-19 19:42, pirms 6 gadiem
Iespējams no lielas pārslodzes no darba vai dēļ sporta, jo viņš kādreiz sportoja kā pro atlēts un tagad visu pametis. Organisms sāk pirmos simptomus signalizēt, jo pats zinu no savas pieredzes! Lai Lū veselība kļūst labākam! Veseļojies!

  -1 [+] [-]

, 2018-03-19 20:06, pirms 6 gadiem
simptomi līdzīgi kā K.Love .. lipīgi ?

     [+] [-]

, 2018-03-19 20:31, pirms 6 gadiem
Cavs komandu turpina vajat neveiksmes... ceru ka uz play-off bus atpakal
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-19 22:01, pirms 6 gadiem
Lebrons tāpat būs galvenais