Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Traumu nomocītais Spliters paziņo par karjeras noslēgšanu

Emils Ozerinskis

Traumu nomocītais Spliters paziņo par karjeras noslēgšanu
Tiago Spliters
Foto: AFP/Scanpix

33 gadus vecais Brazīlijas basketbolists Tiago Spliters paziņojis par karjeras noslēgšanu. Pēdējās sezonās centra spēlētājs mocījies ar traumām, kas liedzis patstāvīgi atrasties Nacionālās basketbola asociācijas laukumos.

33 gadus vecais centra spēlētājs pēdējās sezonas patstāvīgi nav spēlējis gurna traumas dēļ, kas likusi veikt divas operācijas. Pēdējo reizi Brazīlijas centrs NBA laukumā izgāja pagājušās sezonas beigās, aizvadot astoņas spēles Filadelfijas "76ers" sastāvā. Kopumā NBA karjerā Spliters aizvadījis 355 spēles, vidēji gūstot 7,9 punktus un izcīnot piecas atlēkušās bumbas.

Karjeras ievadā Tiago Spliters sevi nopietni pieteica Eiropas basketbolā desmit gadus būdams "Baskonia" spēlētājs, komandai tajā laikā spēlējot zem nosaukuma "Tau Ceramica". Divas sezonas Spliters bija izīrēts "Bilbao Basket" Spānijas 2. līgā, savukārt no 2003. līdz 2010. gadam brazīlis bija viens no "Tau Ceramica" vadošajiem spēlētājiem Eirolīgā. Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā Spliters aizvadījis 137 spēles, vidēji izceļoties ar 12,3 punktiem un 4,8 atlēkušajām bumbām. Eiropas karjerā divas reizes Spliters kļuvis par Spānijas čempionu (2008. un 2010. gados), otrajā reizē tiekot atzīts par visas līgas un finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Tāpat Brazīlijas basketbolists izcīnījis trīs Spānijas Karaļa kausus un četrreiz ieguvis Spānijas Superkausu.

Pēc lieliskās karjeras Eiropā, 2010. gadā uz NBA Spliteru aizveda Sanantonio "Spurs", kas tiesības uz basketbolistu ieguva 2007. gada draftā ar 28. izvēli. Brazīlis kļuva par Sanantonio komandas pamatcentru, pārstāvot Teksasas komandu piecas sezonas. 2014. gadā "Spurs" sastāvā Spliters kļuva par NBA čempionu.

2015. gada vasarā Sanantonio "Spurs" aizmainīja savu centra spēlētāju, lai atbrīvotu vietu komandas sastāvā Lamarkusam Oldridžam. Turpmākās sezonas Spliters pavadīja Atlantas "Hawks" un Filadelfijas "76ers" komandās, tomēr tobrīd basketbolista karjeru jau pamatīgi ietekmēja bieži gūtās traumas.

Spliters bieži bijis arī Brazīlijas nacionālās basketbola izlases pārstāvis. Basketbolists ar savu valstsvienību izcīnījis vairākas zelta medaļas Amerikau kontinentālajos čempionātos. Spēlētājs pārstāvējis savu izlasi arī četros Pasaules čempionātos un 2012. gada Londonas olimpiskajās spēles, kur brazīļi ieguva piekto vietu.

Izmantotie resursi:
NBA - National Basketball Association Teams,...
FIBA Basketball Archive | FIBA.com

     [+] [-]

, 2018-02-19 19:16, pirms 6 gadiem
Spurs laiki zeltagadi sim bija...!

     [+] [-]

, 2018-02-19 21:13, pirms 6 gadiem
Spurs sistēma labi viņš bija, bet kad sāka gūt traumas, tad viņš apklusa. Žēl, lielisks spēlētājs Spurs bija atceros ap 2014. gadu.

     [+] [-]

, 2018-02-19 22:11, pirms 6 gadiem
uz mūžiem paliks atmiņā kā čalis, pret kuru NBA statistikā ir otrs labākais bloks NBA vēsturē, līdz blokam pret Igodalu (NBA annālēs bloks pret Igodalu ir nodēvēts par visu bloku bloku) bija bloku bloks NBA finālos.

     [+] [-]

, 2018-02-19 22:56, pirms 6 gadiem
Autor, patstāvīgs un pastāvīgi...!!!!!!

     [+] [-]

, 2018-02-19 23:04, pirms 6 gadiem
stickle rakstīja: Autor, patstāvīgs un pastāvīgi...!!!!!!
To pašu ievēroju! Laikam Spliteru tur nēsāja uz rokām tās dažas spēles kad bija laukumā, ja jau patstāvīgi viņš nespēlēja