Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: Porziņģis meistarīgi flopo. "Knicks" zaudē G līgas komandai?

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: Porziņģis meistarīgi flopo. "Knicks" zaudē G līgas komandai?
Kristaps Porziņģis
Foto: AP/Scanpix

Cik reižu biatlona sacensībās nav nācies nolamāties, lai Rastorgujevs met to plinti krūmos un iet uz klasisko slēpošanu. Tādās paralēlēs arī pāris “Dinamo” hokejistiem, kuri to kaučuka ripuli nevar iedzīt vārtos, vajadzētu pārkvalificēties uz citu ar slidām saistītu nodarbi. Jaunais puika Vasiļjevs pierāda, ka Latvijas sporta nākotne ir daiļslidošanā. Arī mēs, fani savos ekspertu dīvānos piebremzēsim ar miestiņu un lēnām sāksim atšķirt kaskādes dubulto akseli no piruetes.

Pirms spēles

- Gūtie punkti ir svarīga lieta, nenoliedzami. Tieši tie izsaka spēles uzvarētāju un zaudētāju. Tomēr ir dažādi veidi kā tos var sakrāt. Reizēm neīstie eksperti spēlētāju kvalitāti nosaka tikai no vidēji gūto punktu skaita, bet tik bieži piemirst mazās lietas – pareiza piespēle īstajā laikā, sava pretspēlētāja atbloķēšana cīņā par bumbu vai rokas pacelšana, lai traucētu pretinieka metienu. Tādēļ šeit esmu es – Dīvāna eksperts, lai atklātu “Knicks” basketbolistu īsto ieguldījumu komandas veiksmēs un neveiksmēs.

Pirmā ceturtdaļa

- 221 cm garš spēlētājs varētu mēģināt nobloķēt katru pretinieku metienu, bet tas nebūtu nez ko efektīvi, jo uzbrucēji gaisa akadēmijas parādi bez lielām problēmām atkostu un ar vieglu māņkustību padarītu neefektīvu. Keipī labā īpašība ir laika izjūta, jūtot brīžus, kad piezagties metējam no aizmugures, lai nelaimīgo aizsūtītu pēc piena.
- Bieži vien basketbolā lielie spēlētāji tiek sodīti par savu izmēru. Cik bieži ir redzēta situācija, kad mazais ieskrien lielajā, nokrītot gar zemi un nopelnot garajam sodu. Lai gan reti Porziņģim jāspēlē pret augumā garākiem vīriem, “Vienradzis” apguvis soda parādīšana prasmi. Reizēm var izskatīties pat komiski, bet galvenais, lai ir piezīme pretiniekam.
- Svarīgākā pozīcija modernajā basketbolā ir saspēles vadītājs. Katrai NBA titula pretendentei šajā pozīcijā ir vismaz zvaigznes līmeņa spēlētājs. Savukārt Ņujorkas 34 gadus vecajam Džekam nebūtu nemaz jābūt starta piecinieka vīram, labākajā gadījumā laukumā neejošam veterānam uz soliņa. Pārāk bieži Džeks sapinas pats savā driblā un nespēj izskriet līdzi savam sedzamajam. Kamēr “Knicks” nebūs labāks pirmais numurs uz “play-off” cerības nevajadzētu likt.

Otrā ceturtdaļa

- Bīzlijs punktus viens pret vienu situācijās regulāri gūst, tomēr viņa tuneļa redze aptur visu bumbas kustību. Pat nonākot četru aizsargu ielenkumā Bīzlijs necenšas atdot piespēli brīvam komandas biedram, bet nofokusējies uz grozu cenšas pārmest pār pretinieku roku mežam. Arī aizsardzībā viņa fokuss ir uz saskaitāmajiem statistikas rādītājiem, nevis pareizi nospēlētu pozīciju.
- Caurgājienu Porziņģis pabeidz ar ceturtdaļāķa metienu. Būtu ļoti interesanti, ja starpsezonā Zingers papētītu Abduldžabara spēļu ierakstus un savam arsenālam pievienotu kārtīgu āķa metienu. Šī metiena atgriešana NBA būtu īsta renesanse. Kāpēc lai tieši “Vienradzis” to neieviestu atpakaļ apritē?
- NBA pārtraukumos talismanu darbībām ir vērts pasekot. Bieži vien zvēru maskās tērptie performētāji rāda daudz azartiskāku sniegumu kā dažs labs basketbolists spēles laikā. Tomēr, ko šonakt mēģināja izveidot Memfisa ar mainīgā garastāvokļa govi, Dīvāna ekspertam palika neatbildēts jautājums.

Trešā ceturtdaļa

- Vislielāko raksturu šajā spēlē parādīja “Knicks” leģenda Valts Freizers, kurš pašaizliedzīgi turpināja komentēt spēli pat pēc spēcīga sitiena pa seju. Ledus maiss pie traumētā vaiga un TV pārraide turpinās.
- Trešajā ceturtdaļā Keipī, realizējot savu pirmo trejaci, gūst otro Ņujorkas tālmetienu visā spēlē. Kā puslaikā ar Hārdeveju, Lī, Bīdzliju, Makdermontu un Džeku ierindā var netrāpīt vairāk par vienu trīspunktnieku?
- Porziņģis pieprasa, lai viņu izņem no spēles. Pēc sadursmes ar pretinieku latvietis attopas uz dēļiem, bet trauma tik nevainīgā situācijā nevarēja tikt gūta. Izskatās, ka pie -20 Porziņģis gatavs maču neturpināt. Tāpat no tāda deficīta “Knicks” neatspēlēsies.

Ceturtā ceturtdaļa

- Pēdējās ceturtdaļas sākumā Bīzlijs sakača sev personīgo statistiku ar deviņiem punktiem pēc kārtas. Hornečekam tas ir pietiekams iemesl, lai mestu atpakaļ laukumā maču jau noslēgušo Porziņģi. Nu tik būs sezonas lielākā atspēlēšanās!
- Kā “Knicks” var tik ļoti mocīties ar “Grizzlies”? Memfisa spēlē principā bez visa pamatsastāva. Malā Konlijs, Gazols, Parsons un Maklamors. Šīs dienas mačā viens pats Evans sevi var godīgi saukt par NBA sākumsastāva līmeņa spēlētāju. Pārējie visi ir tuvāk G līgai. Kaut kas ir ļoti nepareizi Ņujorkā.
- Cīņā zem groza Porziņģis, visticamāk, izsit kreisās rokas īkšķi. Par spīti tam nākošajās epizodēs Zingers bloķē pretinieka metienu un pats iemet savu pustālo. Pamēģiniet kāds pateikt, ka garais eiropietis spēlē mīksti.
- Dīvāna eksperts tiesnešu darbu cenšas nekomentēt, bet pēdējā minūtē soģi meistarīgi nozog Ņujorkas cerības uz uzvaru. Cīņā par atlēkušo bumbu Porziņģim tiek iedota piezīme situācijā, kur pat pretinieki bija pārsteigti. Bet strīdus bumbas izspēlē tehniskā piezīme tiek Lī. Acīmredzami spēles programmiņā nebija ierakstīta neticama “Knicks” atspēlēšanās.

Pēc spēles

- Porziņģis ir apzagts. Statistikas skaitītāji atņēmuši Keipī vienu no bloķētajiem metieniem, kas ļautu “Vienradzim” atkārtot personīgo NBA rekordu – septiņus blokus. Izrādās, ka “Knicks” komandu neciena ne tikai tiesneši, bet arī sekretariāta galdiņš. Kas būs nākošais? Viesnīcā spilvens par cietu un sega par šauru?

  -1 [+] [-]

, 2018-01-18 08:18, pirms 6 gadiem
Strīdus bumbas izspēlē (mirkli pirms iemetiena) Lī bija pārkāpums - iebakstīja blakus stāvošajam pretiniekam brīdī, kad bumba vēl nebija ievadīta spēlē. Simtprocentīga tehniskā.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-18 08:36, pirms 6 gadiem
G-līgas komanda zaudēja G-līgas komandai. Jo abām komandām max divi starteri spēlē komandā.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-18 08:36, pirms 6 gadiem
kamēr vien Bīzlija FGM% ir virs 50 un ģenerē + koefu (kas parasti tā arī ir), tikmēr diez vai kāds ir tiesīgs pārmest viņam, ka viņš "pārāk daudz" spēlē ISO, lai arī kā tas kādam varētu nepatikt.

Skatot tīru statistiku KeiPī pats ir tīrs ISO spēlētājs

  +2 [+] [-]

, 2018-01-18 08:37, pirms 6 gadiem
- Kā “Knicks” var tik ļoti mocīties ar “Grizzlies”? Memfisa spēlē principā bez visa pamatsastāva. Malā Konlijs, Gazols, Parsons un Maklamors. Šīs dienas mačā viens pats Evans sevi var godīgi saukt par NBA sākumsastāva līmeņa spēlētāju. Pārējie visi ir tuvāk G līgai. Kaut kas ir ļoti nepareizi Ņujorkā.

Tas pats, kas MEM

     [+] [-]

, 2018-01-18 08:59, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-01-18 10:02, pirms 6 gadiem
^

  -2 [+] [-]

, 2018-01-18 10:18, pirms 6 gadiem
PēterisP rakstīja: kamēr vien Bīzlija FGM% ir virs 50 un ģenerē + koefu (kas parasti tā arī ir), tikmēr diez vai kāds ir tiesīgs pārmest viņam, ka viņš "pārāk daudz" spēlē ISO, lai arī kā tas kādam varētu nepatikt.

Skatot tīru statistiku KeiPī pats ir tīrs ISO spēlētājs
Podriņķis 100% nemāk piespēli atdot, samācījies no Melo pašu "labāko"

  +1 [+] [-]

, 2018-01-18 12:24, pirms 6 gadiem
Flopzingis!

  +1 [+] [-]

, 2018-01-18 19:55, pirms 6 gadiem
šitie dīvāna eksperti

     [+] [-]

, 2018-01-18 20:34, pirms 6 gadiem
kas tas par ekspertu atradies??? Knicks ari ir G ligas komanda.. ja nu nav pamanijis. Nevienas zvaigznes vai top playera nav shaja komandaa.. beidz ludzu rakstit shos postus.... (es tiesham reti komenteju kaut ko, bet nu shis ir vnk bezpirdels, ja drikst ta izteikties (PS ieprieksejais raksts tads pats stulbums bija))

     [+] [-]

, 2018-01-18 20:44, pirms 6 gadiem
fearangel rakstīja: kas tas par ekspertu atradies??? Knicks ari ir G ligas komanda.. ja nu nav pamanijis. Nevienas zvaigznes vai top playera nav shaja komandaa.. beidz ludzu rakstit shos postus.... (es tiesham reti komenteju kaut ko, bet nu shis ir vnk bezpirdels, ja drikst ta izteikties (PS ieprieksejais raksts tads pats stulbums bija))
Uzraksti labāk un piedāvā SC. Domāju, ka piekritīs publicēt. Ja nevari - labāk klusē un neniķojies, kā mazais bērns.

     [+] [-]

, 2018-01-18 20:49, pirms 6 gadiem
@vorkuta sorry.. tu pats tikko izcelies, kaa mazais beerns ar kkadiem stulbiem pret komentariem bezjedzigiem. es nevaru uzrakstit labak, tapec es neraxtu (bet es brinos, ka shim kads maksaa) bet shis ir konkreets sviests. kapec es saku? viens teikums par trijpunktu metieniem, gan atradisi.. ne Jack, ne Beasley, arii Hadrijs JR nemet troikas. tas nav vinu firmas gajiens. teikumu atradisi tekstaa.. ja domu neuztveeri, noskaties kadu Knicks speli.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-19 07:59, pirms 6 gadiem
fearangel rakstīja: @vorkuta sorry.. tu pats tikko izcelies, kaa mazais beerns ar kkadiem stulbiem pret komentariem bezjedzigiem. es nevaru uzrakstit labak, tapec es neraxtu (bet es brinos, ka shim kads maksaa) bet shis ir konkreets sviests. kapec es saku? viens teikums par trijpunktu metieniem, gan atradisi.. ne Jack, ne Beasley, arii Hadrijs JR nemet troikas. tas nav vinu firmas gajiens. teikumu atradisi tekstaa.. ja domu neuztveeri, noskaties kadu Knicks speli.
Hardevejs nemet troikas? Nu tu dod... Par abiem pārējiem piekrītu.