Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Vienā ceturtdaļā izdarījām to, ko vajadzēja darīt visu spēli"

Andrejs Siliņš

Bertāns: "Vienā ceturtdaļā izdarījām to, ko vajadzēja darīt visu spēli"
Dāvis Bertāns
Foto: AP / Scanpix

"Ja kāds 40 gados tā cīnās, tad arī tu nedrīksti atpalikt un jāmēģina cīnīties vismaz tikpat ļoti," pēc uzvaras pār Dalasas "Mavericks" Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) savu pieredzējušo komandas biedru un uzvaras metiena autoru Manu Džinobili raksturoja Sanantonio "Spurs" latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns.

"Vienā ceturtdaļā paveicām visu to, ko vajadzēja darīt visas spēles garumā. Tikām pie uzvaras un domāju, ka to beigās arī bijām pelnījuši," pēc uzvaras Dāvis Bertāns norādīja uz komandas labo sniegumu tieši pēdējā ceturtdaļā. "Nebija viegli, sākām palēni, bet beigās sākām labāk spēlēt aizsardzībā. Tas bija svarīgākais - ja spēlējam labi aizsardzībā, uzbrukums no tā veidojas pats."

Latviešu uzbrucējs bija priecīgs par spēles laiku un trāpītu metienu arī mača izskaņā, ko krietni biežāk nācies skatīties no soliņa: "Tas dod mazliet papildus pārliecību, lai gan es par to [tās trūkumu] nevarētu sūdzēties. Trāpot metienu, spēlēt kļūst vieglāk, varu tikt pie garāmgājienu iespējām."

Vaicāts, vai pārsteidzis Manu Džinobili uzvaras metiens, Bertāns atgādināja, ka tieši ar tādiem un līdzīgiem metieniem Manu izcēlies ne reizi vien: "Viņš kaut ko tādu paveic vienmēr, kad ir tāda iespēja. Tas noteikti mani nepārsteidza. Līgā ir tikai daži tādi veterāni. Viņš spēlē ar lielāku enerģiju, nekā dažs labs 20 vai 30 gadus vecs spēlētājs. Tas dod papildus motivāciju katram mūsu komandā. Ja kāds 40 gados tā cīnās, tad arī tu nedrīksti atpalikt un jāmēģina cīnīties vismaz tikpat smagi."

Pats Džinobili pēc spēles uzsvēra, ka komandai jāatgūst vienmērīgs sniegums visa mača garumā, jo, spēlējot tikai pa vienam puslaikam, tālu nevarēšot tikt. "Centos uzbrukt, izprovocēt piezīmi, kaut ko izveidot," pēdējo uzvaras metienu atcerējās pieredzējušais argentīnietis. "Varbūt varējām nospēlēt uz groza apakšu, bet domāju, ka šī bija laba ideja, jo pēdējā uzbrukumā labāk ir tad, ja ar acīm esi pret spēles pulksteni, lai zinātu, kad veidot uzbrukumu. Centos nospēlēt, cik vien labi varu, un sanāca."

"Šī uzvara ir ļoti nozīmīga. Pilnā sastāvā spēlējām Hjūstonā ar cerību aizvadīt labu maču pret šobrīd labāko komandu līgā. Mums tas nesanāca. Domāju, ka neko no tās spēles neieguvām, varbūt tikai to, ka jaunie spēlētāji otrajā puslaikā nospēlēja labi. Ja pēc tik slikta snieguma mēs ierastos šeit, spēlētu slikti un atkal zaudētu, tas būtu smagi. Neesam lepni par veidu, kā spēlējām, taču par uzvaru gan. Šodien ar to pietika. Centīsimies to šīm kļūdām mācīties, tās bija ļoti daudz," paškritisks bija Džinobili.

Izmantotie resursi:
San Antonio Spurs | The Official Site of the...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-17 10:28, pirms 6 gadiem
“Vienā vakarā izēdu tik daudz zefīrus, cik visā gadā”

  -1 [+] [-]

, 2017-12-17 10:38, pirms 6 gadiem
Viena limeni visas ceturdalas, nekad nevar nospelet!