Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA pusfināls Turcijā politisku iemeslu dēļ netiks rādīts televīzijā

Rolands Eliņš

NBA pusfināls Turcijā politisku iemeslu dēļ netiks rādīts televīzijā
Eness Kanters. Foto: AFP/Scanpix

Turcijas televīzija „S Sport”, kurai pieder galvenās tiesības uz NBA spēļu pārraidīšanu savā valstī, nolēmusi no sava kanāla izņemt NBA Rietumu konferences finālsēriju starp Goldensteitas „Warriors” un Portlendas „Trail Blazers”. Iemesls nav tālu jāmeklē – Turcijā pie varas esošās personas nevēlas, lai TV ekrānos būtu redzams pašreizējās varas kritiķis Eness Kanters, „Trail Blazers” centra spēlētājs.

Basketbolista Enesa Kantera paustā kritika Turcijas prezidentam Redžipam Erdoanam un pašreizējai Turcija valdībai plaši aprakstīta jau iepriekš, un šīs kritikas dēļ Kanters zaudējis Turcijas pasi un vietu Turcijas basketbolā, kā arī apsūdzēts Turcijas tiesā, un viņš apgalvo, ka varas iestādes viņa dēļ vērsušas sankcijas arī pret viņa Turcijā dzīvojošo ģimeni.

Turcijas televīzija, ieskaitot sporta kanālus, jau ilgāku laiku konsekventi ignorē Kantera sniegumu Nacionālajā basketbola asociācijā. „S Sport” spēles ar viņa dalību nav rādījis jau kopš pagājušā gada, un nekas nemainīsies arī tagad, kad Kanters kopā ar „Trail Blazers” spēlēs Rietumu konferences finālā pret „Warriors”. Kā Turcijas TV atrisināja šo problēmu ar vienu no potenciāli interesantākajiem šī gada notikumiem basketbolā? Vienkārši – nerādot šo sēriju vispār.

„S Sport” komentētājs Omērs Saracs ziņu aģentūrai „Reuters” apstiprināja, ka konferences finālsērija netiks pārraidīta: „Vēl vairāk – ja Portlenda tiks NBA finālā, tad mēs nerādīsim arī finālsēriju. Mūsu televīzija nav galvenā persona šajā situācijā, bet ir tā, kā ir.”

Kanters Portlendā ieradās pēc „Knicks” atstāšanās, un izvairīšanās no „Knicks” šīs sezonas basketbola vērošanas Turcijas basketbola līdzjutējiem diez vai bija pats lielākais sods. Palikšana bez konferences fināla un iespējams arī visas līgas fināla ir jau cits stāsts. Turcijas līdzjutējiem gan tāpat ir iespējas pieslēgties NBA oficiālajam „League Pass” servisam, kurā iespējams vērot visas spēles.

Pirms pāris nedēļām Kanters publiski pauda protestu par NBA oficiālā „Twitter” profila turku versijas ierakstu, kad, vēstot par Portlendas panākumiem, viņš tika izņemts no spēles statistikas. NBA toreiz reaģēja, laužot līgumu ar Turcijas uzņēmumu, kurš uzturēja šo sociālo tīklu profilu.

"Warriors" un "Trail Blazers" sērija sāksies šonakt. Kanters Portlendas sākumsastāvā aizvieto savainoto bosnieti Jusufu Nurkiču un līdz šim darījis to veiksmīgi, ko apliecina arī komandas panākumi izslēgšanas spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.reuters.com/article/us-turkey-sport-kanter-idUSKCN1SK1D7?utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_content=5cdad121df42390001125eb7&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter

  +3 [+] [-]

, 2019-05-14 19:21, pirms 5 gadiem
Nevajag jaukt politiku ar sportu,nozelojami no Turcijas puses.

     [+] [-]

, 2019-05-14 19:36, pirms 5 gadiem
Turcijas TV varētu konsekventi - nerādīt nevienu vispār kas iebilst pret Erdogana politiku! Kanters jau vairs neskaitās Turcijas pilsonis, viņam ir anulēta pase, tad tagad boikots visiem visu valstu kritiķiem!

  +8 [+] [-]

, 2019-05-14 20:05, pirms 5 gadiem
Manuprāt, šis gājiens tikai popularizē Kanteru turku zemē.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-14 20:14, pirms 5 gadiem
Šodien NBA drafta izvēles loterija, bet sportacentrs klusē

  +2 [+] [-]

, 2019-05-14 21:29, pirms 5 gadiem
diezgan primitīvi - varēja rīkoties gudrāk - rādīt spēli kamēr Kanters nav laukumā. bet kad sāk spēlēt, tad pārtraukt - vai vienkārši aizkrāsot Kanteru, tā būtu normāla cenzūra.

  -1 [+] [-]

, 2019-05-14 21:47, pirms 5 gadiem
Hahahahaha nozelojama demokratija

  +5 [+] [-]

, 2019-05-14 22:13, pirms 5 gadiem
Erdogans parāda savu impotenci.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-15 07:40, pirms 5 gadiem
varēja jau rādīt, tikai Kantera vietā visu laiku būtu jārāda 8-bitu smalki kubiciņi, lai nav saprotams, ka tas ir Kanters

  +1 [+] [-]

, 2019-05-15 11:09, pirms 5 gadiem
Efektīvāk būtu rādīt spēli, bet saīsināti, izgriežot spēles momentus, kad kanters ir redzams ekrānā

  +1 [+] [-]

, 2019-05-15 11:35, pirms 5 gadiem
Raitcha rakstīja: Efektīvāk būtu rādīt spēli, bet saīsināti, izgriežot spēles momentus, kad kanters ir redzams ekrānā
Kanters laukumā bija 30 min

  +1 [+] [-]

, 2019-05-15 11:58, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Turcijas TV varētu konsekventi - nerādīt nevienu vispār kas iebilst pret Erdogana politiku! Kanters jau vairs neskaitās Turcijas pilsonis, viņam ir anulēta pase, tad tagad boikots visiem visu valstu kritiķiem!
Smieklīgi... Kritizēt vairs nedrīkstēs, lai gan reāli Turcijas ekonomika buksē un par brīvībām vispār klusēju...

  +1 [+] [-]

, 2019-05-15 14:24, pirms 5 gadiem
Traģiski un komiski reizē (traģikomiski), žēl to moku pie varas esošajai pozīcijai, redzot šīs spēles!