Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis pret somu talantu Markanenu, "Spurs" bez virknes līderu Fīniksā

Rolands Eliņš

Porziņģis pret somu talantu Markanenu, "Spurs" bez virknes līderu Fīniksā
Lauri Markanens un Robins Lopess
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt 3:00 Nacionālajā basketbola asociācijā paredzēta Kristapa Porziņģa un Ņujorkas „Knicks” izbraukuma spēle pret līgas pēdējās vietas īpašnieci Čikāga „Bulls”. Savukārt Dāvis Bertāns un „Spurs” 4:00 viesosies pie Fīniksas „Suns”, kas atguvusies no sava drausmīgā sezonas sākuma, taču šobrīd palikusi bez līdera Devina Bukera.

Kristaps Porziņģis iepriekšējā mačā pret Memfisu atgriezās „Knicks” sastāvā un guva 18 punktus, palīdzot Ņujorkai svinēt sezonas 12. uzvaru. Tam sekoja divu dienu pārtraukums, bet nu „Knicks” aizvadīs divas spēles divās dienās – vispirms šonakt pret „Bulls”, bet rītnakt pret citu Austrumu pastarīti Atlantas „Hawks”.

„Es pavisam noteikti vēlos spēlēt abos mačos,” Porziņģis sacīja ASV medijiem. „It īpaši tagad, kad biju ārpus ierindas četras vai piecas dienas. Es neko nedarīju, kamēr puiši spēlēja, tādēļ gaidu šīs divas spēles pēc kārtas.”

Lai arī Ņujorka šobrīd spiesta iztikt bez sava otra rezultatīvākā spēlētāja Tima Hārdeveja palīdzības, mačā pret neveiksmju mākto „Bulls” tā tik un tā būs pārliecinoša favorīte. Čikāga starpsezonā atvadījās teju no visiem saviem līderiem (Džimija Batlera, Dveina Veida, Reižona Rondo), turklāt sezonas sākumā treniņā sakāvās abi vadošie spēka uzbrucēji Nikola Mirotičs un Bobijs Portiss, kas noveda pie Mirotiča traumas un Portisa diskvalifikācijas.

Taču reizē tas deva iespēju šovasar ar septīto numuru draftētajam somu spēka uzbrucējam Lauri Markanenam, kurš gribot negribot bija jāliek pamatsastāvā. Un 20 gadus vecais soms savus darba devējus nepievīla un vietu sākumsastāvā saglabājis arī pēc Portisa un Mirotiča atgriešanās. Markanens, kurš sava raženā auguma un snaipera dotību dēļ salīdzinājumus ar Porziņģi izpelnījās jau vasarā, savā debijas sezonā pirmajās 24 spēlēs vidēji guvis 14.7 punktus un savācis 8.1 atlēkušo bumbu. Tā ir pat labāka statistika nekā bija Porziņģim savā debijas sezonā pirms diviem gadiem.

Markanenam pagaidām gan vēl ir ļoti pieticīga metienu precizitāti (tikai 39,7% no spēles), taču iepriekšējā mačā vakar pret „Hornets” viņš izcēlās ar 24 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām. Tieši šajā mačā Čikāga pārtrauca savu desmit zaudējumu sēriju, uzvarot papildlaikā. Līdz ar to nav grūti paredzēt, ka pēc tik sīvas spēles un atgriešanās savā laukumā „Bulls” šonakt nebūs īpaši svaiga. Pret „Hornets” turklāt Robins Lopess, bijušais „Knicks” centrs, nospēlēja veselas 43 minūtes, bet Kriss Dans, pirms gada ar piekto numuru draftētais saspēles vadītājs – 41 minūti.

Tā ir vēl viena līdzība starp Porziņģi un Markanenu – viņi abi debijas sezonu aizvada kopā ar uz aizsardzību tendēto Lopesu centra pozīcijā. Paralēles var savilkt arī debijas noskaņās - gan ar ceturto numuru draftētais Porziņģis, gan Batlera maiņā iesaistītais Markanens sākotnēji savās pilsētās tika sagaidīti negatīvi, bet ar lielisku spēli prata iegūt līdzjutēju simpātijas un atbalstu.

Taču Čikāgas sniegums šosezon kopumā bijis ļoti vājš, ko labi apliecina 4-20 bilance. Markanena sniegums bijis iedvesmojošs, taču uzbrukumā pietrūkst cita spēlētāja, kas var pats sev izkārtot metienu, un „Bulls” bieži vien spēlē samocīti, kas arī atspoguļojas līgas pārliecinoši sliktākajā uzbrukuma efektivitātē.

Porziņģis vakar ASV medijiem atzina, ka viņam ļoti patīk Markanena rādītais sniegums: „Viņam pagaidām ir ļoti laba sezona. Viņš var uzbrukt no distances. Viņš vispār ir daudz spēcīgāks, nekā es biju, kad ierados NBA. Es teiktu, ka viņš šobrīd ir daudz gatavāks NBA, nekā es toreiz biju.”

Markanena vārds Porziņģa sakarā tika locīts arī šovasar pirms drafta, kad pavīdēja runas par Fila Džeksona varbūtējiem plāniem aizmainīt Porziņģi, un tā vietā draftā izvēlēties līdzīga tipa spēlētāju Markanenu. Džeksons jau vairākus mēnešus ir prom no „Knicks”, un šīs runas tā arī palika tikai runas, un Porziņģis to atminējies ar smaidu: „Lasīju par to „Tviterī”, jā. Tas bija visai uzjautrinoši. Varbūt tāds arī bija plāns, taču tas nepiepildījās, un esmu priecīgs, ka joprojām esmu šeit.”

Komandu salīdzinājums

BullsKnicks
Bilance4-2012-12
Uzbrukums96.4 (30.)104.9 (16.)
Aizsardzība108.5 (27.)105.3 (14.)
Spēles temps98.6 (20.)98.7 (19.)
LīderisL. Markanens – 14.7 PPGK. Porziņģis – 25.4 PPG
TrenerisFreds HoibergsDžefs Hornačeks

Iekavās norādīta vieta līgā. Uzbrukuma un aizsardzības efektivitātes, tiek aprēķināts pēc gūto/zaudēto punktu skaita vidēji 100 uzbrukumos. Spēles temps ir vidēji uzbrukumu skaits, ko komanda veic 48 minūtēs.

Tikmēr otro spēli divās dienās aizvadīs Dāvis Bertāns, kurš šobrīd pēc pilnas programmas izmanto sev doto iespēju Kaila Andersona savainojuma laikā. Dāvis četrās spēlēs pēc kārtas nospēlējis vismaz 16 minūtes un palīdzējis „Spurs” šajā laikā gūt trīs uzvaras, vidēji gūstot 10.2 punktus. Aizvadītajā naktī gan viņam ar tālmetieniem īpaši neveicās, trāpot tikai vienu no septiņiem, taču Dāvis prata punktus savākt arī citos veidos un izprovocēt „Celtics” spēlētājus uz piezīmēm spēlē viens pret vienu, kas palīdzēja viņam sakrāt septiņus punktus, bet „Spurs” – uzvarēt ar 105:102.

Bija paredzēts, ka šonakt „Spurs” sastāvā varētu atgriezties komandas līderis Kavai Lenards, taču pēdējās ziņas no Sanantonio nometnes liecina, ka Lenarda sezonas debija atlikta uz otrdienas spēli pret Dalasu. Savukārt Andersons vēl izlaidīs apmēram divas nedēļas. Taču "Spurs" sastāvā iztrūkumi būs vēl lielāki nekā parasti - tiek ziņots, ka rezervē paliks Tonijs Pārkers, Manu Džinobili un Pau Gazols, savukārt Denija Grīna statuss pagaidām ir "uz jautājuma zīmes" kreisā gurna sāpju dēļ. Līdz ar to lielāks uzsvars šonakt paredzams uz "Spurs" rezervistiem, ieskaitot Bertānu.

Arī „Spurs” šonakt sagaida spēle pret līgas pastarīti – Fīniksas „Suns” jau pēc pirmajām trim spēlēm šosezon atlaida galveno treneri un spēja saņemties. Šobrīd „Suns” iekrājusi puslīdz pieklājīgo bilanci 9-18, kas ir ļoti labs sasniegums, ņemot vērā Erika Bledso aizmainīšanu uz Milvoki un komandas drausmīgo aizsardzību, kas ir vājākā visā līgā. „Suns” vienība bieži vien dod priekšroku principam noskriet pretiniekus un gluži vienkārši iemest vairāk, līdz ar to spēlē pret „Spurs” svarīgi būs, kura komanda uzspiedīs savu spēles stilu – „Suns” ir līgas otra ātrākā komanda un izveidot vidēji 105 uzbrukumus spēlē, kamēr „Spurs” ir otra vispacietīgākā un vidēji uzbrūk tikai 96.5 reizes.

Taču „Suns” problēmas šobrīd ir kļuvušas krietni lielākas Devina Bukera savainojuma dēļ. 21 gadu vecais Bukers bija komandas uzbrukuma motors, kurš vidēji spēlē bija guvis 24.3 punktus. Viņš nepārprotami piesaistīja vislielāko pretinieku aizsardzības uzmanību, bet tagad gurna traumas dēļ nespēlēs 2-3 nedēļas. Viņa vietā Fīniksa spiesta vairāk pieļauties uz rezultatīvo Tīdžeju Vorenu, bet sākumsastāvā iecelts cits jaunais un perspektīvais aizsargs Tailers Uliss, kurš šosezon vidēji guvis 8.1 punktu un veicis 4.2 piespēles.

Komandu salīdzinājums

SunsSpurs
Bilance9-1818-6
Uzbrukums102.0 (24.)105.4 (14.)
Aizsardzība109.5 (30.)100.8 (3.)
Spēles temps104.9 (2.)96.5 (29.)
LīderisT. Vorens – 18.6 PPGL. Oldridžs – 22.8 PPG
TrenerisDžejs TriānoGregs Popovičs

Iekavās norādīta vieta līgā. Uzbrukuma un aizsardzības efektivitātes, tiek aprēķināts pēc gūto/zaudēto punktu skaita vidēji 100 uzbrukumos. Spēles temps ir vidēji uzbrukumu skaits, ko komanda veic 48 minūtēs.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

1 2 3 4 5 154 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2017-12-09 19:09, pirms 6 gadiem
cerams ka mazinaa nebuus paraak nomociijusi...

     [+] [-]

, 2017-12-09 19:36, pirms 6 gadiem
Bertānam iespēja sasniegt savu punktu rekordu pret švakajiem "Suns"

  -1 [+] [-]

, 2017-12-09 19:42, pirms 6 gadiem
Ja tā aizdomājas Zaza ir kret*ns, dēļ viņa nekaunīgā gājiena Lenards jau nespēlē gandrīz pusgadu!
Vispār SAS šogad izskatās pēc čempionu komandas, nebūs nekas pārsteidzošs ja viņi paņems turzu šosezon!

  +4 [+] [-]

, 2017-12-09 19:47, pirms 6 gadiem
frizbijs rakstīja: Ja tā aizdomājas Zaza ir kret*ns, dēļ viņa nekaunīgā gājiena Lenards jau nespēlē gandrīz pusgadu!
Vispār SAS šogad izskatās pēc čempionu komandas, nebūs nekas pārsteidzošs ja viņi paņems turzu šosezon!
Zaza tak viņam potīti sačakarēja nejau kvadracepsu.

     [+] [-]

, 2017-12-09 20:40, pirms 6 gadiem
Markanens dažus rekordu ir uzstādijis jau

     [+] [-]

, 2017-12-09 21:00, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Markanens dažus rekordu ir uzstādijis jau
Jā,jā,šitos 10bloki,20trīņi pirmajās 4 spēlēs esmu dzirdējis stulbus rekordus.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-09 22:22, pirms 6 gadiem
Muļķīgs vai nemulķīgs, bet 40 punkti, 6 bloki un iemesti 2 trīņi arī rekords (pirmais, kas to izdarījis) Kam pieder? Nav grūti uzminēt

  -1 [+] [-]

, 2017-12-09 22:22, pirms 6 gadiem
mellupietis rakstīja: Jā,jā,šitos 10bloki,20trīņi pirmajās 4 spēlēs esmu dzirdējis stulbus rekordus.
Ar jo stulbi?

  -1 [+] [-]

, 2017-12-09 22:38, pirms 6 gadiem
elmurcis rakstīja: Muļķīgs vai nemulķīgs, bet 40 punkti, 6 bloki un iemesti 2 trīņi arī rekords (pirmais, kas to izdarījis) Kam pieder? Nav grūti uzminēt
tad jau Kristapa sasniegumi ar ir stulbi ne?

  +2 [+] [-]

, 2017-12-09 22:42, pirms 6 gadiem
Droši vien KP šonakt būs gaisīgāks, kule pie zemes tik traki nevilks

  +3 [+] [-]

, 2017-12-09 22:50, pirms 6 gadiem
KP veča statusā vai nu atkal sāks mest 30+ vai arī ar ''taureņiem'' vēderā plivinās ķieģeļus : ) )

  +2 [+] [-]

, 2017-12-09 22:55, pirms 6 gadiem
Bertānam atkal spīd liels spēles laiks, cerams ka kritīs metiens . KP vajadzētu viegli punktiem vākties , jo Markanens aizsardībā ir nule .

  +1 [+] [-]

, 2017-12-09 23:29, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: tad jau Kristapa sasniegumi ar ir stulbi ne?
Nu es ar ironiju par to stulbumu. Personīgi pat biju patīkami pārsteigts pēc tās KP6 spēles, ka kas tāds ir pirmo reizi NBA (40 pti+6 bloki izskatītos pēc kārtīga centra, 40pti ar 2 trīņiem pēc laba ārējā spēlētāja, bet visi trīs kopā... kaut kas jauns). Ne jau velti KP6 arī ir pirmais, kurš NBA debijas sezonā iemeta 1000+ punktus, savāca 500+ atlēkušās, nobloķēja 100+ metienus un iemeta 75+ trīņus

  +1 [+] [-]

, 2017-12-10 02:57, pirms 6 gadiem
aiziet!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-10 03:01, pirms 6 gadiem
ielieciet linku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-12-10 03:02, pirms 6 gadiem
Ja Ntilikinukinu nelaidīs tad moš būs laba uzvara
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-12-10 03:06, pirms 6 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2017-12-10 03:07, pirms 6 gadiem

  -2 [+] [-]

, 2017-12-10 03:20, pirms 6 gadiem
Pagaidām viss pa vecam- KP nespeelee. Slienaajas laikam par savu Bembiju. Biedrins 2 😂😂😂 karoch Markanens jau aizsuutija peec piena KP 😂😂😂

     [+] [-]

, 2017-12-10 03:22, pirms 6 gadiem
šausmas .. nekustas vispār knicks

     [+] [-]

, 2017-12-10 03:23, pirms 6 gadiem
Pagaidām soms pilnībā pārspēj KP.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2017-12-10 03:24, pirms 6 gadiem
Nomainiija jau to pamulki.. katraa zinjaa KP ir suuds

     [+] [-]

, 2017-12-10 03:25, pirms 6 gadiem
NY izbraukumos ir vnk impoten*i zheel gan

  -3 [+] [-]

, 2017-12-10 03:30, pirms 6 gadiem
KP pa nakts klubu un after party izšāvis gan riekstus, gan spēka paliekas.

     [+] [-]

, 2017-12-10 03:30, pirms 6 gadiem
Knicks vairāk bumbas atdod kā tenisā bumbinju padevēji

  +1 [+] [-]

, 2017-12-10 03:31, pirms 6 gadiem
Frenkam ir jāspēlē tad kad Kristaps ir laukumā, tas darbosies...

     [+] [-]

, 2017-12-10 03:32, pirms 6 gadiem
Vajag hardeveju asap
Slēpts komentārs: Finklijs15

  -4 [+] [-]

, 2017-12-10 03:35, pirms 6 gadiem
Frenkam jāspēlē tad kad visi mājās aizgājuši.
Lai patrenē metienu. Blin tam rukijam pārāk daudz atlaides dod

     [+] [-]

, 2017-12-10 03:35, pirms 6 gadiem
Finklijs15 rakstīja: Rezervirsti sakaartos, tikai KP jaatur pa gabalu. Skumji.
Tur Tomass ar savām kļūdam kā vienmēr rada aizu rezultātā

  +1 [+] [-]

, 2017-12-10 03:37, pirms 6 gadiem
Kp patreiz prieks par katru iemesto, jo spēlēt savu spēli vinjam nekādīgi nesanāk

     [+] [-]

, 2017-12-10 03:38, pirms 6 gadiem
Lets go knicks
1 2 3 4 5 154 komentāri