Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dalasas "Mavericks" vēl nav izpirkusi Dončiču no Madrides "Real"

Agris Suveizda

Dalasas "Mavericks" vēl nav izpirkusi Dončiču no Madrides "Real"
Luka Dončičs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails žurnālistiem sacīja, ka aizvien nav skaidrības, vai slovēņu supertalants Luka Dončičs piedalīsies Vasaras līgā.

Vēl jāizpilda virkne nosacījumu. "Pirmām kārtām, ir jānoslēdz viņa izpirkuma procedūra no Madrides "Real". Viņam vajag arī FIBA brīvlaišanas vēstuli. Tāpat nepieciešams nokārtot medicīniskās pārbaudes, un viņam arī ir jāparaksta līgums," teica Kārlails. "Tuvojamies tam, lai visas šīs lietas būtu paveiktas. Taču pagaidām tas vēl nav noticis."

Nacionālās basketbola asociācijas draftā Dončiču ar trešo numuru izvēlējās Atlantas "Hawks", kas slovēni aizmainīja uz Dalasas "Mavericks". Neilgi pēc drafta ESPN lēsa, ka Dončičs izlaidīs Vasaras līgu, lai viņu nepārslogotu. "Jāsaprot, ka viņam vēl ir tikai 19 gadu," pēc drafta teica Kārlails. "Par NBA zvaigzni nekļūst vienā dienā. Tas būs process, un mums ne tikai jācer, ka viņš pēc iespējas agrāk varēs laukumā rādīt to, ko viņš rāda Eiropā, bet arī jācenšas viņu pasargāt."

Dončičs šosezon kļuva par Eiropas, Eirolīgas un Spānijas čempionu, un viņš kļuva par visu laiku jaunāko Eirolīgas sezonas un arī "Final 4" vērtīgāko spēlētāju. Tāpat slovēnis tika iekļauts Eirolīgas pirmajā simboliskajā izlasē un tika atzīts par līgas uzlecošo zvaigzni. Eirolīgā Dončičs piedalījās 33 spēlēs, 17 sāka starta pieciniekā, vidēji spēlēja gandrīz 26 minūtes, guva 16,0 punktus, izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas, izdarīja 4,3 rezultatīvas piespēles, pārtvēra 1,1 bumbu un pieļāva 2,3 kļūdas. Finālspēlē Dončičam 29 minūtēs 15 punkti.

Izmantotie resursi:
Dallas Mavericks still working on Luka...

  +4 [+] [-]

, 2018-07-06 15:14, pirms 6 gadiem
No šī var secināt, ka Nets ir izpirkuši Kurucu no Barselonas vai arī mēs Kurucu šonakt neredzam...

     [+] [-]

, 2018-07-06 15:35, pirms 6 gadiem
Vispār baigi gaidu, kad Mavs laukumā būs Smits,Dončič un Novickis vienlaikus...būs interesanti...

  +1 [+] [-]

, 2018-07-06 15:51, pirms 6 gadiem
SmiekluReinis27 rakstīja: Vispār baigi gaidu, kad Mavs laukumā būs Smits,Dončič un Novickis vienlaikus...būs interesanti...
Piemirsi par Džordanu

     [+] [-]

, 2018-07-06 16:25, pirms 6 gadiem
Nu, es lieku, ka pirmais gads būs, kā jau pirmais gads, adaptācija un pāreja.

     [+] [-]

, 2018-07-06 17:28, pirms 6 gadiem
Vai tad līdz šodienai bija jāizpērk?

Vai tad bija plānots, ka viņš spēlēs Vasaras līgā?

     [+] [-]

, 2018-07-06 22:54, pirms 6 gadiem
Smits, Dončičs un Novickis vienā pieciniekā, jāsmejas! Aizsardzība caurstaigājams pagalms! Novickis vairs nevar spēlēt aizsardzībā, Dončičs vēl nevar NBA līmenī spēlēt aizsardzībā, abi arī nemāk. Smits negrib spēlēt aizsardzībā.