Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hornāčeks: "Visi zina, ka Porziņģis ir mūsu galvenais ierocis"

Krišs Upenieks

Hornāčeks: "Visi zina, ka Porziņģis ir mūsu galvenais ierocis"
Kristaps Porziņģis
Foto: USA Today Sports

LETA. Sanantonio "Spurs" vienībai ir viena no labākajām zonas aizsardzībām Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), pret kuru ir ļoti grūti spēlēt, uzskata Latvijas basketbola un Ņujorkas "Knicks" kluba zvaigzne Kristaps Porziņģis, kuram "Spurs" spēlētāji otrdien sagādāja lielas grūtības uzbrukumā.

"Pret viņiem spēlēt ir ļoti grūti, jo aizsardzībā viņi daudz mainās, sarežģījot iespējas gan piespēlētājam, gan man. "Spurs" spēlē zonas aizsardzību, kurā viņi ir vieni no labākajiem visā līgā. Tieši tāpēc ir sarežģīti dabūt bumbu groza tuvumā," pēc mača atzina Porziņģis.

"Pretinieki visas 48 spēles minūtes darbojās bez kritumiem, liekot darīt lietas, kuras laukumā nevēlies darīt. Viņi aizsardzībā daudz runā savā starpā, kā arī lieliski zina, kad jākāpina spēles temps, vai kad tas ir jāsamazina," Porziņģis izcēla "Spurs" komandas labo taktisko sagatavotību.

Tikmēr "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks sacīja, ka Porziņģis ļoti vēlas rādīt līdera cienīgu sniegumu, taču ne vienmēr tas izdodas, jo pretinieki viņam velta īpašu uzmanību."Viņš vēlas būt viens no labākajiem spēlētājiem līgā, būt mūsu līderis. Kristapam ir 22 gadi un visi pretinieki zina, ka viņš ir mūsu galvenais ierocis, tāpēc pret viņu sūta savus labākos puišus. Porziņģim ir kāpumi un kritumi, taču tas ir attīstības process," norādīja Hornačeks.

Savukārt Bertāns nospēlētās 18 minūtēs realizēja vienīgo divpunktu raidījumu, divus no pieciem trejačiem un abus soda metienus. Viņš arī pievienoja četras bumbas zem groziem un trīs piezīmes.

"Es cenšos spēlēt agresīvi, radīt iespējas komandas biedriem, dot lielāku labumu komandai. Pērn, kad biju debitants, neviens daudz nerespektēja manu tālmetienu, tāpēc biju vairāk brīvs, bet tagad jūtu lielāku uzmanību, tāpēc cenšos darīt arī ko citu, spēlēt agresīvāk un iet arī uz grozu," pēc mača sacīja Bertāns.

Viņš atzina, ka cenšas savu spēli uzlabot visos elementos. "Man jākļūst labākam visos aspektos, vai tas attiecas uz aizsardzību, vai uzbrukumu. Jāturpina progresēt," piebilda latvietis.

Izmantotie resursi:
LETA

  +8 [+] [-]

, 2018-01-03 12:34, pirms 6 gadiem
Katram dīvāna ekspertam šis ir jāizlasa un jāņem vērā turpmāk, savādāk apnicis, ka viens un tas pats cilvēks pēc labas spēles saka, ka KP ir dievs, pēc sliktas - ka nemaz tik labs nav.

     [+] [-]

, 2018-01-03 12:39, pirms 6 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Katram dīvāna ekspertam šis ir jāizlasa un jāņem vērā turpmāk, savādāk apnicis, ka viens un tas pats cilvēks pēc labas spēles saka, ka KP ir dievs, pēc sliktas - ka nemaz tik labs nav.
KP nemaz nav tik labs dievs

  -1 [+] [-]

, 2018-01-03 12:51, pirms 6 gadiem
Dieva roka stiepjas daudz, daudz augstāk un tālāk par 3.05....

  +7 [+] [-]

, 2018-01-03 12:52, pirms 6 gadiem
mytila rakstīja: KP nemaz nav tik labs dievs
Džekiņ, paskaties cik KP ir spēles laikā reāli brīvi metieni, viņu vnk sedz kā nevienu tur, protams, jākrāj pieredze un jātrenējas vairāk. Bet tiek kas te noliek vispār nekad nav skatijušies spēles.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-03 12:54, pirms 6 gadiem
Knicks ir miskaste un Hornačeks bomzis, kas dzīvo blakus. Kāpēc KP pašam sev jākizkārto katrs metiens? Izskatās, ka to, ka viņš ir galvenais ierocis, zina visi pretinieki, bet komandas biedri nav par to dzirdējuši.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-03 13:00, pirms 6 gadiem
Ernijzz rakstīja: Knicks ir miskaste un Hornačeks bomzis, kas dzīvo blakus. Kāpēc KP pašam sev jākizkārto katrs metiens? Izskatās, ka to, ka viņš ir galvenais ierocis, zina visi pretinieki, bet komandas biedri nav par to dzirdējuši.
Peikrītu par honrnačeku, bet jāteic gan tur bez savainotā hardway jr. visi ir ekstra bomži, un neviens pat tiekot uz brivo metienu nevar iemest. ta viņš ir kad katru gadu viņi kaut kadus paklīdeņus tur savāc..

     [+] [-]

, 2018-01-03 13:29, pirms 6 gadiem
vilibalds rakstīja: Dieva roka stiepjas daudz, daudz augstāk un tālāk par 3.05....
Stiepas pēc vairāk kā 3 x 05.

  +9 [+] [-]

, 2018-01-03 13:39, pirms 6 gadiem
Nu daudzi ,, eksperti “ tik paskatās statistiku un tad pasaka , ka KP ir sliktākais līgas spēlētājs , bet paši nekad nav redzējuši nevienu spēli , ja šovakar būtu skatījušies tad būtu redzējuši , kas Kristapam par slodzi jātur abos laukumā galos uzbrukumā nāk palīgā pa diviem segt ( dažās pat izskatījās , ka trešais spēlētājs arī ir gatavs palīgā nākt ) , aizsardzībā Kristapam liek visu laiku strādāt , lai piekūst un nav tik liela jauda uzbrukumā . Es uzskatu , ka tas tik vēlreiz parāda , cik pretinieku komandai ir svarīgi netralizēt KP , lai tiktu pie uzvaras un tas tomēr liecina par Kristapa statusu līgā .

  +5 [+] [-]

, 2018-01-03 14:02, pirms 6 gadiem
Trenneriem jādomā tādas sadarbības lai spēlētājs (Kristaps) saņemtu bumbu sev izdevīgā pozīcijā, nevis ar muguru pret grozu, 6m attālumā no groza ar aizsargu (-iem) uz kupra. Šajā spēlē viņš tādas piespēles saņēma tieši divas un abas realizēja. Dāvis, kurš ir tālu no Spurs pamatsastāva, tādas, mērķtiecīgu uz viņu izspēlētas bumbas saņēma krietni vairāk.

     [+] [-]

, 2018-01-03 14:54, pirms 6 gadiem
Par vienu konkrētu aspektu - par KP metiena trajektoriju. Man ir pārliecība, ka tā ir pārāk taisna, un pat vēl vairāk - tā palikusi vēl taisnāka, ne kā bija iepriekš. Ik vienam skaidrs, ka tas tiešā veidā ietemē precizitāti. Neskaitīju līdzi, bet viena daļa KP pustālo vakar pilnīgi noteikti bija ja ne galīgi, tad vismaz nosacīti brīvi, un kuriem no potenciālās sperzvaigznes rokām ir jākrīt gorozā! Vidēji 50% pustālo un 30% truļu - nu tā ir vienkārši norma tāda kalibra spēlētājam! Protams, trajektorija var būt tikai viena no daudzām lietām, kas ietekmē precizitāti. Tai skaitā arī nogurums. Varkar visai komandai kopumā uzbrukumam vispār nebija jaudas. Ko apliecina arī soda metienu daudzums - 1.puslaikā divi sodiņi!!! No kuriem KP gan tikai vienu trāpīja. Btw, speciāli neesmu pētījis, bet šķiet, ka arī šajā pozīcīja KP statistika iet uz leju. Tie tak ir free throws - neviens natraucē! Vienā no iepriekšējiem mačiem KP aizmeta garām pat divus pēc kārtas! Kaut kas tāds iepriekš ir bijis? Tad varbūt tomēr sagurumus un tā pati trajektorija?

  +2 [+] [-]

, 2018-01-03 14:56, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Par vienu konkrētu aspektu - par KP metiena trajektoriju. Man ir pārliecība, ka tā ir pārāk taisna, un pat vēl vairāk - tā palikusi vēl taisnāka, ne kā bija iepriekš. Ik vienam skaidrs, ka tas tiešā veidā ietemē precizitāti. Neskaitīju līdzi, bet viena daļa KP pustālo vakar pilnīgi noteikti bija ja ne galīgi, tad vismaz nosacīti brīvi, un kuriem no potenciālās sperzvaigznes rokām ir jākrīt gorozā! Vidēji 50% pustālo un 30% truļu - nu tā ir vienkārši norma tāda kalibra spēlētājam! Protams, trajektorija var būt tikai viena no daudzām lietām, kas ietekmē precizitāti. Tai skaitā arī nogurums. Varkar visai komandai kopumā uzbrukumam vispār nebija jaudas. Ko apliecina arī soda metienu daudzums - 1.puslaikā divi sodiņi!!! No kuriem KP gan tikai vienu trāpīja. Btw, speciāli neesmu pētījis, bet šķiet, ka arī šajā pozīcīja KP statistika iet uz leju. Tie tak ir free throws - neviens natraucē! Vienā no iepriekšējiem mačiem KP aizmeta garām pat divus pēc kārtas! Kaut kas tāds iepriekš ir bijis? Tad varbūt tomēr sagurumus un tā pati trajektorija?
Tā metiena arka ir mainījusies pēc tās elkoņa traumas kura joprojām viņam ir..Sodus viņam nesvilps.Tāda ir līgas jauno garo spēlētāju dzīve.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-03 14:58, pirms 6 gadiem
eermss rakstīja: Trenneriem jādomā tādas sadarbības lai spēlētājs (Kristaps) saņemtu bumbu sev izdevīgā pozīcijā, nevis ar muguru pret grozu, 6m attālumā no groza ar aizsargu (-iem) uz kupra. Šajā spēlē viņš tādas piespēles saņēma tieši divas un abas realizēja. Dāvis, kurš ir tālu no Spurs pamatsastāva, tādas, mērķtiecīgu uz viņu izspēlētas bumbas saņēma krietni vairāk.
Tur vispār nav sadarbību..Iemet KP rokās bumbu,un davaj met..Tāds stāts ir pēc pārtraukuma..Hornačekam blociņš ir pārāk plāns..Ja pirmajā puslaikā ir norm komandas spēle,tad otrajā nekā nav.Stūlbi jāpaļaujas uz iemestiem metienim.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-03 15:10, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Tā metiena arka ir mainījusies pēc tās elkoņa traumas kura joprojām viņam ir..Sodus viņam nesvilps.Tāda ir līgas jauno garo spēlētāju dzīve.
Kā smejies - arī man bija tāda pati (vai vismaz līdzīga) elkoņa trauma. Tāpat kā KP, eklonī krājās šķidrums un bija sāpes tieši metiena pa grozu brīdī. Līdzēja tikai operācija. Cerams gan, ka KP tik traki nav.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-03 15:48, pirms 6 gadiem
vienai lietai būtu jābūt skaidrai, komandas līderis, tomēr, ir nevis tas, kurš visu laiku atkarīgs no labas piespēles, bet gan, tas, kurš spēj izkārtot metienu sev pats, kā arī rada šādas iespējas citiem. Kristaps šo visu vienatnē tomēr īsti vēl nevelk. Un komandas, kā Spurs, to parāda visai uzskatāmi. Nezinu, kā ir ar Hornāčeku vai viņš uzskata, ka apmēram šāds basketbols ir arī jāspēlē, vai arī tas ir tas, ko viņš no esošajiem spēlētājiem var izspiest un pieprasīt. Es, teiksim, skaidri zinu, ja Knicks spēlētu mūsu izlases spēlēto Bagijbolu, ja viņš piespiestu viņus spēlēt pēc saviem ieskatiem, KNicks noteikti uzvarētu daudz vairāk spēlēs nekā šobrīd.

  +5 [+] [-]

, 2018-01-03 16:03, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: vienai lietai būtu jābūt skaidrai, komandas līderis, tomēr, ir nevis tas, kurš visu laiku atkarīgs no labas piespēles, bet gan, tas, kurš spēj izkārtot metienu sev pats, kā arī rada šādas iespējas citiem. Kristaps šo visu vienatnē tomēr īsti vēl nevelk. Un komandas, kā Spurs, to parāda visai uzskatāmi. Nezinu, kā ir ar Hornāčeku vai viņš uzskata, ka apmēram šāds basketbols ir arī jāspēlē, vai arī tas ir tas, ko viņš no esošajiem spēlētājiem var izspiest un pieprasīt. Es, teiksim, skaidri zinu, ja Knicks spēlētu mūsu izlases spēlēto Bagijbolu, ja viņš piespiestu viņus spēlēt pēc saviem ieskatiem, KNicks noteikti uzvarētu daudz vairāk spēlēs nekā šobrīd.
Spurs nav viena izteikta līdera - ir 3-4 ļoti augstas klases spēlētāji, kuriem ir loti laba savstarpējā sadarbība. Plus arī "beņķis" ir cienījams. Tas arī nodrošina rezultātu. NYK savukārt ir viens vēl briestošs līderis, bet pārējie - būsim godīgi - viduvējības. Tas gan nenozīmē, ka viņi ir slikti spēlētāji. Viņi ir tādi, kāda ir NYK vieta tabulā. Objektīvi. Un piekrītu, ka izlasē KP iespējams tika pareizāk izmantots. Tur gan jāska, ka vairums no pretiniekiem bija nesalīdzināmi vājāki un tāpēc KP arī individuāli pret tiem bija daudz vieglāk spēlēt.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-03 19:40, pirms 6 gadiem
berimors rakstīja: Spurs nav viena izteikta līdera - ir 3-4 ļoti augstas klases spēlētāji, kuriem ir loti laba savstarpējā sadarbība. Plus arī "beņķis" ir cienījams. Tas arī nodrošina rezultātu. NYK savukārt ir viens vēl briestošs līderis, bet pārējie - būsim godīgi - viduvējības. Tas gan nenozīmē, ka viņi ir slikti spēlētāji. Viņi ir tādi, kāda ir NYK vieta tabulā. Objektīvi. Un piekrītu, ka izlasē KP iespējams tika pareizāk izmantots. Tur gan jāska, ka vairums no pretiniekiem bija nesalīdzināmi vājāki un tāpēc KP arī individuāli pret tiem bija daudz vieglāk spēlēt.
nu Spurs pamatā arī sastāv no viduvējībām, lomas spēlētājiem un veterāniem, kuri ļoti labi darbojas trenera sistēmas ietvaros. Pa lielam ir Lenards un Oldridžs, pārējie ir viduvējības vai arī jau norietā esoši(Gazols, Pārkers, Džinobili) spēlētāji. Un tieši pateicoties lieliski izstrādātai spēles shēmai un savstarpējai izjūtai viņi turas vienā līmenī ar citām līgas līdervienībām, kurās ir gan talanta vairāk, gan svaigu asiņu.
Es pat nerunāju par to, kā KP izlasē tika izmantots, bet par to, ka Bagija spēlētais basketbols ir tieši tuvāks Spurs, Warriors komandām, kuras demonstrē lielisku bumbas kustību

  +1 [+] [-]

, 2018-01-03 20:06, pirms 6 gadiem
Tad varbūt tomēr sagurumus un tā pati trajektorija?

Es domāju ka abi, vienkārši KP trūkst spēka izturības.Pārāk daudz no viņa gaida un pārāk maz viņam palīdz komandas biedri.

     [+] [-]

, 2018-01-03 20:13, pirms 6 gadiem
dazi te patiesam ir isti divanu eksperti un diezvai seko lidzi spelem ar Kristapa piedalisanos, tik vien cik noskatas momentus! Protams ka Kristapam ir jaaug,,,un visn to dara, nevajag jau tapec dzeku nolikt uzreiz ka gadas sliktas speles, kritumi ir visiem, un vinu patiesam sedz nepajokam ciesi! Ir jau viegli divana sedet un gudras runas bidit...bet ka Jums liekas dargie fani, ja sadi kadu aptaisa, vina spele uzlabojas? Fani jut lidz ari tad kad neiet

     [+] [-]

, 2018-01-03 22:34, pirms 6 gadiem
Lai nu tur šā vai šitā, bet Kristapam vēl joprojām acis deg - un tas ir galvenais. Pietiks cīņasspara un veiksmes ar (bez) traumām - būs visaugstākie sasniegumi

     [+] [-]

, 2018-01-04 08:22, pirms 6 gadiem
Piekrītot,pārējiem ,dīvāna ekspertiem,jāsaka,ka gribējās slēgt ārā dstoru, otrajā puslaikā.
Kristapu sedz divi,pat trīs,bet Jaks,frenks,Lee,Bīzlijs uzbŗūk tur kur ir vilielākā burzma.Ir teiciens, ja ir viena govs pļaka,tur iekāps.
Un ja no groza apakšas neizmanto iespējas nav komentu.

     [+] [-]

, 2018-01-04 09:15, pirms 6 gadiem
raimisg rakstīja: dazi te patiesam ir isti divanu eksperti un diezvai seko lidzi spelem ar Kristapa piedalisanos, tik vien cik noskatas momentus! Protams ka Kristapam ir jaaug,,,un visn to dara, nevajag jau tapec dzeku nolikt uzreiz ka gadas sliktas speles, kritumi ir visiem, un vinu patiesam sedz nepajokam ciesi! Ir jau viegli divana sedet un gudras runas bidit...bet ka Jums liekas dargie fani, ja sadi kadu aptaisa, vina spele uzlabojas? Fani jut lidz ari tad kad neiet
Nu vot šeit tu aizgāji šķērsām! Šī ir reāli viena no retajām reizēm, kad komentāri ir konstruktīvi, pamatoti un ar tiešām labām domām. Neviens te nenolika KP, bet pārdomāja reālo situāciju. Ļoti patika šī diskusija! Vairāk tādu!