Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Kristaps Valters: "Ja Bagatskis aicinās, būšu klāt"

Jānis Celmiņš

Kristaps Valters: "Ja Bagatskis aicinās, būšu klāt"
Ērls Džerods Roulends un Kristaps Valters
Foto: Helmut Kemme, noz.de

Basketbola sezona tuvojas savā loģiskām beigām. Jau kādu brīdi atvaļinājumu bauda Kristaps Valters, kurš jau tuvākās nedēļas laikā plāno doties uz ASV. Portāls Sportacentrs.com basketbolistu aicināja uz īsu sarunu, lai atskatītos uz aizvadīto sezonu, kā arī nedaudz parunātu par mūžseno tēmu – Kristaps un Latvijas izlase.

Aizvadītā sezona Ādolfam, kā viņu pazīst basketbola sabiedrībā, bijusi raiba, kā pats saka: „Nospēlēju sliktāko sezonu pēdējo piecu gadu laikā”. 2012. gada septembrī, īsi pirms savas dzimšanas dienas viņš parakstīja līgumu ar Vācijas klubu Ārtlandes "Dragons", tādējādi atgriežoties Bundeslīgā, kā arī ULEB kausa izcīņā. Šīs komandas sastāvā viņš aizvadīja divus mēnešus, pēc tam atgriežoties Spānijas ACB līgas klubā "Fuenlabrada".

Ko teiksi par aizvadīto sezonu?
Ja rēķina to, ka brīdī, kad es atbraucu komandas bilance bija viens – desmit, tad jāsaka, ka sezona izdevusies. Ja runāju par savu sniegumu, tad nospēlēju sliktāko sezonu pēdējo piecu gadu laikā. Skaidroju to ar faktu, ka nomainīju komandu vien novembrī. Sezonai gatavojos individuāli, kas nav tas pats, kas gatavoties kopā ar komandu, kā tas bijis iepriekš.

Vai šo var nosaukt par tavu raibāko pēdējo gadu sezonu?
Neteikšu, ka raibākā, bet noteikti ne labākā. No sevis nekādus brīnumus negaidīju, arī no komandas nē, tāpēc sezona tāda arī izvērtās. Individuālo statistiku sezonas beigās savācu tīri labu, jā rezultatīvo piespēļu ir mazāk, jo apkārt vairs nav tik augstas klases spēlētāji.

Vieta ACB tika saglabāta, taču klubs noteikti vēlējās ko vairāk, ne tā?
Ja komanda būtu izkritusi no līgas, tad tas būtu krahs. Skaidrs, ka kluba vadība nav apmierināta, taču vienlaicīgi var būt priecīga, ka saglabāja vietu. Uzskatu, ka savu darbu paveicu, komanda palika ACB, viss notiek kā tam ir jānotiek.

Iepriekš man teici, ka jūnijā brauc uz ASV, ko darīsi tur?
Braukšu atpūsties! Ja tu domā par kaut kādām vasaras līgām, tad manā gadījumā tas ir nokavēts, man šogad paliks 32 gadi. Šobrīd ir jākoncentrējas uz to, lai parakstītu labu līgumu. Jā, man šobrīd jau ir līgums, taču es nevaru justies droši. Atpūtīšos un būšu atpakaļ, lai uzsāktu gatavošanos jaunajai sezonai.

Līgums ir. Kāpēc nevari būt drošs, ka paliksi Spānijā?
Patiesībā līgums vēl ir pat uz diviem gadiem - 1+1, taču garantēt es neko nevaru un negribu. Spānijas basketbolā šobrīd ir nopietnas finansiālas problēmas, arī „Fuenlabrada” klubs ar mani nav norēķinājies. Problēmu nav tikai, iespējams, pieciem vadošajiem klubiem, pārējiem ir dir…ā! Piecus gadus esmu nospēlējis Spānijā, kāpēc lai neturpinātu tur pat, redzēs.

Nevaru tev nepajautāt par spēlēšanu izlasē. Ja Ainārs Bagatskis piezvanīs būsi gatavs?
Ar mani neviens pagaidām nav runājis. Ja zvanīs un piedāvās, domāšu. Zinu, ka Bagatskim pašam sezona izvērtusies ļoti gara, tāpēc ar atbildi uz šo jautājumu nedaudz jāpagaida. Ja viņš man pateiks, ka neesmu vajadzīgs, tad to pieņemšu. Reāli skatoties „pointgārdu” mums nav, vienīgi Jānis Strēnieks.

Dairis Bertāns?
Kāds Dairis?! Viņš ir atzīts par Latvijas labāko basketbolistu, taču laukumā viņš nav pierādījis, ka būtu pelnījis šādu titulu.

OK, mēģinu vēlreiz - ja Bagatskis tev zvana, un saka, ka tev jābūt treniņnometnē, ko atbildēsi?
Ja viņš aicinās, būšu klāt. Uzskatu, ka aizvadītā sezona man bija neveiksmīga, un ir jāspēlē izlasē. Jāspēlē visiem labākajiem, arī Andrim Biedriņam. Lai ko arī par viņu runātu, viņš ir un paliek labākais Latvijas basketbolists. Ja viņš piekritīs spēlēt, tad aiz viņa sastāsies arī daudzi citi.

Tu to uztver kā iespēju apliecināt sevi?
Man nekas nav jāapliecina. Vēlos palīdzēt jaunajiem, arī Bagijam pašam. Ir pienācis laiks parādīt visu, uz ko esmu spējīgs arī izlasē. Profesionāli basketbolu esmu nospēlējis jau 14 gadus, daudz piedzīvojis, un domāju, ka jaunie no manis varēs daudz mācīties.

Šovakar, iespējams, finišēs Latvijas Basketbola līgas sezona (saruna notika pirmdien). Cik pašam sanācis pasekot finālsērijai un, ko teiksi šajā sakarā?
Par VEF komandu jau pietiekami esmu izteicies. Jaunupa darbības izskatās smieklīgi. Sākumā organizē finālus Saldū, bet, kad ventspilnieki sāk izrādīt nopietnāku pretestību, tad pārceļas uz „Arēnu Rīga”. No malas tas viss izskatās absurdi, Jaunupam drīz neviens vairs neticēs – saka vienu, bet vēlāk dara pavisam citu. Jā, VEFs ir spēcīgāka komanda, taču cepuri nost Robertam Štelmaheram un viņa komandai. Savas iespējas sērijā gan viņi nav pratuši izmantot, un domāju, ka sērija noslēgsies jau šovakar. Trešā finālsērijas spēle bija izšķirošā!

Dzirdēju, ka šajā nedēļas nogalē startēsi „Latvijas Pokera sērijas” turnīrā… Kādi ir tavi mērķi tur?
Esmu diezgan nopietns pokera spēlētājs, un Triobet mani uzaicināja. Kādi mērķi? Piedalīties un izbaudīt spēli. Pokerā, tāpat kā sportā, ir nepieciešama veiksme. Ja tā būs, tad varu aizspēlēties tālu. Neslēpšu, ka pāris turnīrus esmu izcēlis, nekādas summas gan tagad nesaukšu. Pie pokera galda es sevi raksturotu kā ļoti neprognozējamu spēlētāju – tāpat kā basketbola laukumā.

1 2 3 4 133 komentāri
Slēpts komentārs: ronaldo12
Slēpts komentārs: Hossafan

 +26 [+] [-]

, 2013-05-30 14:44, pirms 11 gadiem
Dairis Bertāns?
Kāds Dairis?! Viņš ir atzīts par Latvijas labāko basketbolistu, taču laukumā viņš nav pierādījis, ka būtu pelnījis šādu titulu.

;DDDDD, skarbi

  +9 [+] [-]

, 2013-05-30 14:48, pirms 11 gadiem
Par Dairi pilnīgi piekrītu

  +4 [+] [-]

, 2013-05-30 14:50, pirms 11 gadiem
Ja mani aicinas, ari aizbrauksu.
Kka jau sevi jauztur forma.

  +7 [+] [-]

, 2013-05-30 14:50, pirms 11 gadiem
Bik sakāpis jau ir galvā čalim un nezinu kāds būtu mikroklimats komandā, pēc šitādiem Kristapa izteikumiem par D.Bertānu Bet nevar noliegt, ka viņa pievienošanās izlasei būtu nopietns pastiprinājums, ko nevarētu teikt par mūsu NBA "labāko Latvijas basketbolistu"!

     [+] [-]

, 2013-05-30 14:51, pirms 11 gadiem
Ko lai saka par Kristapu! Bija ljoti skandolozs speletajs, isti nezinu ka ir tagad, bet tai pasha laika ljoti labs speletajs, noteikti gribu. lai vinsh spele izlase!

 +22 [+] [-]

, 2013-05-30 14:51, pirms 11 gadiem
NU Dairiz vispār ir otrais numurs.. Tieši tāpat, kā Blūms... Tas, ka viņam liek spēlēt tajās pozīcijās nenozīmē, ka tas viņš ir. Nu Jā saspēlniekiem iet grūti... Bet var arī iztikt bez Bravūras un lūgšanās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-05-30 14:53, pirms 11 gadiem
Bet to ko teica par Dairi, tam pilniba piekritu, tad jau labak Janicenoks butu dabujis to labaka speletaja balvu, manuprat vinsh bija daudz labaks par Dairi!

 +10 [+] [-]

, 2013-05-30 14:53, pirms 11 gadiem
lielais eksperts rakstīja: Dairis Bertāns?
Kāds Dairis?! Viņš ir atzīts par Latvijas labāko basketbolistu, taču laukumā viņš nav pierādījis, ka būtu pelnījis šādu titulu.

;DDDDD, skarbi
Visu cieņu Dairim , bet tomēr ir jāatzīst , ka šinī gadijumā, Kristapam ir taisnība , lai cik tas skarbi nebūtu!

  +8 [+] [-]

, 2013-05-30 14:55, pirms 11 gadiem
Lai kā patiktu Dairis, taču šī sezona ļoti bāla.

 +45 [+] [-]

, 2013-05-30 14:58, pirms 11 gadiem
Nebūs izlasē. Runasveids un izteikumi par potenciālajiem komandas biedriem jau liecina par to, ka tikai bojātu mikroklimatu un varētu draudēt Bagatska autoritātei komandā, tāpēc Bagijs neriskēs un KV neņems.

 +42 [+] [-]

, 2013-05-30 14:59, pirms 11 gadiem
Paldies nevajag. Ir Strēlnieks un Bertāns.

Pajolim, ieteiktu mazāk ar muti braukt, Valteru laiks ir pagājis, tagad rullēs Bertāni.

 +29 [+] [-]

, 2013-05-30 15:00, pirms 11 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Bet to ko teica par Dairi, tam pilniba piekritu, tad jau labak Janicenoks butu dabujis to labaka speletaja balvu, manuprat vinsh bija daudz labaks par Dairi!
Balvu dod par to, kā pārstāv savu valsti! Un atšķirībā no Janičenokā Dairis spēlēja izlasē un bija labākais... Jā sezona klubā nebija krāšņa, bet par šo sezonu neiet runa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +49 [+] [-]

, 2013-05-30 15:02, pirms 11 gadiem
Dairis tak pats sev to titulu ar nedeva.Vai tad viņš vainīgs ka LBS iedeva balvu viņam?No otras puses LV izlase pēdējā kvalifikācijā bija gan bez Valtera gan bez citiem...Dairis bija viens no vilcējiem.

 +20 [+] [-]

, 2013-05-30 15:03, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: Ko Bertāns var uz Eiropas fona,ja pat Liepājas zēni viņu var atbruņot uz laukuma ?
Pirms traumas pats Pajolis viņam ūdeni varēja pienest. Nu nevajag kakāt gaisotni, redz šim vajag tagad sevi parādīt, tāpēc izlase vajadzīga. Paldies Nevajag mums ir 2 PG un nāk redzams vēl jauni klāt. Iztiksim.

Izlasei Bertāni nesaka nē un Bertāns bija labs pirms traumas. Diemžēl izskatās 2 no Valteriem ar to nevar sadzīvot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: retais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +26 [+] [-]

, 2013-05-30 15:07, pirms 11 gadiem
ļoti sarežģīts jautājums. Ja KV būs izlasē, tad rīvēšanās var sanākt ne tikai ar Dairi, bet arī ar Dāvi! Tas būs pilnīgs psc izlasei,
kuras veiksmīgs starts ļoti saistīts ar visas komandas noskaņojumu.

Tāpat saspēlnieka pozīcija nav tas, kas mums pašlaik dara lielas galvas sāpes, ar Strēlnieku un Blūmu sastāvā.

Žēl, ka Biedriņam nav tāds noskaņojums šobrīd...

 +26 [+] [-]

, 2013-05-30 15:08, pirms 11 gadiem
Nevajg nekādus Valterus. Viss!

 +18 [+] [-]

, 2013-05-30 15:09, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: Ko Bertāns var uz Eiropas fona,ja pat Liepājas zēni viņu var atbruņot uz laukuma ?
Īpaši attapīgajiem... Balvu vi''nš saņēma par pagājušo sezonu plus izlase...
Nu 14 ppg kvalifikācijas turnīrā ar visu traumu uz Eiropas fona nebūt nav slikti...
Ir viens noteikums... Ja viņam ļauj spēlēt kā otrajam numram viņš iespēj daudz vairāk, jo viņš ir otrais !!!!

 +22 [+] [-]

, 2013-05-30 15:09, pirms 11 gadiem
Valteri joprojām pārdzīvo.

Nav jau tik viegli sevi apliecināt, ja liek spēlēt cita nr. pozīcijā. Lai gan, protams, kopš tā savainojumu nekas ļoti spīdošs tiešām nav bijis.

Viens no gan ir skaidrs, paklusēt, kad vajag, Valteri nemāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2013-05-30 15:11, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Paldies nevajag. Ir Strēlnieks un Bertāns.

Pajolim, ieteiktu mazāk ar muti braukt, Valteru laiks ir pagājis, tagad rullēs Bertāni.
Turklāt, hmm, mums tak izlasē ir veseli 2 Bertāni. Galīgi nav vajadzīgs, lai izlase sašķeļas 2 nometnēs - vienā 30 gadīgie un otrā jaunā paaudze.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2013-05-30 15:11, pirms 11 gadiem
Runājot par Dairi, piekrītu sezona pabāla, bet nav jau viņš vainīgs ka viņam iedeva to labākā spēlētāja balvu. Kāpēc tgd viņam klupt virsū par to ka nav neko pierādījis laukumā? NNejau viņš pats sev to balvu piešķīra. Neviens spēlētājs visu karjeru nevar aizvadīt ļoti augstā līmenī, un Dairis vēl ir jauns kam pietrūkst stabilitātes, tāpēc Ādolfa izteikums var tikai sabojāt mikroklimatu izlasē ja būs gan viņš, gan Dairis.

 +27 [+] [-]

, 2013-05-30 15:11, pirms 11 gadiem
Jāsaka gan, ka pastulbs brīžiem viņš ir. Neviens Bertānu nav atzinis par labāko Latvijas basketbolistu, bet gan par labāko gada basketbolistu, kāds viņš arī konkrētajā 2012. gadā bija. Nav runa par šo gadu, kad viņam tā neiet. Neviens viņu nepasludināja par Ltvijas labāko basketbolistu mūžīgi mūžos āmen.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-05-30 15:13, pirms 11 gadiem
Namejs rakstīja: Turklāt, hmm, mums tak izlasē ir veseli 2 Bertāni. Galīgi nav vajadzīgs, lai izlase sašķeļas 2 nometnēs - vienā 30 gadīgie un otrā jaunā paaudze.
Tieši tā, KV, Kambala var izrādīties bšitami.

Starp citu Blūms jālaiž par SG, lai puļī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-05-30 15:14, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: Šaubos vai šī gada izlase nospēlētu tikpat labi pret Spāniju,kā to izdarija 2005.gada izlase ar Valteriem
Esošajam sastāvam pievienojot Janičenoku, Biedriņu, varbūt Šķēli - nospēlētu gan, ja kristu trīņi, tad pat uzvarēt varētu.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-30 15:14, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: Vajag veco blici savākt,Šķēle,Adolfs,Šņaucējs,NBA MVP,Sievu sitējs un visus paņemsim
Kurš ta ir Šņaucējs?
1 2 3 4 133 komentāri