Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Ainars Bagatskis: "Jāpiesaista spēlētājus, kuri grib spēlēt"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ainars Bagatskis: "Jāpiesaista spēlētājus, kuri grib spēlēt"
Ainars Bagatskis
Foto: basket-enisey.ru

"No otrā un ceturtā groza esam saņēmuši nosacīti stiprākās komandas. Plus Somija. Plus Melnkalne no piektā groza ar Pekoviču un Dasiču.
"Panathinaikos" centrs un "Real Madrid" uzbrucējs – tā nav nekāda dāvana," Latvijas vīriešu izlases pretiniekus EuroBasket 2011 kvalifikācijas turnīra A grupā vērtē valstsvienības galvenā trenera kandidāts Ainars Bagatskis.

„Varēja būt arī sliktāk, Somijas vietā ielozējot Bosniju," teica Krievijas Superlīgas kluba Krasnojarskas "Enisey" galvenais treneris Bagatskis. "Jau iepriekš teicu, ka izloze un izlašu reitingi ir viens, reālajā dzīvē sacenšas cilvēki. Jebkurā gadījumā dzīve ar to nebeidzas. Jāgatavojas, jāspēlē. Jāapvienojas tiem, kuri jūt atbildību par sporta veidu – spēlētājiem, treneriem. Jābeidz kašķēties un, saliekot kopā visus spēlētājus, jāizdara nopietnas lietas."

Latvija A grupas kampaņu sāks 2. augustā un noslēgs divdesmit astoņas dienas vēlāk, 29. augustā. Bagatskis uzsver, ka gatavošanās procesā īpaša uzmanība jāpievērš fiziskās bāzes ielikšanai.

"Runājot par kalendāru, ne mēs vieni spēlēsim 8 spēles 28 dienās. Pirmkārt, svarīgi sagatavoties fiziski. Pēdējo gadu pieredze lielajā basketbolā rāda, ka bieži uzvar komanda, kas nevis labāk sagatavota taktiski, saprot spēli, bet attiecīgajā brīdī ir fiziski gatavāka. Tas ir pirmais un svarīgākais."

"Otrkārt, pēc iespējas jāpiesaista spēlētājus, kuri GRIBĒTU spēlēt Latvijas izlasē, nevis vienkārši piedalīties. Iespējas tiks dotas visiem. Ar piebildi – ja mani apstiprinās. Visiem jāliek prāti kopā. Šajā gadījumā, ja esmu izlases vecākais treneris, tas nenozīmē, ka pats svarīgākais. Izmantojot mūsu spēlētāju atlases iespējas un resursus, jāmēģina sasniegt rezultātu. Tā nav dāvana no augšas, viss būs atkarīgs no spēlētājiem apkārt, kā mēs sagatavosimies un izpildīsim to, ko vajadzētu izpildīt."

Vai uz vietu sastāvā varētu kandidēt kāds no puišiem, kuri pērn studentu izlases sastāvā spēlēja Universiādē Serbijā?
Manuprāt, varētu. Velkot paralēles ar Eiropas stiprākajām izlasēm, seši spēlētāji no Serbijas, kuri kļuva par Universiādes čempioniem, kļuva par Eiropas vicečempioniem. Protams, mūsu atlases iespējas salīdzināt ar serbiem grūti, bet tas ir rādītājs. Iespēja sevi pierādīt būs LBL līderkomandu spēlētājiem, visiem, kuri ārzemēs spēlē dažādos līmeņos. Tikai visi kopā varam sasniegt mērķus, nevis graužot vienam otru.

Kādus trenerus plānots piesaistīt līdz 3. februārim?
Jautājums ir atklāts. Panākta principiāla vienošanās ar Robertu (Štelmaheru, LKL kluba Viļņas „Perlas” treneri). Neesam viens otram sveši, saskan mūsu basketbola koncepcijas. Treneru sastāvā ir fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis un noteikti būs vēl. Kāds, kāda statusā, jāskatās. Es vēl neesmu apstiprināts, par to varēs runāt tālāk. Viss atkarīgs no laika un mūsu iespējām.

 +19 [+] [-]

, 2010-01-16 19:48, pirms 14 gadiem
Lai Tev veicas, Ainar! Un galvenais - D-I-S-C-I-P-L-Ī-N-A !!!
Tad es atkal iešu vērot izlases spēles

  +4 [+] [-]

, 2010-01-16 19:51, pirms 14 gadiem
Magnats rakstīja: Lai Tev veicas, Ainar! Un galvenais - D-I-S-C-I-P-L-Ī-N-A !!!
Tad es atkal iešu vērot izlases spēles
"+"
Tici man - Tu tāds nebūsi vienīgais...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-01-16 19:56, pirms 14 gadiem
Veiksmi jaunajā amatā

  -1 [+] [-]

, 2010-01-16 19:58, pirms 14 gadiem
grib jau visi,bet jāuzvar Itaļija

  -2 [+] [-]

, 2010-01-16 20:05, pirms 14 gadiem
nu izskatās ka visi izslēgtie tagad ir uz atgriešanos

  +1 [+] [-]

, 2010-01-16 20:16, pirms 14 gadiem
janisbum rakstīja: nu izskatās ka visi izslēgtie tagad ir uz atgriešanos
Nu visi jau nebuus
Par treneri runaajot,veelu vinjam veiksmi un tikai to labaako darbaa ar LV izlasi!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-16 20:23, pirms 14 gadiem
Laikam jasamierinas, ka panjemts vienigais brivais no pedejaa gala un jacer, ka vismaz notrenes izlasi lidz atlases turnira beigaam..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-17 12:49, pirms 14 gadiem
Ainaram, protams, lai veicas. Par sastāvu - interesanti gan, kāpēc daudziem šķiet, ka būs vāja izlase? Spēlēsim taču tikai bez K.Valtera un A.Šķēles, kuriem ir reāls sods - diskvalifikācija. Pārējiem: traumas (Janičenoks, S.Valters), nosacīta diskvalifikācija: Kambala, Biedriņš, Bērziņš. Kas tad vēl trūkst? Nedomāju, ka 2, kuri 99% nespēlēs TIK KRASI pavājinās izlasi. Patiesībā, beidzot ir iespēja VISIEM kaut cik reāliem kandidātiem uz spēlēšanu izlasē! Ar kapiņu panāksim daudz!