Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lorbeks vēlas spēlēt 2011. gada EČ

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Lorbeks vēlas spēlēt 2011. gada EČ
Erazems Lorbeks
Foto: AP/Scanpix

Slovēnijas vīriešu basketbola izlase saņēmusi iepriecinošas ziņas - apņēmību pārstāvēt izlasi 2011. gada Eiropas čempionātā izteicis Barselonas ''Regal'' centra spēlētājs un 2009. gada Eiropas čempionāta simboliskā piecinieka dalībnieks Erazems Lorbeks.

Neskatoties uz to, ka 2010. gada pasaules čempionātā Slovēnijas vīriešu basketbola izlasei nācās spēlēt bez viena no saviem vadošajiem spēlētājiem - centra Erazema Lorbeka -, slovēņi 1. reizi valsts pastāvēšanas vēsturē iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā, tādējādi nodrošinot automātisku ceļazīmi uz Vecā kontinenta meistarsacīkstēm, kas 2011. gadā risināsies mūsu kaimiņvalstī - Lietuvā. Šodien Slovēnijas fani var uzgavilēt, jo iepriekš minētais Lorbeks intervijā ''Basketball World News'' atklājis, ka plāno atsākt spēlēt valstsvienības rindās.

''Mans plāns šovasar ir atgriezties nacionālajā komandā,'' sacīja Slovēnijas izlases līderis, kurš pērn nepārstāvēja izlasi nogurdinošās sezonas dēļ, - kopā ar Barselonas ''Regal'' pagājušajā sezonā izcīnīts Spānijas superkauss, triumfēts ''Copa del Rey'' kausa izcīņā, izcīnīts ULEB Eirolīgas čempiona tituls, bet Spānijas čempionāta finālā piedzīvots negaidīts zaudējums Vitorijas ''Caja Laboral''.

''Šī sezona arī solās būt smaga, taču motivāciju dod fakts, ka mums nākamajā Eiropas čempionātā būs ļoti talantīga komanda, ar kuru būs iespējams cīnīties par augstākajām vietām,'' tā centrs, kurš šosezon aizvadītajos mačos Spānijas čempionātā vidēji laukumā pavadījis 19 minūtes guvis četrus punktus un izcīnījis četras bumbas zem groziem.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

     [+] [-]

, 2010-10-27 00:33, pirms 13 gadiem
Tas ir tikai loģiski, kā nekā tiek dalītas vietas uz OS, tapēc Lietuvā izlases pulcēs savus spēcīgākos sastāvus, cerams arī Latvija